практична робота №6 з географії 11 клас - екстернатна форма навчання, різнорівневі завдання

Про матеріал
практична робота №6 з географії 11 клас - екстернатна форма навчання, різнорівневі завдання
Перегляд файлу

Практична робота № 6 з географії

за ІІ семестр

учня 11 класу

Олександрійського загальноосвітнього навчального закладу І-ІІІ ступенів № 10

_____________________________________________________

(ПІБ учня)

Тема. Складання та аналіз схеми системи течій у Світовому океані; порівняння впливу холодної та теплої океанічних течій на клімат одного з материків.

Мета. Поглибити знання про рух води у Світовому океані; проаналізувати закономірності утворення та циркуляції системи течій у Світовому океані; порівняти вплив різних за властивостями океанічних течій на клімат материків.

Завдання 1. Ознайомитися з класифікаціями морських течій (за температурними умовами, походженням, розміщенням в товщі океанських вод тощо).

Завдання 2. На контурній карті позначити й підписати океанічні течії, викликані постійними та сезонними вітрами (холодні та теплі).

Завдання 2.1. Користуючись географічними картами, різними джерелами географічних знань, складіть комплексну порівняльну характеристику двох океанів (за вибором).

План характеристики

Назви океанів та їх характеристика

 

 

І. Географічне положення

1. Межі океану

 

 

 

 

 

 

 

 

 

2. Розміри океану

 

 

 

3.Положення океану щодо екватора

 

 

 

 

4. Розміщення у географічних поясах

 

 

 

 

 

 

5. Моря:

а) окраїнні         

б) внутрішні

 

 

 

 

 

 

 

 

6. Затоки

 

 

 

 

 

 

7. Протоки

 

 

 

 

 

8. Материки, які омиває океан

 

 

 

 

9. Найважливіші шляхи сполучення через океан

 

 

 

 

 

 

ІІ. Будова та рельєф дна

а) літосферні плити      

б) глибини, м

в) форми рельєфу

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ІІІ. Клімат і властивості водних мас

а) температура води у поверхневому шарі, °С

б) солоність води, ‰

в) течії – теплі, холодні

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

IV. Органічний світ

 

 

 

 

 

 

 

V. Природні ресурси

 

 

 

 

 

 

 

VІ. Екологічні проблеми

 

 

 

 

 

 

 

Подібні ознаки ___________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

Відмінні ознаки

__________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

Завдання 3. Виявити позитивний та негативний вплив океанічних течій на клімат материків (на вибір). Зробити висновок: вплив яких течій (холодних чи теплих) сприяє утворенню найбільш комфортних і сприятливих для життєдіяльності населення умов?

________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

 

Оцінка: __________

docx
Додано
1 червня 2021
Переглядів
8338
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку