Світові винаходи та Україна

Про матеріал
презентація "Світові винаходи та Україна" створена за підручником І.Васильків "Досліджуємо історію та суспільство" для учнів 5 класу.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Світові винаходита Україна

Номер слайду 2

Згадайте….— без яких технічних винаходів люди не змогли б обійтися сьогодні. Як ви розумієте поняття «винахід»?

Номер слайду 3

Технічні винаходи та відкриття українців. Робота з підручником ст. 17.1. ст. 117 Прочитати уважно текст1. Про що дізналися з тексту?2. Чи корисною для вас була інформація з тексту?

Номер слайду 4

Вправа «Встановити відповідність»Г. гасова лампа. А. гвинтокрил. В. рентген. Б. Сорт яблук «Симиренка»1 Родина Семеренків.2Ігор Сікорський.4Іван Пулюй5Ігнацій Лукасевич3 Петро Прокопович

Номер слайду 5

Вправа «Склади речення»Про користь винаходів відомих українців

Номер слайду 6

Вправа «Продовж речення»У всьому світі відомі гвинтокрили – це винахід київського інженера………………. Першим запропонував та почав використовувати рамкові вулики ……….. Одним із винахідників рентгенівських променів став ….........

Номер слайду 7

Ан-225 був створений, перш за все, для потреб космічної програми, для транспортування вантажів, зокрема космічних кораблів багаторазового використання «Буран» і компонентів ракетної системи «Енергія». Літак міг перевозити також великогабаритні вантажі іншого призначення, які можуть розміщуватись як у фюзеляжі, так і «на спині». Мета створення Ан-225 була подібною до мети створення американського Boeing 747 SCA — літака для транспортування космічних човників. У листопаді 2004 року Міжнародна федерація повітроплавання внесла Ан-225 до Книги рекордів Гіннеса за його 240 рекордів.

Номер слайду 8

Самостійна робота. Заповнити таблицю{F5 AB1 C69-6 EDB-4 FF4-983 F-18 BD219 EF322}Галузь науковецьвинахідмашинобудуваннямедицина. Бджільництво. Садівництвоелектротехніка

Номер слайду 9

Медицина. Максвелл Фінланд, уродженець містечка. Жашків на Черкащині. Його дослідження з лікування пневмонії та туберкульозу за допомогою антибіотиків сьогодні визнані класичними. Володимир Хавкін: протихолерні засоби, вакцина проти чуми

Номер слайду 10

Ілля Мечников, який заснував в Одесі першу в країні бактеріологічну станцію. Микола Пірогов. Хірург Відкрив недільну школу для дорослих. Микола Скліфосовський. Знеболення при хірургічних операціях.

Номер слайду 11

Юрій Вороний здійснив першу пересадку донорського органа (нирки)Микола Амосов започаткував операції з пересадки серця.

Номер слайду 12

Сергій Корольов – конструкторракетно-космічних систем. Першим і єдиним на сьогодніастронавтом незалежної України є Леонід Каденюк.

Номер слайду 13

Домашнє завдання. Допрацювати таблицю по 2 пунктам (17.2 і 17.3) пыдручник І. Васильків«Досліджуємо історію та суспільство»

pptx
Додано
11 лютого 2023
Переглядів
465
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку