Створення мультимедійної презентації Консультація для вихователів

Про матеріал
Презентація – потужний, інтерактивний і зручнийінструментпередаванняінформації ,якийвиховательможеперетворити як на спосіброзповістиісторію, так і на інтерактивнудидактичнугру. Створенняефектноїпрезентації – легке і цікавезаняття. За допомогоюпокрокового алгоритму, визможетевпершестворитивласнупрезентацію на гідномурівні, вразившивихованців і колег.
Перегляд файлу

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Створення мультимедійної презентації

Консультація для вихователів

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Шановні педагоги!

Сьогодні ми з вами навчимосястворюватимультимедійніпрезентації, працювати з якимидитинаматимезмогусамостійно, за мінімальноїдопомогидорослого.

Презентація – потужний, інтерактивний і зручнийінструментпередаванняінформації ,якийвиховательможеперетворити як на спосіброзповістиісторію, так і на інтерактивнудидактичнугру. Створенняефектноїпрезентації – легке і цікавезаняття. За допомогоюпокрокового алгоритму, визможетевпершестворитивласнупрезентацію на гідномурівні, вразившивихованців і колег.

Однак, не слідзабувати, щопрезентація – целишеінструмент. І лишеїїнаповненняможезробитипрезентаціюсправдіціннимнавчальнимматеріалом.

Звернітьувагу!

Перед оформленням презентації у програмі PowerPoint слід заздалегідь підготувати її тези (набраний в електронному вигляді текст), малюнки, які ви плануєте додати до презентації. Новачкамтакож буде кориснимспланувати свою презентаціюпослайдовоспершу на папері. Спланували? Тепервиготові до роботи з програмою.

Мультимедійнапрезентація – набіркольоровихслайдів , оформленихзасобамиінформаційнихтехнологій та призначених для розкриттяпевної теми. Однією з найвдаліших форм підготовки і представленнянавчальногоматеріалу для дітейдошкільноговіку (особливо до занять з ознайомлення з навколишнімсвітом) науковцівважаютьстворенняпрезентацій. Мультимедійнапрезентація – цезручний і ефективнийспосібпредставленняінформації за допомогоюкомп’ютернихпрограм. Вінпоєднує в собідинаміку, звук і зображення, тобтотічинники, якінайдовшеутримуютьувагудитини. Одночаснийвплив на два найважливішіорганисприймання – слух і зір – даєзмогудосягтинабагатобільшогоефекту в освітньомупроцесідошкільників. Полегшенняпроцесусприймання і запам’ятовуванняінформації за допомогоюяскравихобразів – це основа будь-якоїсучасноїпрезентації. Більше того, презентаціядає педагогу змогусамостійноскомпонуватинавчальнийматеріал з огляду на особливостіконкретноївіковоїгрупи і теми так, щобдомогтисямаксимальногорозвивальногоефектузаняття, бесіди, спостереженнятощо.

Покроковий алгоритм створеннямультимедійноїпрезентації

Крок 1створюємо файл для презентації

Крок 2 розробляємо структуру презентації

Крок 3 наповнюємо презентацію необхідною інформацією

Крок 4 налаштовуємо дизайн презентації

Крок 5 оптимізуємо наповнення презентації відповідно до обраного дизайну

Крок 6 додаємо ефекти (за необхідності) анімацію незвичайну появу слайдів на екрані звукову доріжку тощо.

Крок 7переглядаємопрезентацію

 

Крок 1створюємо файл для презентації. Якщо на вашомукомп’ютерівстановлено пакет програмMicrosoftOfficeізпрограмоюPowerPointвключно, клацніть правою кнопкоюмиші на будь-якому пустому місці папки, в якійвизбираєтесястворитипрезентацію, то оберітьфункцію«Створити» або «Создать». Зі списку, щовипаде, оберіть«ПрезентаціяMicrosoftPowerPoint». Введітьназвувашоїпрезентації, підтвердітьїїкнопкоюEnterтівідкривайтеподвійнимкліком, як будь-якийінший документ. Тепер перед вами робочесередовище, в якомувибудете створюватипрезентацію.

ДОДАЄМО СЛАЙД.Щобдодатиновий слайд, необхідновстановити курсор мишіміжпіктограмою і заголовком слайду і натиснутиEnter. Перед поточним слайдом з’явитьсяновий слайд.

Крок 2розробляємо структуру презентації

Оскільки вашу презентаціювжесплановано ,визнаєтеприблизно, скількислайдів вам знадобиться та яких. У лівому кутку горизонтального меню обираємо команду «Створити слайд», або «Создать слайд». Змінюємомісце слайду. За потребислайдиможнамінятимісцями. Для цьогонеобхіднопідвести курсор миші до піктограми слайду, післячого, утримуючинатиснутоюліву кнопку миші, перетягнути слайд на новемісце. Під час переміщання горизонтальна лінія «підкаже», куди стане цей слайд, коли вивідпустите кнопку миші.

Ви можете обрати слайди таких типів: титульний слайд; заголовок і об’єкт; заголовок розділу; два об’єкти порівняння; лише заголовок; порожній слайд; об’єкт з підписом малюнок з підписом. Для легшоговибору на кожніймініатюрі слайду зображеноорієнтовну схему. Один за одним додавайте слайдивідповідно до вашоїзапланованоїструктури. Не хвилюйтеся, якщоодразу не зможетевибратипотрібний тип слайду, аджейогозавждиможназмінити. Те саместосуєтьсякількостіслайдів. За потреби завждимонадодатичивидалити слайд.

Крок 3 наповнюємо презентацію необхідною інформацією

Програма MicrosoftPowerPoint 2003,2007,2010,2013 пропонує користувачам чимало можливостей привабливо оформити презентацію. Однакоцінитивлучність того чиіншогооформленнявизможетелишепіслятого,якпобачитейогозастосованим до тексту та малюнків. Тожнаберітьсятерпіння і спершускопіюйте текст у відповідніслайди. Не вартоперейматисярозміром тексту чийогокольором зараз, оскільки при підборі тем оформленняці два параметризмінюватимуться автоматично. Вставляти текст на слайдинадзвичайно легко. Копіюйтезаздалегідьнабраний текст та вставляєте у відведені для цього поля. Після тексту можнадодати й зображення, яківипідготували. Для того, щобдодати до презентаціїмалюнок, оберіть вкладку «Вставка» на горизонтальному меню.Даліклацніть на кнопці «Малюнок» або «Рисунок» і виберіть на вашомукомп’ютерінеобхіднезображення. Малюнок, якийвирозміщуєте на слайді, з’являється в рамці з восьми маркерів. Потягнувши за один з них угору, вниз чивбік, можназмінюватиположення і форму малюнка. Додатковоіззображеннямможнапрацювати, використовуючи вкладку «Робота з малюнком», яка з’являється, коли ви, натиснувши на зображення ,зробилийогоактивним. Використовуючицю панель, можнамодифікуватималюнок, наприклад, зробитийомуйогочорно-білим, збільшитиабозменшитиконтрастність, змінитирозмір.

Крок 4налаштовуємо дизайн презентації

Найприємніший момент для кожного початківця – це робота з палітрою тем оформлення, запропонованихпрограмоюMicrosoftPowerPoint 2003,2007, 2010,2013. Для цьогозаходимоувкладку «Дизайн». Вона поділена на три великих блоки:

параметристорінки;

теми;

фони.

Нам насампередцікавий блок «Теми».На палітрікольоровихмініатюрможливих тем знаходимо знак стрілки вниз та натискаємо на нього. Цедасть нам змогупобачитивсіможливі теми. Зазвичайценабіріз 40 тем. Обирайте тему за темою та спостерігайте, як змінюєтьсявигляд ваших текстів на слайдах. Коли оптимальнийваріантзнайдено, просто клікніть по слайду. Теперзвернітьувагу на маленькевертикальне меню, розміщенепоруч з палітрою тем. За допомогоюцьогови так само можете налаштуватиспеціальніефекти, шрифти та кольоровупалітру в межах обраної теми.

Крок 5 оптимізуємо наповнення презентації відповідно до обраного дизайну

Завершуємо створення презентації оптимізацією розміщення та розмірів доданих елементів. Коли всіналаштування дизайну готові, можназмінюватирозмір, форматування та розміщення тексту, зображень, підлаштовуючи все підобрану тему оформлення. На цьомукроцінеобхіднопідтягнути весь текст, щовиходить за межіслайдів, переконатися, щозображення не перекривають текст та вписуються у загальний дизайн. Щобвидалити слайд, підведіть курсор миші до піктограми слайду і клацніть по ній один раз. Заголовок і текст слайду будутьвиділені. ПотімнатиснітьнаклавішуDelete (Del).

Крок6додаємоефекти (за необхідності) анімацію, незвичайнупоявуслайдів на екрані, звуковудоріжкутощо.

Хочетезробитипрезентаціюанімованою, налаштуватинезвичайнупоявуслайдів на екрані, додатизвуковудоріжку? За певногорівняволодінняпрограмою – це абсолютно реально. Зайдіть у вкладці «Вставка» й «Анімація» та ознайомтеся з додатковимиможливостямипрограмиMicrosoftPowerPoint 2003,2007, 2010,2013.

Крок 7 переглядаємо презентацію Насамкінець перегляньте презентацію в режимі показу слайдів, щоб переконатися, що вона саме така, якою ви її задумали. А потімзбережітьпрезентацію на електронномуносії для подальшоговикористання.

docx
Додано
23 листопада 2021
Переглядів
386
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку