Техніка спілкування вчителя

Про матеріал
Техніка спілкування учителя. Презентація буде цікава також і для студентів ВНЗ.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Техніка спілкування. Підготувала: Нікольська Ірина Сергіївна

Номер слайду 2

Спілкування - процес контактів, обміну та взаємодії між людьми.

Номер слайду 3

Педагогічне спілкування - це професійне спілкування вчителя з усіма учасниками навчально-виховного процесу, яке спрямоване на створення оптимальних умов для здійснення мети, завдань виховання і навчання.

Номер слайду 4

Основні функції спілкування:

Номер слайду 5

Культура педагогічного спілкування включає:style.colorfillcolorstroke.colorfill.type

Номер слайду 6

Видатні педагоги А. Макаренко, В. Сухомлинський та інші про мудру владу педагога в спілкуванні:"Мистецтво і майстерність виховання полягають у тому, щоб уміти бачити себе в образі вихованця, в тій істоті, що мислить, відчуває, переживає, істоті, яку ми творимо з маленької дитини"

Номер слайду 7

Види спілкування

Номер слайду 8

Емпатичне спілкування -це цілеспрямована взаємодія, орієнтована на встановлення контакту, позитивних взаємовідносин, з’ясування думки співбесідника.

Номер слайду 9

Директивне спілкування -це спілкування спрямоване на здійснення прямого психічного впливу на партнера.

Номер слайду 10

Стиль педагогічного спілкування -прояв педагогічної техніки (методики) у взаєминах. Залежить від особистих якостей людини, загальної культури, професійної компетенції, педагогічної інтуїції.

Номер слайду 11

Шляхи вдосконалення культури спілкування:

Номер слайду 12

Заповіді педагогічного спілкування:відносини з дітьми - фундамент діяльності педагога;у спілкуванні виходити з мети, завдань виховання, інтересів дитини;орієнтуватись на співрозмовника;не обмежуватися інформацією, аналізувати мотиви;усвідомлювати психологічну атмосферу (співпереживати);

Номер слайду 13

самокритичність, не жалітися на учнів;вміти слухати і поважати співрозмовника;тактовність, взаємність у спілкуванні;уникати моралізму та негативних установок спілкування;виключати "голу" критику, вчасно похвалити чи пожурити. "Не бійтесь бути ласкавими" (В. Сухомлинський). Частіше посміхатись, схвалювати, заохочувати.

Номер слайду 14

Список використаних джерел:1. Основы педагогического мастерства / Под ред. И. А. Зязюна.— Москва, 1989.— Раздел III.2. Педагогічна майстерність / Під ред І. А. Зязюна.- К., 1997.- Розділ 7.3. Кан-Калик В. А. Учителю о педагогическом общении. - Москва: Просвещение,1987.4. Велітченко Л. К. Психолого – педагогічний практикум у системі підготовки до педагогічної взаємодії // Педагогіка і психологія.-1997.- №4. Велітченко Л. К. Психолого – педагогічний практикум у системі підготовки до педагогічної взаємодії // Педагогіка і психологія.-1997.- №4.

Номер слайду 15

Дякую за увагу!

pptx
Додано
16 березня 2020
Переглядів
1342
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку