Свято першого дзвоника

Про матеріал
Свято першого дзвоника 2023-2024 Ведуча. Швидко літо пролетіло, Осені прийшла пора. Перше вересня настало. Йде до школи дітвора. Ведучий. Тільки й чуть дитячий гомін, Знову зустріч. Рідний клас. Із новим навчальним роком Наш ліцей вітає Вас.
Перегляд файлу

СЦЕНАРІЙ СВЯТА ПЕРШОГО ДЗВОНИКА 2023

 

Ведучий

В разі повітряної тривоги просимо усіх пройти в укриття.

 

Ведуча.

Швидко літо пролетіло,

Осені прийшла пора.

Перше вересня настало.

Йде до школи дітвора.

 

Ведучий.

Тільки й чуть дитячий гомін,

Знову зустріч. Рідний клас.

Із новим навчальним роком

Наш ліцей вітає Вас.

 

Ведуча.

Ця мить настала, нині свято

Дзвінок всіх кличе на урок!

Всі українці, щиро і завзято,

Сміливо до навчання роблять крок.

 

Ведучий

Усьому світові  серця свої покажемо.

Зібрались тут розумні і сміливі

І гордо, голосно ми скажемо

Доброго ранку, а ми з України!

 

 

Ведуча. Любі вчителі, дорогі діти, батьки, шановні гості. Не дивлячись на незгоди, із року в рік ми підтримуємо добру традицію відзначати Перше вересня – початок нового навчального року.

 

Ведучий: Але сьогодні ми також хочемо нагадати всім, як важливо бути патріотом своєї країни. Наша країна - це наш дім, і ми повинні бути горді за все, що вона нам дає.

 

Ведуча. Гадаємо, що всі наші учні добре відпочили влітку і готові з новими силами «гризти граніт науки», вчитися старанно, і наполегливо. 
 

Ведучий. Тож давайте під гучні оплески запросимо на наше свято дорогих  першокласників, які давно готові  приєднатися до нашого шкільного товариства.

 

Ведуча. Сьогодні до великої шкільної родини приєднується 147 маленьких першокласники, сповнених сил, надії, віри у власні можливості. Тож зустрічайте!

 

Звучить музика  -  Вихід першокласників.

 

Ведучий. Вітаємо юних школярів 1-А класу!

Двері в Країну Знань вам відкриває ваша перша вчителька, Басік Галина Петрівна.

Талановита, творча, невтомна чарівниця дитячого настрою і святкових розваг! Вона навчить вас бачити світ в чудових, творчих, незвичних кольорах людських почуттів.

Ведуча.  Вітаємо юних школярів 1-Б класу!

У дивовижний світ знань вас поведе ваша перша вчителька Шило Галина Іванівна, яка має невичерпне терпіння, доброту, розуміння, ласку. Вона навчить вас не тільки читати, писати і малювати, а й бути чемними і ввічливими, дружити по-справжньому.

Ведучий. Вітаємо юних школярів 1-В класу!

Протягом 4-х років, діти, поруч з вами буде ваша перша вчителька Кузьмич Юлія Василівна лагідна, працьовита, чиє серце зігріватиме вас під час перших труднощів в шкільному житті.

Ведуча. Вітаємо юних школярів 1-Г класу та їх класного керівника

 Гайову Вікторію Сергіївну, щиру, працьовиту, яка протягом усіх навчальних днів буде вас навчати , а головне підтримувати і оберігати.

 

Ведучий. Вітаємо юних школярів 1-Д класу та їх першу вчительку Мед Ірину Вікторівну, творчу, талановиту, невтомну, яка навчить вас бути чесними, справедливими і справжніми людьми.

 

Ведучий.

Ось вони, наше майбутнє! Гляньте в їхні очі! Бачите, в них світяться сонячні зайчики. Сьогодні, для них розпочинається новий відлік часу. Ми вітаємо і радо приймаємо їх у нашу велику дружню шкільну родину ліцею №23.

 

Ведуча. Хай буде мир на Україні

                  Всі просять: доньки і сини

                  Молитви наші Богу линуть

                  Щоб більше не було війни.

 

Ведучий . Давайте зараз згадаємо тих, хто наближаючи перемогу, віддав найцінніше – своє життя.

(хвилина мовчання, покладання квітів)

 

 

 

Ведуча. Право покласти квіти до Стели пам’яті на Театральному майдані надається учням 10-го класу Оніщук Юлії та Никонюку Павлу.

 

Ведуча. Слово для привітання надається директору ліцею Мартинюку Віктору Семеновичу

 

Ведучий

Урочисте свято з нагоди Дня знань 2023 року оголошується відкритим.

 

Ведуча. Право підняти Державний прапор України надається ______________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

ЗВУЧИТЬ ГІМН

Продовжує директор

 

Ведуча: Свобода, Воля і Незалежність ніколи не давалися Україні легко. І хоча сьогодні за право бути незалежними ми платимо високу ціну, захищаючи нашу Батьківщину від агресора, ми – згуртована незламна нація, незалежна європейська держава, єдина неподільна Україна, про яку століттями мріяли покоління українців-борців за свободу нашої країни.

 

Ведучий: Війна, що розгорнулася на території нашої держави - це боротьба за свою незалежність, величний прояв патріотизму, любові до України, багатогранності народу, його традицій та гордості за свою національну приналежність.

 

Ведуча: Пишаємося неймовірною звитягою і сміливістю українських захисників. Це воістину небачений героїзм, який проявляють українці, захищаючи Вітчизну. Це  — і героїчні військові Збройних Сил, і героїчна Територіальна оборона, і героїчні партизани та вражаючі уяву героїчні мешканці усіх регіонів України.

Ведучий: Ми їм безмежно вдячні, і не лише на словах.

 

Ведуча: Протягом попереднього навчального року надзвичайно активною була волонтерська діяльність учнівського, педагогічного колективу ліцею та батьківської громади. За благодійні внески педагогічного колективу було придбано військову амуніцію, медикаменти, продукти харчування, портативні батареї, тепловізори, дрони та інші необхідні для ЗСУ речі. Учні, батьки та вчителі долучилися до виготовлення маскувальних сіток та придбання предметів першої необхідності.

Вихід з прапором

 

Ведучий: 23 травня 2023 року спільними зусиллями учнів, батьків та педагогів Луцького ліцею №23 було проведено благодійний марафон «З Україною в серці», в ході якого було зібрано 153 000 грн., які були перераховані до благодійного фонду «Надійні крила» на придбання дронів для ЗСУ.

 

Ведучий: В знак подяки бійці сотої Волинської окремої територіальної бригада, 46 окремого штурмового батальйону «Донбас» та 54-окремої механізованої бригади передали нам з передової прапор подяки.

 

 

Ведуча. На білому світі є різні країни,

Де ріки, ліси і лани…

Та тільки одна на землі Україна,

А ми її доньки й сини.

 

Ведучий. Усюди є небо і зорі скрізь сяють,

І квіти усюди ростуть…

Та тільки одну Батьківщину ми маєм -

Її Україною звуть.

 

Ведуча . Щасливі ми, що народилися і живемо у такій чудовій, багатій, мальовничій землі, у нашій славній Україні. Тут жили наші прадіди, діди, тут живуть наші батьки, тут корінь роду українського… Де б ми не були, скрізь відчуваємо поклик рідної землі, хвилюємось аж до сліз, зачувши рідне слово.

 

Ведучий. Цього  свята,  цього  дня  з  особливим  нетерпінням  чекали  наші першокласники,  для  яких  відкривається  сьогодні перша сторінка   великої  книги  знань.  Це  саме  вони  переступлять  поріг  рідної  школи.  Для  них  почнеться  цікаве  шкільне  життя.  Перший  навчальний  рік,  перший  дзвоник,  перший  урок,  перша  вчителька,  перша  оцінка на  шляху  до  країни знань.  

ВИХОДИТЬ ПЕРША ВЧИТЕЛЬКА ТА ДІТИ

 

Ведучий.

Але сьогодні свято не лише для першокласників. Останній раз зустрічають Свято першого дзвоника у нашому ліцеї учні 11-го класу.

 

Ведуча.

Шановні випускники! Погляньте на радісні обличчя малюків! Ось так 11 років тому, щасливі і безтурботні, ви переступили поріг нашого ліцею. Для вас він стала другою домівкою!

 

Ведучий. Ви дивитесь на першокласників, і, можливо, впізнаєте в них колишніх себе, таких маленьких, схвильованих і радісних. А вони, звичайно, мріють і прагнуть скоріше підрости, стати схожими на вас.

 

Ведуча. Настане зараз довгожданна мить,

З якої почнемо своє навчання.

Покличе дзвоник, срібно продзвенить

І ми підемо в класи без вагання.

 

Ведучий. Дзвени, мій дзвонику і весело співай!

Щасливо, срібно, радісно, дитино!

І про уроки всім нам сповіщай,

У добрий час, моя шкільна родино!

 

 Ведуча. Право подати Перший дзвоник у 2023-2024 навчальному році надається учениці  1- Д класу Гончарук Соломії та учневі 11-А класу Кулаковському Денису та

(лунає шкільний дзвінок)

 

Ведучий. Ось і пролунала у новому навчальному році чарівна мелодія шкільного дзвоника! Хай щастить учням на гарні оцінки, а учителям на сумлінних і допитливих учнів.

 

Ведучий. Урочиста лінійка, присвячена Святу першого дзвоника оголошується закритою.

Звучить гімн

Ведучий. Щасливого навчального року вам, любі діти!

 

Ведуча. Тільки слухняних і допитливих учнів вам, шановні вчителі!

 

Ведучий. Добробуту, миру та злагоди вам, дорогі батьки!

 

Ведуча.  Шановні гості,  ми щиро вдячні вам за присутність на нашому святі і будемо з нетерпінням чекати наступної зустрічі!

 

Ведучий. Запрошуємо усіх учнів з героями українських народних казок до своїх класних кімнат для проведення Першого уроку!

 

 

 

docx
Пов’язані теми
Педагогіка, Виховна робота
Інкл
Додано
25 вересня 2023
Переглядів
90
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку