Мультимедійна презентація "Сучасна стрілецька зброя ЗСУ - пістолет Макарова"

Про матеріал

Сучасна стрілецька зброя ЗСУ - пістолет Макарова. Цікавий матеріал до уроків у якому презентовано: тактико-технічні характеристики (ТТХ) 9-мм пістолета ПМ, історія виникнення, цікаві факти, озброєння ЗСУ.

Зміст слайдів
Номер слайду 1

Сучасна стрілецька зброя ЗСУ9-мм пістолет Макарова (ПМ)ПМРадянський самозарядний пістолет ПМ, під набій 9х18 мм, був розроблений у 1948 році, прийнятий на озброєння Збройних сил та правоохоронних структур СРСР у 1951 році. Станом на 2020 рік перебуває на озброєнні Збройних Сил України.

Номер слайду 2

9-мм пістолет Макарова (ПМ)ПМ є особистою зброєю нападу та захисту, призначеною для ураження противника на невеликих відстанях.

Номер слайду 3

ПМ є особистою зброєю нападу та захисту, призначеною для ураження противника на невеликих відстанях. Радянський самозарядний пістолет ПМ, під набій 9х18 мм, був розроблений у 1948 році та прийнятий на озброєння Збройних сил та правоохоронних структур СРСР у 1951 році. Станом на 2021 рік перебуває на озброєнні Збройних Сил України.

Номер слайду 4

Номер слайду 5

Тактико-технічні характеристики (ТТХ) 9-мм пістолета ПМКалібр - 9х18 мм. Принцип дії - вільний затвор. Вага пістолета (без набоїв) – 733 г. Вага пістолета із спорядженим магазином -810 г. Довжина - 161,5 мм. Довжина ствола - 93,5 мм. Ширина - 29,4 мм. Початкова швидкість польоту кулі 315 м/с. Бойова швидкострільність - 30 пострілів/хв. Прицільна дальність - 50 м. Ефективна дальність – 50 м. Максимальна дальність до якої зберігається вбивча дія кулі – 350 м. Місткість магазину патронів – 8 Нарізи 4 шт шириною 4,5 мм ±0,2 Патрон: вага кулі - 9 х 18 мм  6,1 г

Номер слайду 6

У роки Другої світової війни короткоствольна  зброя пройшла серйозну перевірку. Досвід цієї війни породив нові тактико-технічні вимоги до  пістолетів, зокрема їм треба було стати компактнішими, легшими, надійнішими та швидкострільнішими. Пістолет  ТТ зразка 1933 р. мав численні вади, а саме: ненадійна фіксація магазину, незручна форма руків'я тощо. Крім того, було визнано за доцільне мати на озброєнні армії два типи пістолета: автоматичний з довгим стволом — для офіцерів та сержантів, що будуть безпосередньо брати участь в бойових діях (ним став пістолет Стєчкіна), і компактний — для старших офіцерів і як «зброя мирного часу».

Номер слайду 7

Цікаві факти. Пістолет ПМ знаходився у кожній укладці майна та обладнання космонавта на кораблі  «Восток» тобто саме він став першою стрілецькою зброєю, що побувала в  космосі. Принаймні до 2004 р. в охороні ГУП «Конструкторське бюро приладобудування» значився справний пістолет ПМ виробництва 1949 року (заводський номер 11) з настрілом близько 50 тис. пострілів. Навколо пістолета ПМ розгортається сюжет кінофільму «Макаров». Пістолет навіть стає у певному сенсі дійовою особою фільму. У Фінляндії ПМ входить до четвірки моделей, обов'язкових для освоєння на курсах практичної стрільби (інші три — Glock 17, Beretta 92 F ). На ринку цивільної стрілецької зброї в США ПМ користується певним попитом і непоганою репутацією насамперед з причини своєї дешевизни за цілком прийнятної надійності і невеликих габаритах як зброя самооборони. Найбільшим попитом серед поціновувачів зброї в США користуються ПМ виробництва НДР через вищу якість обробки і матеріалів виготовлення.

pptx
Додано
27 листопада 2023
Переглядів
375
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку