Тестове завдання для перевірки знань з теми: «Приготування супів»
-
Що є основою перших страв?
-
Картопля.
-
Бульйон.
-
М'ясо.
-
За концентрацією бульйон буває…
-
Нормальним.
-
Ненормальним.
-
Простим.
-
Якою водою заливають кістки та м'ясо, щоб отримати смачний бульйон?
-
Гарячою.
-
Холодною.
-
Крижаною.
-
Яку воду використовують для приготування рибного бульйону?
-
Гарячу.
-
Холодну.
-
Крижану.
-
Що треба зробити з бульйоном, у якого пінка опустилась на дно, щоб зібрати пінку?
-
Перемішати.
-
Довести до бурхливого кипіння.
-
Налити склянку холодної води.
-
За скільки хвилин до закінчення варіння до перших страв додають пасеровані овочі?
-
За 5-7 хв.
-
За 10-15 хв.
-
За 16-20 хв.
-
За скільки хвилин до закінчення варіння у перші страви кладуть спеції та сіль?
-
За 5-7 хв.
-
За 10-15 хв.
-
За 16-20 хв.
-
Яка температура подавання перших страв?
-
55оС.
-
65оС.
-
75оС.
-
Чому не можна залишати лавровий лист у готовій першій страві?
-
Бо вона стане мутною.
-
Бо вона буде мати кислуватий присмак.
-
Бо вона матиме гіркуватий присмак.
-
Яка перша страва має назву Холодник?
-
Борщ.
-
Суп.
-
Розсольник.
-
Яку першу страву подають з пампушками?
-
Борщ.
-
Суп.
-
Розсольник.
-
Для приготування якої першої страви використовують коричневий концентрований бульйон.
-
Борщ.
-
Солянка.
-
Розсольник.
Відповіді до тестового завдання «Первинна обробка овочів»:
1.
|
В.
|
2.
|
А.
|
3.
|
В.
|
4.
|
В.
|
5.
|
С.
|
6.
|
В.
|
7.
|
А.
|
8.
|
С.
|
9.
|
С.
|
10.
|
А.
|
11.
|
А.
|
12.
|
В.
|