Тестове завдання для перевірки знань з теми: «Обробка нерибних продуктів моря»
-
До якої групи морепродуктів належать краби?
-
Ракоподібні.
-
Молюски.
-
Безхребетні.
-
До якої групи морепродуктів належать кальмари?
-
Ракоподібні.
-
Молюски.
-
Безхребетні.
-
Чим багаті морепродукти?
-
Вуглеводами та жирами.
-
Мінеральними речовинами та білками.
-
Білками та жирами.
-
При якій температурі розморожуються креветки?
-
18-20оС.
-
25-30оС.
-
35-40оС.
-
Як називається паста, яку виготовляють з креветок?
-
Море.
-
Креветка.
-
Океан.
-
Як називаються найбільші ракоподібні?
-
Креветки та раки.
-
Краби та лангусти.
-
Омари та лангусти.
-
Скільки хвилин варять омари та лангусти?
-
5-10 хв.
-
10-15 хв.
-
15-20 хв.
-
Скільки щупальців мають кальмари?
-
15.
-
10.
-
5.
-
Як розморожують кальмари?
-
У холодній воді при температурі 5оС.
-
У холодній воді при температурі 20оС.
-
У гарячій воді при температурі 50оС.
-
Який молюск рекомендують споживати при порушені функцій щитовидної залози?
-
Мідія.
-
Гребінець.
-
Устриця.
-
Для споживання якого молюску існує спеціальний ніж?
-
Мідії.
-
Устриці.
-
Гребінця.
-
Який морепродукт використовують для приготування дієтичних страв?
-
Морську капусту.
-
Раків.
-
Кальмари.
Відповіді до тестового завдання «Обробка нерибних продуктів моря»:
1.
|
А.
|
2.
|
В.
|
3.
|
В.
|
4.
|
А.
|
5.
|
С.
|
6.
|
С.
|
7.
|
С.
|
8.
|
В.
|
9.
|
В.
|
10.
|
А.
|
11.
|
В.
|
12.
|
А.
|