Створення складених векторних зображень в середовищі Corel Draw

Про матеріал

Презентацію рекомендовано для використання на уроках з теми "Комп'ютерна графіка" при вивченні графічного редактора CorelDraw. Класи з поглибленим вивченням інформатики (допрофільні класи) або спецкурс, факультатив.

Зміст слайдів
Номер слайду 1

Чи зустрічали ви подібні зображення, якщо так, то де?

Номер слайду 2

Тема уроку“Створення складених векторних зображень”

Номер слайду 3

Гільйошна графіка. Гільйо́ш (від фр. guilloché — візерунок з хвилястих ліній) — орнамент у вигляді густої мережі хвилястих фігурних ліній, що переплітаються між собою. Активно використовувався для ліпних прикрас у класичній архітектурі. Гільйош зустрічаються у романській архітектурі, архітектурі ренесансу та неокласицизму. Церква св. Михаїла, портал північного трансепта, Павія, Італія. Гільйош на арці входу до храму, S. Salvatore in Lauro, Рим. Фриз. Храм в Пальмірі. Сирія

Номер слайду 4

Завжди було цікаво: як Фаберже робив свої прекрасні речі?Гільйошована робота на емаліСвітло-синя гільйошована емаль

Номер слайду 5

Сонячний гільйошований візерунок на годиннику. Чоловічі годинники, рукотворні, гільйоші! Станки 18 ст. Годинник ручної роботи з використанням гільйоші.

Номер слайду 6

Сертифікати

Номер слайду 7

Свідоцтва

Номер слайду 8

Дипломи

Номер слайду 9

Банкноти та акцизні марки

Номер слайду 10

У поліграфії техніку гільйош використовують для захисту цінних паперів від підробок. У наші дні для побудови гільйошу використовують комп'ютери, а раніше використовували спеціальні гільйошні машини. Найпростішу гільйошну машину продавали в СРСР як дитячу іграшку «Спірограф».

Номер слайду 11

Дотримуйтесь правил техніки безпеки при роботі за комп'ютером

Номер слайду 12

Підсумок уроку. Я дізнався…Я навчився…Я зрозумів…Мені цікаво було…Мені сподобалось…

Номер слайду 13

Технологічні способи друку. Орловський друк – це різновид офсетного друку, багатоколірний друк в один прогін, що даєзмогу досягати на зображенні точного поєднання фарб різних кольорів у нерозривних лініях. Металографічний друк – це один з різновидів глибокого друку під великим тиском і з викорис-танням спеціальних фарб, що дає змогу отримати різні півтони, а також рельєфне зображення, якеможна перевірити на дотик.Ірисовий друк – прийом багатоколірного друку, за якого отримують плавні переходи одногокольору в інший без розриву ліній елементів зображень. Спосіб офсетного друку – технологія, заякою фарба з друкарської форми передається на задруковувальний матеріал за допомогою проміж-ного офсетного циліндра. Спосіб трафаретного друку ґрунтується на передаванні зображення з використанням друкарської форми (трафарет), крізь осередки друкуючих елементів якої продавлюється друкарська фарба за допомогою ракеля. Глибокий друк – передавання зображення на матеріал з друкарської форми, на якій друкуючіелементи поглиблені відносно пробільних. Високий друк використовується у квитках або іншихдокументах чи поліграфічній продукції для персоналізації і нумерації. Сухим або безводнимофсетом називають спосіб друку на спеціальних машинах за допомогою спеціальних форм і фарб. Він забезпечує можливість друку з дуже високими лініатурами растру (аж до 800–900 lpi).

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
5.0
Всього відгуків: 1
Оцінки та відгуки
  1. Поліщук Наталія Володимирівна
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
pptx
До підручника
Інформатика 8 клас (Ривкінд Й.Я., Лисенко Т.І., Чернікова Л.А., Шакотько В.В.)
Додано
11 січня 2018
Переглядів
2057
Оцінка розробки
5.0 (1 відгук)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку