Світ подарунків. П.Воронько "Липка". А.Камінчук "Ластівка", "Береза"

Про матеріал
Презентація Світ подарунків. П.Воронько "Липка". А.Камінчук "Ластівка", "Береза" до уроку літературне читання 2 клас. Підручник "Українська мова та читання" Чипурко. Для використання під час дистанційного навчання в Zoom та Google meet.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Літературне читання. Світ подарунків. С.117-119 Підготувала вчитель початкових класів. Коровіна О. М.

Номер слайду 2

Робота над чистомовкою. Па – па – па – он росте старезна … (липа). Бо – бо – бо – безхмарне … (небо). Би – би – би – зелені … (горби).Іб – іб – іб – смачний, духмяний … (хліб).

Номер слайду 3

Навесні, як тільки пробудиться весна, люди садятьмолоді дерева. Це дуже приємна і потрібна справа. Адже деревце буде рости разом із тобою, завжди відчуватиме до тебе велику вдячність і подарує смачні плоди. У світі все вміє робити подарунки: і квіти, що тішать нас своєю красою та приємними ароматами, і дерева,що обдаровують затишком, прохолодою і смачними плодами, і милі звірятка, котрі вміють бути справжніми друзями, і сонечко в небі, і водичка. Тож і ти вчися робити світові подарунки: посади і вирости дерево, посій квіти, допоможи пташкам. СВІТ ПОДАРУНКІВ

Номер слайду 4

ЛИПКА. Платон Воронько. Я, маленька липка,виросту велика,—не ламай мене. Я медовим цвітомзацвіту над світом, —бережи мене. Тінь тобі я кинуу гарячу днину, —ти шануй мене. Від дощу сховаювранці серед маю, —ти полий мене. Будемо з тобоюми рости обоє, —ти люби мене. Виростеш за роки,підеш в світ широкий, —не забудь мене.

Номер слайду 5

— Ластівочко сизокрила,звідкіля ти прилетіла?— Прилетіла я порануіз-за моря-океану.— Що ти діткам принесла?— Сонця, ласки і тепла! ЛАСТІВКА. Анатолій Камінчук

Номер слайду 6

БЕРЕЗА. Анатолій Камінчук Береза розвиваєтьсяу тихому гайку. Зозуля озивається:— Ку-ку, ку-ку, ку-ку!А сонце усміхаєтьсяв зеленому вінку. Он зайчик умиваєтьсяна теплому пеньку. Ластівка дуже добра і дбайлива мати. Зозуля ж підкидає свої яйця у чужі гнізда. Але обох пташок дуже люблять в Україні.

Номер слайду 7

ТИ, ЗОЗУЛЕНЬКО СИВА. Веснянка Ти, зозуленько сива,ти нас розвеселила,як почала кувати —повиходили з хати. Ой вийшла сестра із братом,ой вийшла мама з татом,ой вийшли усі дівоньки —виводять гаївоньки. Гаївки, гагілки, ягілки, веснянки — весняні пісні з хороводами та іграми, які співали дівчата і хлопці, закликаючи весну, у час Великодня.

Номер слайду 8

На уроці я вчився... Найбільше мені сподобалося... Я запам’ятав... Гра «Закінчи речення»

Номер слайду 9

Для самостійного опрацювання. Підручник с. 117-119 – виразно читати. Зошит с.43- 44 .

pptx
Додано
14 березня
Переглядів
53
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку