Свято Першого дзвоника

Про матеріал
Вашій увазі пропонується сценарій свята Першого дзвоника для учнів 5 – 6 класів. Свято проводиться в нестандартній цікавій формі, а саме у стилі фейсарту. Захід має сприяти не лише формуванню загального уявленню про бодіарт як різновиду сучасного мистецтва, а й розвитку креативного мислення, творчої уяви, формувати навички роботи в групах. Залучення учнів, батьків, учителів до активної участі у святі сприяє вихованню колективізму, толерантності, взаємоповаги та любові до рідної землі
Перегляд файлу

Тема: Свято Першого дзвоника «Фейс арт»

Мета: У нестандартній цікавій формі  організувати свято Першого дзвоника для учнів 5 – 6 класів. Сприяти формуванню загального уявленню про бодіарт як різновиду сучасного мистецтва. Сприяти розвитку креативного мислення, творчої уяви, формувати навички роботи в групах. Сприяти вихованню толерантності, любові до рідної землі

 

Хід свята

  1. Організаційний момент

Ведучий 1:

      Промайнули літні канікули,  і всі ви, відпочивши, набравшись нових сил, з радісними усмішками на обличчях прийшли до школи.

Ведучий 2:

 1 ВЕРЕСНЯ - особливе свято! День знань - завжди яскравий, насичений емоційністю та хвилюючою атмосферою. Голосно звучить урочиста музика, i кожне людське серце, хвилюючись, відгукується на заклик першого дзвінка! У цей день від усієї душі хочеться побажати успіхів у навчанні,  бо знання- це скарб, а ключ до нього -  вміння вчитися .

 

Учень 1:

 Добрий ранок, друзі!

 Здрастуй, рідна школо!

Знов кружляє листя, падає до ніг.

І барвистий вересень, щиро усміхаючись,

Кличе нас, як завжди,  на шкільний поріг.

 

Учень 2:

Проминуло літо непомітно,

В спогадах лишивши теплий слід.

Школа  усміхається привітно,

Обіцяючи відкрити новий світ.

 

Учень 3:

Розквітають посмішки навколо,

Радісно луна веселий сміх,

Це моя найкраща в світі школа

Зустрічає школярів усіх.

 

Учень 4:

Знову свята радісні хвилини,

Безліч вересневих привітань.

Здрастуй, школо! Ненька-Україна

Нас вітає всіх зі святом знань!

 

Ведучий 1: Слово для привітання надається заступнику директора з навчально – виховної роботи ………………………

  1. Привітання від  Першого вересня (виїжджає на самокаті або на скейті)
    • Зачекайте!

Я їздив по світу і бачив багато,

Завітав сьогодні і на ваше  свято!

Хочу запитати: «Усі ви готові

нові знання здобувати в школі?»

(відповіді учнів)

Ну що ж, перевіримо вашу готовність!

 Ведучий 2: Зараз  ми зясуємо, які ви гарні  школярі! Якщо правила поведінки для учнів названо правильно  - ви  аплодуйте, а якщо ні -  обурюйтесь: тупотіть ногами, свистіть. Добре? Почали!
В 1- Учні завжди записують домашні завдання у щоденник

В 2 -Учні, коли хочуть відповідати, починають… голосно кричати
В 1 - Коли чують дзвоник на урок – …ховаються під парти
В 2 - - Вдома старанно готуються до уроків
В 1- - Учні знають  правила поведінки  у школі

В 2- - Без дозволу вчителя пересідають за  іншу парту

В 1- -На перерві учні швидко бігають та галасують.

В 2 - На уроки фізкультури учні приходять в одязі ділового або напівділового стилю

В 1  - дбайливо ставляться до майна шкільної їдальні.
В 2 - У Слобожанській гімназії навчаються найкращі учні!

Перше вересня:

-Молодці! Ви  готові у  мандрівку  до Країни Знань! Хай всім щастить! ( Махає рукою і їде з лінійки)

Ведучий 1:

 - Сьогоднішню  мандрівну до Країни Знань ми почнемо  нетрадиційно. Розгляньте ці малюнки і спробуйте вгадати, про що сьогодні піде мова на святі.

Ведучий 2 :

- Що вам відомо про бодіарт?

 

     Повідомлення від учителя образотворчого мистецтва

Бодіарт  (від англ. body art) — це мистецтво прикрашати тіло. Сучасний бодіарт знаходиться на стику графіки і живопису, декоративно-прикладного мистецтва, дизайну, перукарського мистецтва.

Звідси і різноманітність напрямів бодіарту:

  • макіяж (make up)
  •  татуювання і пірсинг (і інші види прикрашання тіла)
  •  менді (біотату хною)
  •  фейс арт

    Ведучий 1:

      Саме у стилі фейсарту ми сьогодні  відсвяткуємо свято Першого дзвоника. Як ви розумієте цей термін? (Це мистецтво прикрашати обличчя)

   Приклади фейсарту ви неодноразово зустрічали в Інтернеті, на різних плакатах, у кіно, у реальному житті. Він присутній і на наших малюнках. Головна ознака фейсарту – створення певного образу, наслідування реальних або вигаданих істот.

 

Ведучий 2:

-Нам на допомогу прийшли  помічники – ваші улюблені герої. Хто саме – відгадайте!

(кожен герой виходить під музику з відповідного мультфільму)

 

Ведучий 1: Цей герой вважає, що найголовніші ліки від всіх хвороб – варення та цукерки (Карлсон)

 

Ведучий 2 : Ця героїня дуже весела, добра, винахідлива. Вона над усе цінує дружбу, зуміла знищити чари самої Снігової королеви. (Герда)

Ведучий 1: Ці герої – справжні злодюжки , для яких не існує ніяких моральних норм. Вони здатні видурити 5 золотих у довірливого хлопчика, наплівши йому про Країну Дурнів (Кіт Базиліо  та лисиця Аліса)

 

Ведучий 2: Ця героїня дуже смілива: пішла сама через ліс, щоб віднести пиріг хворій бабусі. Ім’я їй дали за кольором капелюха (Червона Шапочка)

 

  Ведучий 1:

Зараз ці казкові герої оберуть свої команди:

(під веселу музику герої  набирають у свою групу дітей з різних класів)

Ведучий  2 :

Інструктаж:

Для фейсарту використовують аквагрим, який є абсолютно безпечним для шкіри і легко знімається після нанесення. Але перш  ніж малювати, слід обрати малюнок.

    Ми живемо у прекрасній країні, земля наша багата та щедра, мова наша чудова та мелодійна. Подумайте, як можна висловити через малюнок любов до рідної землі.

(як варіант – Я люблю(серце) Україну (прапор або контури країни в жовто-блакитному кольорі )

 

Ведучий 1:

 -Нашим героям потрібні помічники. Шановні батьки, допоможіть, будь  ласка!

(з класу по 1-2 представнику)

(під музику виконується малюнок на щоках)

 

Ведучий 2:

Подякуємо оплесками нашим помічникам. Наша свято продовжується.

 

  Ведучий 1:

-    Будь –яка країна має  як державні символи, так і рослинну та тваринну символіку. Які символи характерні для нас, українців? (державні символи: тризуб, прапор, карта України; рослинні символи: калина, барвінок, соняшник, мальви, тваринні: лелека, голуб, соловейко)

Що вони символізують?

  Ведучий 2:

     Кожен з цих символів  - вияв щирої  любові до рідної землі, до звичаїв та обрядів українців, віри наших предків у краще майбутнє.

      Ми, нове покоління українців,  маємо бути вдячними за те, що ми живемо на вільній землі, має незалежну державу, рідну мову та неповторну культуру. Тож зараз за допомогою звичайної крейди висловимо любов до рідної землі. Станьте справжніми митцями, покажіть свої мрії, , пориньте у світ фантазії!    

(діти виконують малюнок на асфальті)

 Ведучий 1:

  Кожна група  старанно і злагоджено працювала, тому ваші малюнки вийшли настільки чудовими, що ми не змогли обрати найкращий.  Ви сі молодці! Але, на жаль,  наше свято добігло кінця. Сподобалось воно вам? Тож зробімо на память загальне фото про чудовий початок нового навчального року!

 

 Учень:  Дзвени, мій дзвонику і весело співай!

               Щасливо, срібно, радісно, дитинно!

               І про уроки всім нам сповіщай,

               У добрий час, моя шкільна родино!

 

Учень:  Хай зірка натхнення й добра завжди сяє

               І полум’я знань нехай не згасає.

              А плідна праця учнів й вчителів

              Освіту в Україні прославляє!

Учень:  Настане зараз довгожданна мить,

              З якої почнемо своє навчання.

              Покличе дзвоник, срібно продзвенить

              І ми підемо в класи без вагання.

 

Ведучий 2: Нехай цей рік буде щасливим для кожного з нас.  Запрошуємо всіх на перший урок,!

 


 

 

 

 

 Зараз методом випадкового вибору ми поділимо всіх на окремі групи, кожна з яких отримує завдання : відтворити на обличчі той чи інший символ. Для полегшення завдання ви отримаєте відповідні трафарети.

http://abetka.ukrlife.org/f_son.jpghttps://bio.1september.ru/2002/16/1.jpg

    Соняшник - символ Сонця, праці й достатку, сили і добробуту. Він - чи не найсильніший серед квітів...Соняшник знайшов своє місце під Сонцем. І не міг не знайти, бо постійно орієнтується на небесне Світило - повертає за ним свою схожу на Сонце голову. Тож Сонце його не засліплює, а це означає, що він не боїться осліпнути від успіхів чи досягнень...
Своєю невибагливістю до цвітіння та росту соняшник відображає якщо не безпроблемність, то малопроблемність. Бо він не «мучиться» проблемами, що робити, куди йти - він іде за Сонцем...
Коли Сонце ховається за горизонтом на нічний спочинок, соняшник сумно опускає голову і згортає пелюстки своєї сонцесяйної корони.
Крім цього соняшник символізує Батьківщину: як соняшник повертає за Сонцем свою голову, так і людина думкою, словом і ділом звернена до своєї Вітчизни. Як Сонце для соняшника - єдиний і незамінний орієнтир, так і для людини Батьківщина - єдина і найвища цінність.

    Барвінок - символ вічності буття і життєвої сили, провісник весни. Уособлює невмирущу пам'ять про покійних. Звідси, хрещатий барвінок - барвінок під хрестом на могилі.
Його форма - хрест або перехрестя — визначає його символіку: єднання живих людей з їх предками, котрі відійшли з цього життя. Барвінок на могилі — свідчення вічної пам'яті про покійних, а барвінок у весільному вінку - свідчення вічного кохання живих.
Хрещатим його називають ще й тому, що, утворюючи своїми пелюстками хрест, тягнеться в усі чотири сторони світу. Отож, в символіці хрещатого барвінку знаходимо підтвердження того, що в цьому світі добро і зло, правда і кривда, всі інші протилежності пересікаються: барвінковий вінок використовують і на похоронах, і на хрестинах, і на святі врожаю, і на весіллі; вінок з барвінку над дверима гарантує оселю від проникнення злої сили і його як чарувальне зілля використовує чаклунка.
То барвінок вчить мудрості життя: життя наповнене протилежностями і попереджає про труднощі життя: серед протилежностей є небезпечні і ворожі

      Калина — символ життя, крові, вогню. Деякі дослідники пов'язують її назву із сонцем жаром, паланням. Калина часто відіграє роль світового дерева, на вершечку якого птахи їдять ягоди і приносять людям вісті, іноді з потойбіччя. Та й саме дерево пов'язує світ мертвих зі світом живих.
Калина символізує материнство: кущ — сама мати; цвіт, ягідки — діти. Це також уособлення дому, батьків, усього рідного. Калина — український символ позачасового єднання народу: живих з тими, що відійшли в потойбіччя і тими, котрі ще чекають на своє народження. Калина уособлює Україну.

 

http://uchni.com.ua/pars_docs/refs/50/49703/49703_html_717c7592.pnghttp://rukodelnica.org/wp-content/uploads/2013/03/41575238-193x300.jpghttp://s15.radikal.ru/i189/1203/7a/005e990d8b75.jpg

     Мак - символ безконечності й незчисленності зоряного світу, Всесвіту, і, водночас, сну і забуття. Макова голівка - символ заспокоєння. Мак освячують двічі на рік - на Маковея і на Спаса. Він настільки значимий, що традиційно входить до складу куті.
Мак має силу і вплив, якщо не розпилюється. Окрема макова квітка не приваблює, а від всіяного маковим цвітом лану не можна відірвати очей. Одна макова зернина нічого не варта, а жменя маку - і куті смаку додає, і пирога з неї можна зробити. Тож мак стверджує, що і дрібненьке та маленьке, якщо воно в єдності та в спільноті, має велику силу. Окрім цього, мак символізує красу, молодість та їх скороминущість: натяк на це дають макові пелюстки, які швидко і навіть легко обсипаються. Вінок із червоних маків - то вираз дівочої цноти і чистоти, які такі ж легко ранимі та вразливі, як і маків цвіт. Має мак і магічну силу, спрямовану проти усякого зла - і проти відьми, і проти наврочення, і на виклик дощу, і на врожай...   

   Мальва - символ любові до рідної землі, до свого народу, до батьківської хати. Уособлює духовне коріння людини, її вірність духовній спадщині предків.

http://dasha46.narod.ru/Encyclopedic_Knowledge/Biology/Animals/Birds/2/Aist1.jpghttp://zhurnal.lib.ru/img/m/mamaewa_e_m/7/c_golub_z.gifhttp://img.tyt.by/n/01/1/sluck_solovey_legk.jpg

      Голуб - Символ Святого Духа. А також - щирої любові, злагоди й ніжності. Голуб і голубка в парі - символ вічної й вірної любові. Для всього людства - це птах усеземної любові, птах миру. За переказами, душа людини по смерті перетворюється в голуба.
Вважається, що хата, де водяться голуби, ніколи не знатиме пожежі.
Як «Божа птиця», є символом чистоти і очищення, навіть жертовності. Його зображення часто застосовується в обрядово-ритуальному значенні, зокрема, фігурки голубів вишивають на рушниках і такими ж фігурками прикрашають весільний коровай. За багатьма повір'ями, голуба не можна ні вбивати, ні вживати в їжу, бо це - великий гріх, за яким не минути нещастя.

       Лелека - символ любові до батька-матері, котрі благословили тебе на світ, а тому це - й символ сімейного благополуччя, любові до рідної землі, Батьківщини. Щасливий той двір, де є гніздо лелеки, бо він - птаха священна, за розорення його гнізда - кара вогнем. А ще лелека приносить до оселі немовлят...Святий обов'язок лелеки - знищувати різних гадів, себто гадюк, жаб. Своїм прильотом в рідні краї провіщає весну... Окрім цього, лелека є символом вогню і сонячного світла: він завжди прилітає з наближенням бурі або грози. Лелека довіряє людям, на господарстві яких проживає, тому може спокійно розгулювати по їх двору навіть у їхній присутності. Вважають, коли дівчина вперше весною побачить лелеку високо в небі, то цього року обов'язково вийде заміж, а якщо вже в гнізді - то ще рік залишиться в батьківському домі...

     Соловейко - Свята і вільна Божа пташка, співець добра і кохання, символ весни і волі, високого натхнення і неперевершеного таланту. Виконати свою роботу так, як виконує свою соловейко, не здатен жоден інший птах: соловейко — найдосконаліший співочий талант пташиного світу. Навіть люди рівняються на нього, тому і кажуть про талановитого співака: «Співає, як соловейко!». Його спів настільки високий і чистий, що людина, слухаючи соловейка, підноситься духом, очищується душевно і втішається чуттями. Він - передвісник справжньої весни в лісах та гаях, але тільки тоді розпочинає оспівувати весну, коли нап'ється води з березового листя, і співає доти, поки не перецвітуть сади. Обсипається цвіт - поступово стихає солов'їний спів.
Здавна соловейко вважався улюбленим птахом богині Лелі: як вона леліяла своєю увагою та покровительством молодих дівчат, так і він леліє своїм співом весну, людську душу і навіть кожне деревце, з якого можна почути його витьохкування.
Цього співучого птаха настільки люблять всі, що назва «соловей» поступилася лагідному слову «соловейко»!

144

 

http://vost.com.ua/tarofey/29.pngОжидайте чуда. Вы молились о помощи, и вот она идет. Чем полнее Вы передаете ситуацию в руки Господа, тем быстрее осуществляется целительный процесс.

 

Небеса полностью на Вашей стороне, и Ваши молитвы услышаны. Вам больше не нужно молить о помощи, потому что Ваша проблема уже решена. Исцеленная реальность является одной из нескольких параллельных реальностей, доступных Вам в настоящее время. И Вы можете выбрать для себя наивысшую из возможных реальностей посредством своих мыслей, эмоций и намерений.

 

Доступ к исцеленной реальности Вы получаете через веру и чувство благодарности. Чтобы испытать эти эмоции, мысленно или вслух обратитесь к Богу: "Я уже устал думать об этой проблеме. Я больше не хочу заниматься ею. Я передаю этот вопрос в Твои руки, чтобы Ты над ним подумал и решил его. Спасибо Тебе за то, что Ты обо всем заботишься". Затем полностью выбросьте проблему из головы, отрешитесь от нее. Пусть Бог разбирается с нею. Будьте благодарны за то, что проблема решается, и будьте готовы принять Божье решение.

 

Аффирмация: Истина заключается в том, что все меняется к лучшему. И я сосредоточен на этой истине, вместо того, чтобы терзаться страхами.

 

 

 

1. На чем важно сосредоточиться?

http://vost.com.ua/tarofey/25.pngПоразмышляйте над желаниями своего сердца. Перестройте свой режим дня таким образом, чтобы расходовать время с большей пользой.

 

Иногда бывает трудно разобраться в своих истинных желаниях. Многочисленные внешние источники влияния, а также внутренние страхи постоянно отвлекают вас, взывая: "Обрати внимание на меня!". И вы вынуждены ждать свободной минутки, чтобы уделить время осуществлению своих главных целей, надежд и мечтаний. Однако такие мгновения возникают все реже и реже.

 

Феи просят вас задуматься над тем, на что вы тратите свое время, и взять график своей жизни под контроль. В первую очередь нужно как следует задуматься, помедитировать над желаниями своего сердца. Составьте перечень пяти главных жизненных приоритетов. Затем составьте режим дня - в письменной форме, - в котором уделите достаточно времени выполнению своих главных задач. Важно не то, что конкретно вы будете делать в эти часы, а то, чтобы вы посвящали большую часть времени и энергии именно тем вещам, которые доставляют вам радость и чувство самореализации.

 

Аффирмация: Я заслуживаю лучшей доли. Я отвечаю за свою жизнь и сам распоряжаюсь своим временем.

 

2. Какие изменения произойдут?

http://vost.com.ua/tarofey/14.pngВаши сновидения и мысленные образы становятся все более четкими, яркими и энергичными. Эта карта просит вас развивать навыки визуализации и ясновидения, а также использовать их в осознанной материализации своих желаний.

 

Феям знакома сила осознанной визуализации как инструмента материализации идей и желаний. Каждый день находите время для сеансов визуализации. Уединитесь в тихом месте и представляйте себя здоровым, счастливым, богатым, живущим осмысленной жизнью человеком. Ви-зуализируйте только то, что соответствует вашим желаниям, и избегайте негативных образов.

 

Вы обладаете мощными навыками визуализации и ясновидения, даже если не подозреваете об этом. Каждый день говорите себе: «Я — ясновидящий». И тогда любые психологические блоки, мешающие развитию этих навыков, начнут рассеиваться. Не бойтесь заглядывать в будущее и мысленно лицезреть духовный мир и правду своей жизни. Когда вы отбросите любые опасения по этому поводу, сила вашего ясновидения значительно возрастет.

 

Аффирмация: Я не боюсь видеть невидимое. Я — ясновидящий.

 

3. Лучшее решение ситуации:

http://vost.com.ua/tarofey/10.pngЖелания вашего сердца становятся явью. Феи просят вас укреплять веру и ожидать только самого лучшего.

 

Хорошая новость! Жизнь, о которой вы мечтали, становится реальностью. Ваши аффирмации, молитвы, визуализации и другие методы позитивного мышления и поведения приносят свои плоды. И феи сейчас призывают вас сохранять веру и укреплять ее. Возможно, вы уже начинаете видеть проблески исполнения своих желаний. Ваши мечты материализуются.

 

Чтобы этот переход завершился успешно, необходимо продолжать верить и молиться. Просите Бога и фей помочь вам избавиться от страхов, сдерживающих ваш успех. Знайте, что вы заслужили это новое изобилие, что вы достойны его и что оно принесет много радости вам и вашим близким.

 

Аффирмация: Мое сердце наполняется чувством радости и благодарности, осознавая, какие замечательные люди и обстоятельства начинают окружать меня.

 

 


2.  Гра «Третій зайвий»

Всі ви дуже добре знаєте народну гру «Третій зайвий». До речі, вона в різних державах Європи називається по – різному, але її зміст схожий.

На екрані ви будете бачити групи слів з певної теми. Серед них третя назва зайва, тому що вона не стосується Європи. Вам потрібно назвати зайве слово.

  1. Назвати, яка річка не зустрічається в Європі. ( Амазонка, Дніпро, Дунай)
  2. Столиця якої держави зайва? ( Київ, Пекін, Варшава)
  3. Чи всі казкові герої створені європейськими казкарями? (Карлсон, Дюймовочка, Алі – баба)

 

Завантаження...
Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
5.0
Всього відгуків: 1
Оцінки та відгуки
  1. Єрмак Марина Миколаївна
    Щось новеньке. Дякую.
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
docx
Додано
4 червня 2019
Переглядів
764
Оцінка розробки
5.0 (1 відгук)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку