Технологічна карта Січеники з начинкою (зрази січені)

Про матеріал

Сировина

Брутто

Нетто

Котлетне м'ясо: яловичина

103

76

Свинина

89

76

Телятина

115

76

Баранина, козлятина

106

76

Хліб пшеничний

16

Молоко або вода

23

Котлетна маса

113

Для начинки: цибуля ріпчаста

62

52

Жир тваринний топлений харчовий

7

Маса пасерованої цибулі

26

Яйця

10

Петрушка, зелень

5

4

Маса начинки

40

Сухарі мелені

12

Маса напівфабрикату

16

5

Жир тваринний топлений харчовий

6

Маса смажених січеників з начинкою

140

Гарнір

100

Соус

50

Вихід

290

Перегляд файлу

Технологічна карта

Січеники з начинкою (зрази січені)

Сировина

Брутто

Нетто

Котлетне м'ясо: яловичина

103

76

Свинина

89

76

Телятина

115

76

Баранина, козлятина

106

76

Хліб пшеничний

 

16

Молоко або вода

 

23

Котлетна маса

 

113

Для начинки: цибуля ріпчаста

62

52

Жир тваринний топлений харчовий

 

7

Маса пасерованої цибулі

 

26

Яйця

 

10

Петрушка, зелень

5

4

Маса начинки

 

40

Сухарі мелені

 

12

Маса напівфабрикату

16

5

Жир тваринний топлений харчовий

 

6

Маса смажених січеників з начинкою

 

140

Гарнір

 

100

Соус

 

50

Вихід

 

290

Технологія приготування

  Котлетну масу з меншою кількістю хліба порціонують

(1-2 шт. на порцію) надають форми кружальця завтовшки 1 см, на середину кладуть начинку, краї з`єднують, обкачують у червоній паніровці, формують у вигляді цеглинки з овальними краями, смажать.

Для начинки шатковану пасеровану ріпчасту цибулю з`єднують з вареними січеними яйцями, зеленню петрушки, додають сіль, мелений перець і перемішують. Можна також фарширувати пасерованою цибулею без яєць або омлетом, який нарізують маленькими скибочками.

Вимоги до якості

Мають рум`яну кірочку, поверхня без тріщин. Смак  у міру солоний. Консистенція однорідна, соковита без грубої сполучної тканини і сухожилків.

Правила відпуску

Перед подаванням на тарілку кладуть гарнір (розсипчасту кашу рисову чи гречану, картоплю – відварну, картопляне пюре), поряд – січеники з начинкою, поливають їх маслом або червоним основним чи цибулевим соусом.

 

 

 

docx
Додано
24 серпня 2018
Переглядів
12265
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку