Свято Першого дзвоника «З Україною в серці»

Про матеріал
Виховний захід традиційного, але кожного року особливого та радісного, свята Першого дзвоника та Дня знань, що проходить у 30-у річницю незалежності України, літопис якої писати нам, її громадянам.
Перегляд файлу

 

 

 

 

 

 

 

                                          

 

 

              

 

 

                     Свято Першого дзвоника  «З Україною в серці»

                

 

 

 

 

                                                                 ЗДВР  Ірпінського ліцею № 3

                                                               Данюк Лариси Костянтинівни

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Свято Першого дзвоника  «З Україною в серці»

 Перед початком на стадіоні  звучать пісні Наталії Май «Здрастуй, школа», «Школа», «Перший дзвоник», «Перший раз у перший клас» , « Ми першокласники»… Класи розставлені на відстані 2 метри один від одного .

- Фанфари сповіщають про початок свята.

- ЗДВР:Доброго вересневого ранку, шановні  друзі.. Ми щиро вітаємо вас на нашому традиційному, але кожного року особливому, святі Першого дзвоника та Дні знань,  що  проходить у  30-у річницю незалежності України, літопис якої писати нам, її громадянам.

-Вед.: Саме тому цьогорічне Перше вересня незвичайне, велике і радісне свято для нас.

-Вед.: Україні виповнилося 30 років. Це молодий вік і прекрасна загальнонаціональна подія: ювілярці тридцять літ!

-Вед.: Вона добро несе в новітній світ,

Довічну віру й пісню солов'їну.

Тож пам'ятаймо пращурів завіт –

Любити  рідну Україну!

-Вед.: Допоки світить праведна зоря, шануймо Україну!

Гімн

Рівняймось! Струнко! Лине Гімн Держави!     (Звучить Гімн)                 

  Свято Першого дзвоника оголошується відкритим!

-Вед.: Сьогодні дійсно величне свято – свято зустрічі з ліцеєм, вчителями та однокласниками.

- Вед.: Але є учні, для яких цей день не просте свято, а хвилююче та особливе для тих, хто вперше цього вересневого ранку переступає поріг нашого ліцею.

Свято Першого дзвоника скликало учнів: кого вперше, кого в останній рік навчання.

Вед. Гадаємо, ви не будете сперечатися, що основними господарями ліцею  є учні одинадцятого класу, які сьогодні відзначають останній Першовересень  у стінах рідного закладу і прийшли привітати разом із своїми класними керівниками   Бондарчук Т.П.(11-А) та Ніколенко-Петрович К.І.(11-Б клас)найменших друзів. 

 

-Ми знову гостинно приймаємо  першокласників, таких красивих, радісних і схвильованих, яких ведуть  до знань різними чудовими стежками не менш схвильовані класні керівники перших класів:1-А-, 1-Б, 1-В,1-Г,1-Д,1-Є,1-Ж,1-С.

 

-Вед.:Вітаємо оплесками  веселих, жвавих першачків  та одинадцяткласників, для котрих сьогодні востаннє прозвучить перший дзвінок та вперше залунає він для наших першокласників у цьому ювілейному  навчальному році.

 

 -Вед.:Друзі, сьогодні на святі багато гостей. У нашому ліцеї  така традиція ведеться: першим слово для привітання шанованим гостям надається …

-Вед.:Запрошуємо до слова …(Виступ)                                                                     -Вед.: Дякуємо вам за теплі та щирі вітання.

-Вед.( Після  виступів):Кажуть, що людина починається з добра. Ми щиро вдячні вам, шановні гості, за ваше розуміння наших проблем, за   сердечне тепло і добро, турботу, за постійну підтримку і ту прекрасну  надію, яку даруєте нам.
 

-Вед.:Друзі, прийміть щирі вітання нашого улюбленого директора ліцею Федорова Станіслава Ігоровича. ( Виступ директора).

-Вед. :Щиро дякуємо Вам за Вашу невтомну працю, чуйність, терпіння, розуміння  усіх наших проблем і потреб.

-Вед.:Ваше душевне ставлення до кожного дозволяє нам почувати себе впевненіше в осягненні нових знань, у здобутті життєвого досвіду.

-Вед.: Увага, друзі, триває свято,  серед нас є й  ті, хто йде у перший клас!

Вони такі красиві, милі, чепурні…Сьогодні настав зірковий   вже  їх  час!

-Вед.:  Отож, запрошуємо представників перших класів! Вам, любі, зараз слово!

1.Усім привіт! Я іду у перший клас             2.Твердо я тримаю у руці
Тож хвилююсь повсякчас,                           Кольорові  різні олівці.                                          Хоч  ще звечора збирався                             Кримські гори і Карпати                                                                                              Йти в ліцей і не здавався,                                           Хочу  дуже я намалювати.                                                                                      Одягався, узувався,                                        3.Чорне море і Дунай –                                                                                                            
І повторював сто раз                                      Наш чудовий  край!
Гордо, щиро, повсякчас:                                             Усе це наша Україна,                                                                                                                                                                                                                                         Рідна ненька Батьківщина                             Славна, мила  та єдина!                         Має славну назву Україна.                            (Наталія    Зарічна)

                                                                          
4.Ми ходили в поле зранку –                       5.І мені здалося трошки,
Я, Богданчик і Оксанка.                                Що синесенькі волошки
І у житі між стеблинок                                 Під промінням сонця зранку,
Назривали волошинок.                                 Ніби очі у Оксанки.
6.А Богданчик гордовито                                 (Микола Щербак)                                                                                       
Нам промовив: – Стигле жито                     7.Хвилюють,  квітують поля –                                                                                  І волошки світло сині                                    Щедро дарує плоди нам земля                                                                 
То – мов прапор України!                             Дружно тут живе моя сім’я                                                                                                           

8.Ось настане  світла мить:                            Доброго ранку, Вкраїно моя!                    

Скоро дзвоник задзвенить.                                                                                              Ми в просторий клас ввійдемо,
Ключ від казки віднайдемо!                   

-Вед.:Нехай щастить вам, малюки, Ростіть розумні та сміливі!

Ліцейного життя  всі сторінки Хай будуть сонячні й щасливі.

-Вед.:Першокласники, для вас відкривається  сьогодні перша сторінка   великої  книги  знань, починається  цікаве  ліцейне  життя.  Перший  навчальний  рік,  перший  дзвоник,  перший  урок,  перша  вчителька,  перша  оцінка на  шляху  до  країни знань.

-Вед.: Перша вчителька відкриє перед вами двері в ліцей. Разом з нею ви розпочнете цікаву подорож до Країни Знань. Тож прийміть щирі напутні слова від перших вчителів.(Привітання)

1. Дорогі першокласники! Цей день – велике свято не тільки для вас, але й для нас також! Ваші щирі посмішки, очі з іскорками цікавості дають велику надію, що наш з вами шлях буде повним добрих пригод та досягнень! ( Кл.кер.1-А)

2. (Кл.кер.1-Б.)Ваші батьки виховували вас з любов'ю. Прийшовши до ліцею, вона   буде тільки зростати: наші серця вже чують кожне ваше серденько, бо ми стаємо однією великою родиною! Ви відчуєте ше тепло та підтримку ваших ліцейних друзів та старших товаришів!

3.(1-В).Ми допоможемо вам відкрити нові вміння, знання, навички.  Ви зрозумієте, що кожен з вас може бути трішки чарівником, якому підкориться багато наук і нових відкриттів! Ми щиро віримо у ваші таланти та здібності, завдяки яким ви обов’язково досягнете значних успіхів.

 4.(1-Г). Абсолютно впевнені, що кожен із вас буде тією яскравою і неповторною зірочкою, що освітить ще більше наш ліцей! І ви вже по-справжньому зможете пишатися високим званням учня, а ми  з батьками пишатися вами від усього серця!                                                                                                                                             5. 5.(1-Д). Зобов’язуємося завжди викликати у вас цікавість, підтримувати  у хвилини невпевненості та допомагати підійматися до кожної вашої мети! На цьому шляху надамо підтримку любов’ю, порадами, власним досвідом. Яскравої та успішної вам подорожі!

6.(1-Є).Обіцяємо визнати вашу самостійність і завжди бути  поруч, щоб не дати залишитися наодинці з труднощами.  Ростіть здоровими, досягайте високих результатів, отримуйте від ліцейного життя якнайкращі емоції та найкорисніші знання!

7.(1-Ж). Упевнені, що зерна науки зростуть у ваших юних душах урожаєм мудрості та натхнення. Нехай світлим, радісним, плідним і щасливим буде кожен ваш день, кожен крок і ваш життєвий шлях!

8. (1-С-спортивний клас) Пам’ятайте: життя у нашому ліцеї будуть завжди охороняти доброзичливі феї: дружба, взаємоповага та щира допомога. Об'єднавшись разом, ми створимо велику,яскраву веселку-наш перший дружній клас! Вітаємо! Успіхів вам і радості у найяскравішій пригоді життя!

 Першокласники:

Ми все літо готувались,
Дуже – дуже всі старались,
Щоб сподобатися вам,
Нашим першим вчителям.

Дякуємо, що прийняли до себе нас,
У свою сім’ю, у перший клас.

Діти ми – усі слухняні.


В колектив престижний, знаний
Із задоволенням ідем.
Знайте: ми не підведем!!! (Усі разом)

Оксана Володимирівна(педагог-організатор):                                                               Моя Україно, Квітуча державо,

Для доньки і сина.

Співаю я славу.
Для тих, хто сьогодні

Лиш крила здіймає,

 Хто в серці гарячім

 Надію плекає.  №1 Пісня над Україною (3 вчителі та три 11-класниці).

-Вед.: Дорогі друзі! Сьогодні чудове, хвилююче свято. Це день, із якого починається дорога в майбутнє для кожного з нас, але вона виняткова й особлива й для наших одинадцятикласників. Саме тому запрошуємо до слова одинадцятикласників. (Виступ)

 -11-кл.: Учитель! Яке безмежне слово! Як багато в нього вкладено: мудрість, знання, дружня порада, щире слово. У День знань ми з особливою теплотою згадуємо своїх вчителів, їх неоціненну роботу розуму і серця. Велике спасибі вам, вельмишановні, за тепло сердець,  за усе добро, що сієте в наших серцях!

-11-кл.:Педагог – це людина, яка не лише прищеплює нам любов до науки, а й вчить нас думати, мріяти, дружити, бути справедливими та чесними, любити рідний край, нашу Україну!

-11-кл.:Шановні, ми дякуємо вам за те, що сприяєте  вихованню   людських цінностей , формуванню  особистостей, від яких залежить майбутнє народу, завтрашній день нашої Вітчизни, даруєте нам крила, на яких  відлітаємо у доросле життя!

-Вед.: Ліцей– це не лише учні й вчителі, а й батьки, які є невід’ємною частиною нашої ліцейної родини. Ваша підтримка, добра порада, вчасна допомога багато значить для нас.                                                                                                                     -Вед.: Дорогі батьки! Ми дуже вдячні вам за розуміння, підтримку, за те, що ви всі ці роки були нашими однодумцями, партнерами, незмінними помічниками. Тож дай вам Бог здоров’я, терпіння, сімейного благополуччя і чудового настрою!      Прийміть у дарунок  хореографічну композицію «Дикі танці».

- ЗДВР: Любіі ліцеїсти! Кожен із вас-це яскрава зірочка, яка  засвітилась на нашому небосхилі, нехай же це світло не згасне, а розгорається все більше та більше, вказуючи вірний шлях у майбуття. Робіть усе можливе й неможливе, щоб  зрозуміти себе, розкрити власні таланти,  Знайте: без скромної, але розумної впевненості у своїх силах, неможливо бути успішним чи   щасливим. Вершіть, плекайте! Вірте в себе! Вірте в свої здібності !Летіть у своїх мріях, творіть незабутнє для себе, для країни. Ніколи не зупиняйтеся на дорозі Знань, вона цікава і по-справжньому нескінченна! Щасти Вам! 

                                                                                            

-Вед.: Запам’ятаймо добре ці хвилини,

Нехай привітним буде до нас світ,

Бо ж  ліцеїсти  неньки- України.

Надія нашої Держави, її квіт.                                

Нехай на нас чекають добрі зміни!   

 

-Вед.: Хай буде всім нам день оцей, як свято,
Хай буде щастя в серці у батьків.
Хай буде радість вищою від слів.                                                                             Вітаймо, друзі,  ще раз першачків!

                                                                                                                                     Вед.: Хай дзвенить дзвінок веселий, галасливий!                                                                  Хай срібний голос чують звідусіль!
Хай буде рік ліцейний цей щасливий!

Право дати перший дзвінок надається представникам  11-го і   1-х класів.

Випускник: Востаннє нас запрошує дзвінок

До світлого й знайомого вже класу.

І сум у серці так щемить від часу,

Що скоро  буде  вже  дорослий крок.

Випускниця: Вже  й не здається довгим нам урок,

Так хочеться усім дістатись до зірок,

Бо ж звемось ми тепер випускниками.    (Лунає дзвінок.)

-Вед.: Ось і пролунала у новому навчальному році чарівна мелодія першого дзвоника! Ліцеїстам бажаємо сумління й натхнення, батькам, учителям- здоров’я й терпіння, гостям- добробуту й постійної вдачі!

-Вед.: Нехай на всіх чекають добрі зміни та процвітання неньки- України!    

 


 

 

docx
Пов’язані теми
Педагогіка, Виховна робота
Додано
15 серпня 2021
Переглядів
4220
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку