Світлові явища. Швидкість поширення світла

Про матеріал

Презентація створена для учнів 9 класу загальноосвітніх шкіл. Тема презентації "Світлові явища. Швидкість поширення світла".

Зміст слайдів
Номер слайду 1

Світлові явища. Швидкість поширення світла.

Номер слайду 2

Номер слайду 3

Номер слайду 4

Номер слайду 5

Номер слайду 6

Точкове джерело світла - джерело світла, яке випромінює світло однаково в  усіх напрямках і розмірами якого, зважаючи на відстань до місця спостереження, можна знехтувати. Найкращим прикладом точкових джерел світла є зорі, адже ми спостерігаємо їх із Землі, тобто з відстані, що в мільйони разів перевищує розміри самих зір.

Номер слайду 7

Джерела світла, що не є точковими, називають протяжними джерелами світла. У більшості випадків ми маємо справу саме з протяжними джерелами світла. Це і лампа денного світла, і екран мобільного телефону, і полум’я свічки, і вогонь багаття.

Номер слайду 8

Номер слайду 9

Номер слайду 10

Номер слайду 11

Номер слайду 12

Знайди правильну відповідь. Фізичне тіло, частинки якого випромінюють світло називають …А) Джерело світла. Б) Перетворювач світла. В) Приймач світла. Г) Поглинач світла

Номер слайду 13

Які джерела світла належать до теплових?Лампа розжарення Свічка. Люмінесцентна лампа. Місяць. Планктон. Сонце

Номер слайду 14

Пристрій, що змінює свої властивості, при потраплянні на нього світла - ... А) Джерело світла. Б) Приймачі світла. В) Люмінофор. Г) Дзеркало

Номер слайду 15

Вкажіть ЗАЙВЕ словополум'я свічки Сонце Місяць зоря світлодіодна лампа

Номер слайду 16

Розв’язування задач. Задача 1. За який приблизно час світло проходить відстань від Сонця до Землі, що дорівнює 150 000 000 км?

Номер слайду 17

Для допитливих. В природі можна зустріти явище люмінесценції, наприклад, світлячки. На спинці у них є світла плямка. У багатьох глибоководних риб світяться певні ділянки тіла. Світяться деякі бактерії, водорості. Роль світіння в життя тварин різноманітна і для окремих організмів - різна. Це одне з пристосувань у боротьбі за виживання.

pptx
Пов’язані теми
Фізика, Презентації
До підручника
Фізика 9 клас (Бар'яхтар В.Г., Довгий С.О., Божинова Ф.Я., Кирюхіна О.О. (за редакцією Баряхтара В.Г., Довгого С.О.))
Додано
13 жовтня
Переглядів
69
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку