Сучасне декоративне мистецтво.

Про матеріал
Сучасне декоративне мистецтво. Молода генерація Виставка творів із художньої кераміки, скла, текстилю, дерева та металу продемонструвала новий зріз сучасного декоративного мистецтва крізь призму творчості молодих. Які напрямки сьогодні вони обирають? До чого прагнуть? Наскільки реалізовують себе за фахом? До яких тенденцій тяжіють? Та що взагалі таке «сучасне декоративне мистецтво» для людини сьогодення, як для теоретика, так і для художника-практика, для студента, випускника чи професора? Виставка мала на меті показати широкому загалу що роблять сьогодні представники однієї із найбільш потужних шкіл декоративно-прикладного мистецтва в Україні. Міцне традиційне підґрунтя водночас дало їм можливість розвиватися у цілком сучасних, експериментальних напрямках, які далеко не завжди мають прикладний характер… Проект також черговий раз підтвердив тезу про розмитість граней між образотворчим, декоративним мистецтвом та дизайном. Виставка провокувала до роздумів, рефлексій, дискусій і тим самим фіксувала певний етап розвитку львівської школи декоративного мистецтва. До експозиції увійшли твори студентів старших курсів та випускників факультету останніх 10 років, яким властиві новаторські, концептуальні, експериментальні рішення та високі естетичні якості. Окрім того, було зроблено акцент на особистих рефлексіях: проведено он-лайн опитування серед студентів, випускників, професорів із лише одним запитанням: «Що для Вас сучасне декоративне мистецтво?». Відповіді та роздуми на цю тему доповнили експозицію. Також безперервно транслювалася презентація досягнень відомих випускників факультету, що успішно реалізували себе після випуску, працюють за фахом або ж вийшли за його межі. У галереї ЛНАМ це перший проект, який комплексно репрезентував здобутки усього факультету (зокрема кафедр художнього скла, кераміки, текстилю, дерева та металу) та демонстрував новий погляд на сучасне декоративне мистецтво. Серед учасників виставки – студенти, аспіранти ЛНАМ, випускники, що вже заявили про себе, працюють в оригінальних жанрах, знайшли свою «нішу» на ринку, заснували бренди та є відомими в мистецькому середовищі. Проект «Сучасне декоративне мистецтво: молода генерація» став показовим з огляду на концепцію діяльності галереї ЛНАМ як простору для підтримки творчих ініціатив молоді, отримав широкий розголос у ЗМІ та мав важливе значення для популяризації як самого факультету так і Академії в цілому.
Перегляд файлу

Сучасне декоративне мистецтво. Молода генерація

14.05.- 4.06. 2018
«Сучасне декоративне мистецтво. Молода генерація»
 

Виставка творів із художньої кераміки, скла, текстилю, дерева та металу продемонструвала новий зріз сучасного декоративного мистецтва крізь призму творчості молодих. Які напрямки сьогодні вони обирають? До чого прагнуть? Наскільки реалізовують себе за фахом? До яких тенденцій тяжіють? Та що взагалі таке «сучасне декоративне мистецтво» для людини сьогодення, як для теоретика, так і для художника-практика, для студента, випускника чи професора?

Виставка мала на меті показати широкому загалу що роблять сьогодні представники однієї із найбільш потужних шкіл декоративно-прикладного мистецтва в Україні. Міцне традиційне підґрунтя водночас дало їм можливість розвиватися у цілком сучасних, експериментальних напрямках, які далеко не завжди мають прикладний характер…

Проект також черговий раз підтвердив тезу про розмитість граней між образотворчим, декоративним мистецтвом та дизайном. Виставка провокувала до роздумів, рефлексій, дискусій і тим самим фіксувала певний етап розвитку львівської школи декоративного мистецтва.

До експозиції увійшли твори студентів старших курсів та випускників факультету останніх 10 років, яким властиві новаторські, концептуальні, експериментальні рішення та високі естетичні якості.

Окрім того, було зроблено акцент на особистих рефлексіях: проведено он-лайн опитування серед студентів, випускників, професорів із лише одним запитанням: «Що для Вас сучасне декоративне мистецтво?». Відповіді та роздуми на цю тему доповнили експозицію.

Також безперервно транслювалася презентація досягнень відомих випускників факультету, що успішно реалізували себе після випуску, працюють за фахом або ж вийшли за його межі. У галереї ЛНАМ це перший проект, який комплексно репрезентував здобутки усього факультету (зокрема кафедр художнього скла, кераміки, текстилю, дерева та металу) та демонстрував новий погляд на сучасне декоративне мистецтво.

Серед учасників виставки – студенти, аспіранти ЛНАМ, випускники, що вже заявили про себе, працюють в оригінальних жанрах, знайшли свою «нішу» на ринку, заснували бренди та є відомими в мистецькому середовищі.

Проект «Сучасне декоративне мистецтво: молода генерація» став показовим з огляду на концепцію діяльності галереї ЛНАМ як простору для підтримки творчих ініціатив молоді, отримав широкий розголос у ЗМІ та мав важливе значення для популяризації як самого факультету так і Академії в цілому.

 

docx
Додано
13 вересня 2021
Переглядів
463
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку