Театр і архітектура НУШ (18 урок М/М)

Про матеріал
презентація розроблена до навчальної програми Лемешевої та Гайдамаки. Для анімації у презентації, перейдіть за покликанням: https://www.canva.com/design/DAF60xTT0L0/GuLNRsXrCVkEabxCmnmHuA/edit?utm_content=DAF60xTT0L0&utm_campaign=designshare&utm_medium=link2&utm_source=sharebutton
Зміст слайдів
Номер слайду 1

ТЕАТР ТА АРХІТЕКТУРАПідготувала: Вчитель з мистецтва. Гуди Софія Сергіївна

Номер слайду 2

ТЕАТР – ЦЕ ОСОБЛИВИЙ ВИД МИСТЕЦТВА,місце, де показують спектаклі,звучить музика, танцюють і співають. Там можна і посміятися, і поплакати,а ще – замислитися чи здивуватися.

Номер слайду 3

СПРИЙМАННЯ ТВОРІВ МУЗИЧНОГО МИСТЕЦТВАВистава

Номер слайду 4

➢ Які види мистецтва поєднуються в театрі?➢ Якими представлено театральних персонажів – Трубадура,Принцесу, Короля (мова, пісні, характер рухів, костюми тощо)?➢ Схарактеризуй музику вистави.➢ У музичній виставі залучені тільки люди-актори?➢ Яких персонажів грають ляльки?➢ Які види ляльок використано у виставі: горішні (над ширмою),маріонетки (рухаються за допомогою дротиків чи ниток) аборостові (величиною з людину). ЗАПИТАННЯ І ЗАВДАННЯ

Номер слайду 5

РУХАНКА

Номер слайду 6

Слово «театр» походить від грецького «театрон» –«місце для видовищ». ТЕАТРАЛЬНЕ МИСТЕЦТВО – МИСТЕЦТВО ХУДОЖНЬОГО ВІДОБРАЖЕННЯсюжету за допомогою сценічної гри акторів перед глядачами.

Номер слайду 7

Ляльковий театр. Дійові особами – ляльки,якими керують актори-ляльководи. Музичний театр. Сюжет розкриваєтьсямовою інструментальноїмузики, співу і танцю. Драматичний театр. На сцені грають актори, щоброзповісти про життя героїв,яких вони зображують. Театр пантоміми. Сюжет розкриваєтьсярухами, жестами, мімікоюобличчя. ТЕАТР

Номер слайду 8

ПРАВИЛА ПОВЕДІНКИ У ТЕАТРІ

Номер слайду 9

Приходьте в театр завчасно. Після того як Ви опорядитеся, у Вас ще повинне залишитися кілька хвилин, щоб придбати програмку й знайти свої місця в залі. Якщо все-таки Ви спізнилися, а Ваші місця перебувають у середині ряду, прийдеться сісти на ті, які підшукає для Вас білетер.

Номер слайду 10

При вході в театр чоловік пред'являє квитки для контролю й проходить першим; ідучи з театру, пропускає даму вперед. До своїх місць у ряді він також проходить першим (зрозуміло, з вибаченнями перед сидячими й неодмінно особою до них). Верхній одяг чоловік знімає тільки після того, як допоможе зробити це своїй супутниці, здає речі в гардероб, а номерки зберігає в себе.

Номер слайду 11

Як тільки в залі згасне світло й піднімається завіса, Ви можете оплесками оцінити роботу художника-декоратора. Так само можна подякувати артистів за вдалі монологи, арії, танцювальні або пластичні номери. Але занадто старатися не слід: оплески заглушають репліки акторів і заважають повноті сприйняття. Якщо Ви втомилися сидіти прямо, не навалюйтеся на спинку переднього крісла, не повисайте на підлокітниках. Ваші сусіди мають право на свою частину території.

Номер слайду 12

Рефлексія

pptx
Пов’язані теми
Мистецтво, 5 клас, Презентації
Інкл
Додано
24 січня
Переглядів
193
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку