Свято інтелекта. Сторінками зарубіжної літератури

Про матеріал
Підібрані матеріали допоможуть узагальнити знання з зарубіжної літератури, провести у цікавій формі позакласний захід чи урок -дослідження.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Свято інтелекту Сторінками зарубіжної літератури. Учитель зарубіжної літератури Строїнецької філії Новоселицького ліцею № 3 Нікітіна Анджела Миколаївна

Номер слайду 2

Правила гри Участь беруть 2 команди . Гра складається з ІІІ етапів. На кожному етапі команди дістають по 1 темі. Всього 3 теми. Учитель зачитує запитання командам на обрану ними тему. За правильну відповідь команда отримує 10 балів. Після кожного туру йде команда,котра набрала найменшу кількість балів.

Номер слайду 3

ТЕМА «ЯБЛУКА» 1. Саме такий напис був на яблуці, що стало яблуком розбрату та призвело до початку Троянської війни.2. Яблука, що їх жбурляв батько у свого сина,стали символом жорстокості у цій новелі Ф. Кафки.3. Саме він викрав золоті яблука із саду Гесперид.4 Своє надкушене яблуко Бен Роджерс виміняв у Тома Сойєра на право зробити це.

Номер слайду 4

ТЕМА «ВОНИ БУЛИ ОСТАННІМИ…» 1. Таємниці приготування цього напою, що її так і не відкрив останній із піктів, присвячена балада Р. Стівенсона.2. Ця книга стала останнім твором письменника О. Дюма.3. Останньою,сьомою планетою, яку відвідав Маленький принц, була саме вона.4. Він - автор новели «Останній листок».5. Саме така назва одного з оповідань про Шерлока Холмса, після виходу якого обурені читачі надіслали сотні листів на адресу Конан Дойля.

Номер слайду 5

ТЕМА «ПОРТРЕТИ» 1. Портрет цього полководця Жульєн Сорель носив у своєму медальйоні.2. Портрет цієї жінки надихнув Рея Бредбері на створення оповідання «Усмішка»..

Номер слайду 6

ТЕМА «СВІЙСЬКІ ТВАРИНИ» 1. З проханням намалювати цю тваринку кілька разів звертався до пілота Маленький принц.2. Цю свійську тварину прихопив із собою Гуллівер, щоб розвести таку породу в Англії.3. Так назвав сусідову теличку хлопчик Мотл з повісті Шолом – Алейхема.4. Нільс здійснив свою чудесну мандрівку разом з ними.5. Він є персонажем байок Езопа .

Номер слайду 7

ТЕМА «ПТАХИ, РИБИ, ЗВІРІ…»1. Так звали ватажка зграї вовків, що у ній виріс Мауглі.2. Хитрий персонаж, який став царем звірів3. Саме цю величезну рибину піймав старий Сантьяго з повісті – притчі Е. Хемінгуея «Старий і море».4. Цей поет – автор відомого хоку: На голій гілціСамотній ворон тихо старіє. Осінній вечір.

Номер слайду 8

ТЕМА «ЗМІЇ» 1. Тоді цей персонаж Екзюпері «намалював удава в розрізі, щоб дорослим було 2. Плодом с цього дерева змій спокусив Єву.3. Отруйною кров’ю цієї міфічної потворної змії Геракл змастив наконечники стріл, що стали ще смертоноснішими.

Номер слайду 9

«ЧОРНА ТЕМА» 1. Таким було ім`я Чорного лицаря з роману В. Скотта «Айвенго».3. Цей грецький бог підземного світу їздив на колісниці, запряжені й чорними кіньми, а у жертву йому приносили здебільшого чорну худобу.

Номер слайду 10

ТЕМА «ЖИТТЯ СОБАЧЕ»1. Саме собака був його «найприємнішим супутником і вірним товаришем» протягом 16 років життя на безлюдному острові.2. У вигляді чорного пуделя вперше з’явився перед Фаустом цей спокусник.

Номер слайду 11

ТЕМА «ЖАБИ» 1. У травні 1867року з’явилася перша книга цього американського письменника під назвою» Відоме стрибаюче жабеня з Калавераса».2. Вона назвала людське дитинча Жабенятком .3. Жаба з байки Федра луснула із заздрощів, змагаючись з цією твариною.4. Стара бридка жаба хотіла, щоб її син став чоловіком цієї малесенької дівчинки.

pptx
Додано
24 січня
Переглядів
96
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку