Сучасна українська музика проти російської агресії

Про матеріал
Матеріал містить відомості про українських музикантів, що долучились до боротьби проти російської агресії на музичному фронті та у лавах ЗСУ, посилання на відеокліпи у YouTube.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Сучасна українська музика проти російської агресії

Номер слайду 2

Музика — один із найпотужніших фронтів культурної боротьби, що триває тепер. Українські музиканти, співаки, діячі шоу-бізнесу, усвідомлюючи потужну силу мистецтва, долучились до боротьби проти російської агресії доступними їм засобами:хтось із них влаштовує благодійні концерти по всьому світу, залучаючи зібрані кошти на підтримку ЗСУ та постраждалих від війни,інші беруть участь у престижних світових конкурсах, перемагають і привертають увагу всього світу до героїчної боротьби українського народу,а деякі стали на захист Батьківщини із зброєю у руках.

Номер слайду 3

Гурт«KALUSH Orchestra» Український реп-гурт, заснований у 2021 році. Отримав право представляти Україну на Пісенному конкурсі Євробачення 2022 з піснею «Стефанія». 15 травня 2022 року гурт став переможцем «Євробачення-2022».«Ми, гурт Kalush Orchestra, своєю діяльністю робимо все для того, щоб показати всьому світу, що наша культура є! Вона жива! Вона існує! Зараз її намагаються знищити».

Номер слайду 4

Номер слайду 5

Тіна. Кароль. Виконавиця Тіна Кароль вирішила залишити Україну, щоб організовувати марші на підтримку нашої країни, давати благодійні концерти, збирати кошти для Збройних сил України, допомагати біженцям. Вона відмовилась від російськомовних пісень у своєму репертуарі, найпопулярніші переклала українською мовою.«Щоб не жити очікуванням, перемога має бути в кожному дні».

Номер слайду 6

Номер слайду 7

«Океан. Ельзи» Український рок-гурт, створений 12 жовтня 1994 року у Львові. Лідером та вокалістом гурту є Святослав Вакарчук. Під час війни Святослав Вакарчук багато подорожує Україною. Виступає для мешканців міст, що постраждали від російської агресії, для військових на передовій. Таким чином підтримує бойовий дух та віру своїх співвітчизників у перемогу України.«Воюють не зброя і руки, воює серце».

Номер слайду 8

Номер слайду 9

MONATIKУкраїнський співак, танцюрист, автор пісень, саундпродюсер, композитор, учасник шоу «X-Фактор», «Танцюють всі!» та «Зірковий ринг», суддя танцювального шоу «Танці з зірками». Заслужений артист України. З початку війни MONATIK активно займається просвітницькою та соціальною діяльністю, підтримує військових, дав вже три благодійні тури Європою, допомагає волонтерам, українцям, а також творчим людям.«Пісні, як фотографії, залишають щось після себе. Я сподіваюся, що незабаром ми співатимемо про перемогу».

Номер слайду 10

Номер слайду 11

Зірки в окопах. Актори, музиканти, режисери, танцюристи - багато зірок українського шоубізнесу від початку повномасштабного вторгнення РФ стали до зброї у рядах ЗСУ, Нацгвардії, тероборони, щоб захистити нашу землю і наші життя.

Номер слайду 12

Олег Михайлюта«Фагот»Учасник гурту «ТНМК» 48-річний Олег "Фагот" Михайлюта вступив до сил територіальної оборони ЗСУ з перших днів війни. Служити пішли й інші учасники гурту: бас-гітарист Костянтин Жуйков - до Нацгвардії, а гітарист Ярослав Верьовкин - до ЗСУ. Нині ж виконавець планує почати давати благодійні концерти в підтримку України. А от гітарист гурту "ТНМК" продовжуватиме захищати країну від окупантів.«Кожного ранку я усвідомлюю, що люблю вас, українці. Цей народ нікому ніколи не перемогти! Слава Україні!»

Номер слайду 13

Номер слайду 14

YARMAK30-річний репер Олександр Ярмак вже 24-лютого був у військкоматі. Спочатку він був добровольцем, а згодом офіційно потрапив до лав Збройних Сил України. Музикант, попри життя в окопах, продовжує творити. Зокрема, він випустив трек "Дике поле", який став справжнім воєнним хітом.«Дуже багато хлопців, які сьогодні захищають нашу країну, виросли на моїх піснях. Я пишаюся цими людьми!».

Номер слайду 15

Номер слайду 16

Макс. Барських. Музикант вступив до лав ЗСУ і почав навчання ще на початку квітня. Зараз артист повернувся до концертної діяльності, якою збирає кошти для українців по всьому світу. Пісня "Буде весна" стала ще одним гімном війни за Незалежність.«Я просто її записував і плакав. Дуже багато плакав. Кожне слово цієї пісні — це правда. І я точно не думав про успіх, коли її творив. Я радий, що вона допомагає людям, адже для цього вона створена».

Номер слайду 17

Номер слайду 18

Андрій Хливнюк. Лідер гурту "Бумбокс", 42-річний Андрій Хливнюк з перших днів війни служить у Києві у складі окремого підрозділу столичного управління патрульної поліції. Після того, як у Києві перед Софійським собором музикант зі зброєю в руках виконав а капела "Ой, у лузі червона калина", її почали співати, переспівувати й інтерпретувати чи не всіма мовами.«Війна показала, хто – свій».

Номер слайду 19

Номер слайду 20

Слухайте українську музику!Вона об’єднує, надихає, дає віру !

pptx
Додано
15 березня 2023
Переглядів
1281
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку