Технологічна карта Мозок відварний

Про матеріал

Сировина

Брутто

Нетто

Мозок

125

100

Морква

4

3

Цибуля ріпчаста

4

3

Петрушка (корінь)

3

2

Оцет 3 %

4

Маса вареного мозку

75

Печериці свіжі

38

29

або гриби білі свіжі

38

29

Маса варених грибів

20

Гарнір

100

Соус

75

або масло вершкове

3

Вихід

270 або 198

Перегляд файлу

Технологічна карта

Мозок відварний

Сировина

Брутто

Нетто

Мозок

125

100

Морква

4

3

Цибуля ріпчаста

4

3

Петрушка (корінь)

3

2

Оцет 3 %

 

4

Маса вареного мозку

 

75

Печериці свіжі

38

29

або гриби білі свіжі

38

29

Маса варених грибів

 

20

Гарнір

 

100

Соус

 

75

або масло вершкове

 

3

Вихід

 

270 або 198

Технологія приготування

     Оброблений мозок кладуть у холодну підкислену оцтом воду, додають моркву, цибулю, петрушку, доводять до кипіння і варять до готовності при слабкому кипінні   10-15 хв. Наприкінці варіння (за 5-10 хв. до закінчення) додають сіль, спеції. Зберігають мозок у тому самому відварі.

Вимоги до якості

         Мозок відварний має смак і запах, властиві вареному мозку з ароматом спецій, коріння, цибулі. Колір світло-сірий. Консистенція м'яка, ніжна, соковита.

Правила відпуску

       Перед подаванням зварений мозок розділяють на часточки, кладуть скибочки варених печериць або білих грибів і поливають вершковим маслом, підсмаженим із сухарями чи підливою. Можна подавати без грибів. На гарнір – картопляне пюре або картопля варена, рис припущений. Можна подавати з соусом білим основним, паровим, томатним.

 

 

 

docx
Додано
24 серпня 2018
Переглядів
2186
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку