Тарас Григорович Шевченко

Про матеріал
Тарас Шевченко для України і в Україні житиме вічно. Він сьогодні, як ніколи, органічно злився зі своїм великим, нескореним народом і твердо ступає повсюдно у вільній державі, підсвідомо і свідомо через уста кожного із мучеників нації незалежно від віку промовляє до кривдників.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Тарас Григорович Шевченко

Номер слайду 2

Великий співець України. Ви бачите портрет Тараса Шевченка. Ось він намальований на всю сторінку. Досить глянути на нього, щоб запам'ятати високе чоло, голубі лагідні очі, довгі вуса... З портрета на нас дивиться людина з простим добрим обличчям, здається от- от вона заговорить і скаже: “Люблю вас, діти!”

Номер слайду 3

Номер слайду 4

І не тюрмаІ не тюрма, ні пострах кар. Не мали сил порвати струн!Найкращу пісню дав нам в дар. Найкращий син, Вкраїни син.

Номер слайду 5

«Шевченкове слово в віках не старіє…»Т. Г. Шевченко - великий поет, художник, філософ,народний учитель. Писав чудові вірші і добре вмів малювати прекрасні картини.

Номер слайду 6

Шевченко в наших серцях

Номер слайду 7

Біографія Тарас Григорович Шевченко народився 9 березня 1814 року в селі Моринці на Черкащині, в сім’ї кріпаків. Ріс Тарасик лагідною, чуйною та щирою дитиною. Найбільше він любив свою маму. Малому Тарасові дуже хотілося вчитися читати і писати. А ще він хотів бути малярем. Все, що бачив, хотілося намалювати. Хлопчина почав учитися грамоти в 7 років. Його першим учителем був батько, Григорій Іванович. Коли Тарасові виповнилося 8 років, батьки віддали до дяка в «науку».

Номер слайду 8

Так уявляв Тарас Григорович Україну у майбутньому

Номер слайду 9

Без Шевченка не було б України

Номер слайду 10

Не забувайте Шевченка! Дякую за увагу.

pptx
Додано
7 березня 2023
Переглядів
260
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку