Sway презентація доповіді: "Пожвавлюємо" презентації з сучасними сервісами: VideoScribe, Sway, PowToon, Google

Про матеріал

Матеріал подано у PDF форматі для ознайомлення та роздрукування та word-файл з посиланням для доступу до sway презентації.

Зробіть свої презентації динамічними та цікавими. (Презентація містить описи, характеристики, посилання на майстер-класи та зразки презентацій.)

Перегляд файлу

 

"Пожвавлюємо" презентації з сучасними сервісами: VideoScribe,

Sway, PowToon, Google

Як цікаво подати інформацію?

 

        Зробіть свої презентації динамічними

        Подавайте інформацію лаконічно, зрозумілою до сприйняття

        Користуйтесь "благами" сучасних сервісів, зробіть свої роботи неповторними

VideoScribe

 

VideoScribe - англомовна програма, яка дозволяє створювати відмінні відеоскрайбінгі всім, хто не вміє малювати. Її можна завантажити на офіційному сайті компанії і безкоштовно протестувати протягом 7 днів. 

       Спочатку програма запропонує біле полотно, який належить заповнити своїм контентом.На відміну від PowToon, вся презентація в VideoScribe розміщується на одному великому полі, а не на декількох слайдах. Якщо такий варіант вас не влаштовує, можна створити кілька маленьких скрайб-презентацій, а потім з'єднати їх в один сюжет за допомогою редактора

відео.VideoScribe дозволяє вибрати колір і текстуру фону, шрифт і варіант зображення руки, яка тримає олівець чи пензель. 

      У бібліотеці ілюстрацій зберігаються сотні картинок по різноманітним темам (бізнес, емоції, їжа і напої, здоров'я, інструменти, транспорт, погода, спорт, медіа, будівництво, люди). Можна завантажити свої зображення.

     До кожного елементу застосовні настройки: час, протягом якого зображення буде намальовано, колірна гамма, розмір, положення на дошці. 

     До відеоскрайбінгу можна записати свій голос або додати відповідний саундтрек з наявної бібліотеки.

Майстер-клас "Скрайбінг. Як намалювати презентацію"

 

Домашня сторінка Sparkol (для завантаження програми)

 

1 - Sparkol is the creator of the #1 whiteboard animation software.

Сервіс PowToon

 

 

         Якщо Ви не любитель малювати і вирізати аплікації, а створити свою скрайб-презентацію пристрасть як хочеться, раджу звернути увагу на цікавий онлайн-сервіс PowToon . Поки він, правда, знаходиться в режимі тестування ( "бета"-версія). Сподіваюся, з часом стане ще красивішим і солідніше. 

       Чесно кажучи, PowToon - це не скрайбінг в чистому вигляді, хоча основні принципи RSAпрезентації тут все ж дотримані. По-перше, у наявності ефект паралельного проходження. Подруге, в кадрі періодично з'являється комп'ютерна "рука", яка хоча і не малює, але добре пише і витягує картинки на екран. 

        Творці назвали PowToon генератором анімаційних презентацій. У цьому онлайн-сервісі можна створити відео на основі шаблону або з "чистого аркуша".

 

Майстер-клас "Скрайбінг. Як намалювати презентацію"

Домашня сторінка PowToon

Приклад  презентація вчителя до проекту

Sway (Microsoft)

       Безкоштовний хмарний сервіс від Microsoft який дозволяє створювати онлайн-презентації для представлення в Інтернеті.

     Ви ще не працювали з Microsoft Sway? Дуже раджу спробувати. Це цікава нова можливість створювати презентації, які будуть розміщуватися в Інтернеті, їх зручно переглядати з будьякого пристрою починаючи від десктопу з великим екраном, закінчуючи мініатюрним смартфоном. 

Майстер-клас "Microsoft Sway - презентації онлайн"

 

Майстер-клас "Що таке Sway?" від Microsoft

Домашня сторінка Sway

Google-презентації

 

           Завдяки Google презентації ви можете створювати презентації, редагувати їх і працювати над ними разом з колегами - де завгодно і коли завгодно. Абсолютно безкоштовно.

          З Google Презентаціями Ваші ідеї засяють по-новому. Різноманітні теми, тисячі шрифтів, можливість вбудовувати відео, анімацію та багато іншого. Усі зміни відразу зберігаються автоматично. А якщо Ви захочете переглянути попередні версії презентації, зручно відсортовані за датою й автором, завжди можна відкрити історію змін. 

        Немає Інтернету? Не проблема. Відкривайте презентації на будь-якому пристрої навіть без з’єднання з Інтернетом – просто ввімкніть редагування в режимі офлайн і працюйте у вебпереглядачі або збережіть файл на мобільному пристрої.

МАЙСТЕР - КЛАС  роботи з GOOGLE - презентаціями від  ОШЕГИ З.С.  

 

 

Домашня сторінка (інформація)

Приклад  Урок: "Вписані та описані чотирикутники"

Висновок

 

 

       Сьогодні, коли відбувається повсюдна комп’ютеризація й нові технології приходять в освіту, виникає значна потреба у використанні мультимедійних засобів, у тому числі й створенні електронних презентацій для використання їх на уроках. Особливим попитом користуються "розумні" презентації, які дають більше можливостей для вчителя, та зацікавлення учнів. Погодьтеся, адже коли немає навантаження то інформація сприймається легше. 

        Доведено, що людина сприймає інформацію з навколишнього світу з допомогою своїх органів чуття: зору, слуху, смаку, нюху, дотику. За даними науковців, понад 90 % інформації надходить до нас через зір і слух, які є найпотужнішими й найефективнішими каналами передачі та прийому інформації. Знання, які ми здобуваємо, — це теж інформація. Отже, великий обсяг наших знань ми отримуємо з допомогою органів зору і слуху. І чим яскравішим і різноманітнішим буде надання інформації (тобто знань), тим ефективнішим буде процес засвоєння цієї інформації. 

      Перед вчителем постає завдання як омога більше органів залучити до сприйняття інформації, зацікавити, заохотити  учнів до навчання. Розвивати креативне та творче мислення, вміння аналізувати інформацію та застосовувати здобуті знання в повсякденні.

         Велику роль у реалізації принципу наочності може надати вчителю комп’ютер, а саме застосування на уроках електронних презентацій. Допомагають вчителю в цьому сучасні сервіси.

"Старими" презентаціями вже нікого не здивуєш. Потрібно йти в ногу з часом!!! 

Доповідач: Лукичова Н.С.

zip
Пов’язані теми
Педагогіка, Майстер-класи
Додано
7 січня 2019
Переглядів
1382
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку