Сучасний стан окремих виробництв машинобудування

Про матеріал
Презентацію розроблено з урахуванням програми з географії рівня стандарт. Матеріал можна використовувати як опорний конспект, під час викладання теми "Машинобудування" у вигляді схем, карт. Для роботи в 11-х та 9-х класах.Правила академічної доброчесності дотримані
Зміст слайдів
Номер слайду 1

СУЧАСНИЙ СТАНМАШИНОБУДУВАННЯПрезентація з географії 11 клас. Виконала: вчитель географії Мітрохіна О. В.

Номер слайду 2

Прийом «Пригадай»Машинобудування- це…найважливіша комплексна галузь обробної промисловості, яка включає проєктування, виробництво й експлуатацію машин та інструментів. Кооперування…

Номер слайду 3

Чинники розміщення підприємств машинобудування

Номер слайду 4

ЗАГАЛЬНЕ МАШИНОБУДУВАННЯНовокраматорський маш.буд.завод. Сумське маш.буд. науково-вироб. об’єднання«Турбоатом»ПАТ «Дніпро-важмаш»«Електроважмаш»Харківський тракторний завод. Херсонський машинобудівний завод. Зорієнтований на виготовлення унікальних машин і обладнання для гірничо-металургійного комплексу, одне з найбільших спеціалізованих підприємств в Україні. Завод відкритий 28 вересня 1934 року. Одне з найбільших у світі. Спеціалізується на виробництві парових турбін для теплових і атомних електростанцій, гідравлічних турбін для гідроелектростанцій і гідроакумулюючих електростанцій, газових турбін для теплових електростанцій. Один з найбільших в Україні та Європі машинобудівних комплексів з випуску устаткування для нафтової, газової, атомної та хімічної промисловості. Обладнання для домених печей,металопрокатне та інше мталургійне обладнання. Провідне державне підприємство України з розробки та виробництва турбо- і гідрогенераторів, великих електричних машин постійного струму для різних галузей народного господарства, єдиний в Україні постачальник комплектного електрообладнання для залізничного та міського електротранспорту.

Номер слайду 5

Сумське машинобудівне науково-виробниче об’єднання«Турбоатом»Харківський тракторний завод. ПАТ «Дніпро-важмаш»Херсонський машинобудівний завод

Номер слайду 6

Транспортне машинобудування- АВТОМОБІЛЬНЕ«ЗАЗ» - повний цикл!«Богдан»Індійське шасі«Еталон»ЛАЗЛуцький завод«Еталон»«викруткове виробництво» , «Шкода»Авто. КРАЗ!

Номер слайду 7

Авто. КРАЗ«Богдан»«Еталон»

Номер слайду 8

«Нотатки на полях»Використовуючи параграф 31, визнач та запиши якими чинниками обумовленно зниження виробництва й продаж українських автомобілів»?

Номер слайду 9

Транспортне машинобудування- ЗАЛІЗНИЧНЕ Крю́ківський вагонобудівни́й заво́д (КВБЗ) — одне з найбільших і найстаріших машинобудівних підприємств в Україні, що спеціалізується на виробництві транспортних засобів, насамперед залізничного рухомого складурозробник та виробник вантажних магістральних та промислових вагонів для різних галузей промисловості. Завод створювався на базі вагоноремонтних майстерень металургійного заводу. В 1926 році вагонобудівне відділення виділилось зі складу металургійного заводу і стало самостійним підприємством. ПАТ «Дніпровагонма́ш»Концерн «Азовма́ш» — найбільше машинобудівне підприємство України, яке спеціалізується на випуску обладнання для гірничо-металургійного комплексу, цистерн-вагонів, портових кранів, котлів, паливозаправників. Державне підприємство "Дніпропетровський науково-виробничий комплекс "Електровозобудування"виробництво промислових електровозів для гірничодобувної та вугільноїпромисловості. У 1193-1995 рр. тут було розроблено й виготовлено перший українськиймагістральний електровоз.

Номер слайду 10

Крю́ківський вагонобудівни́й заво́д. ПАТ «Дніпровагонма́ш»«Азовма́ш» «НВК "Електровозобудування«»

Номер слайду 11

Транспортне машинобудування- СУДНОБУДУВАННЯЧорноморський суднобудівний завод. Суднобудівний завод «Океан»Суднобудівний завод ім.61 комунара. Херсонський суднобудівний завод

Номер слайду 12

Чорноморський суднобудівний завод. Утворений 1907 шляхом об'єднання двох корабелень, посталих у 1895—1897, в одне підприємство під назвою «Наваль». Миколаївський суднобудівний завод «Океан» — українське суднобудівне підприємство в Миколаєві. Створене в 1951 році підприємство входить в трійку найбільших суднобудівних заводів України. Основні види діяльності — суднобудування та судноремонт. Миколаївський суднобудівний завод входить у десятку підприємств країни з найбільшою заборгованістю по заробітній платі перед працівниками станом на 2018 рік. Херсонський суднобудівний заводсуднобудівне підприємство, одне з найбільших в Україні, знаходиться в Херсоні. Засновано в 1951 році.

Номер слайду 13

Транспортне машинобудування- Авіаракетобудування«Антонов»Конструкторське бюро. Комплекс лабараторій. Завод. Випробувальний комплекс. Харківське державне авіаційне виробниче підприємтсво Технічне обслуговування «Антонов»- які експлуатуються в інших країнах. З 2018 р. контракт з американською компанією на 25 років співпраці«Мотор Січ»Ремонт, обслуговування двигунів2017р. Випуск вертольота МСБ-22018р. Тендер на ремонт і модернізацію 17 вертольотівтурецької жандерміїПд.маш.буд. ім. О. М. Макарова»Ракетно-космічна техніка

Номер слайду 14

РОДОНАЧАЛЬНИК Ан-22 Ан-124 «Руслан»Ан-225 «Мрія» 240 світових рекордів. Харківське державне авіаційне виробниче підприємтсво Південний машинобудівний завод ім. О. М. Макарова«Мотор Січ»

Номер слайду 15

Прийом «Поміркуй»Чому фермери часто купують вживану імпортну сільськогосподарську техніку, а не українську? Як можна змінити ситуацію?

Номер слайду 16

Домашнє завдання. Опрацюйте параграф 31;Позначте на контурній карті України міста, де розташовані машинобудівні підприємства, про які йшлося в параграфі;Охарактеризуйте місце України в глобальних ланцюгах доданої вартості виробництва електронної продукції.

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
5.0
Всього відгуків: 1
Оцінки та відгуки
  1. Легка Наталія
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
pptx
Додано
27 квітня 2021
Переглядів
2407
Оцінка розробки
5.0 (1 відгук)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку