Сировина | Брутто | Нетто |
Крупа манна | 50 | |
Молоко | 95 | |
Вода | 40 | |
Яйця | 20 | |
Цукор | 8 | |
Масло вершкове | 6 | |
Маса напівфабрикату | 222 | |
Борошно пшеничне | 8 | |
Маса смажених сластьон | 200 | |
Сметана | 20 | |
Олія | 8 | |
Варення, джем або мед | 20 | |
чи повидло | 30 | |
Вихід | 220 або 230 |
Технологічна карта
Сластьони з манної крупи
Сировина |
Брутто |
Нетто |
Крупа манна |
|
50 |
Молоко |
|
95 |
Вода |
|
40 |
Яйця |
|
20 |
Цукор |
|
8 |
Масло вершкове |
|
6 |
Маса напівфабрикату |
|
222 |
Борошно пшеничне |
|
8 |
Маса смажених сластьон |
|
200 |
Сметана |
|
20 |
Олія |
|
8 |
Варення, джем або мед |
|
20 |
чи повидло |
|
30 |
Вихід |
|
220 або 230 |
Технологія приготування
Варять густу в'язку манну кашу на суміші молока і води з виходом з 1 кг круп 4 кг каші. Охолоджують до температури 60-70 °С, додають жовтки яєць, цукор, масло вершкове, сіль, збиті білки й обережно перемішують. Масу розподіляють на порції, надаючи виробам округлої форми, обкачують у борошні і смажать на жирі 7-10 хв.
Вимоги до якості
Сластьони мають правильну форму, рівномірно обсмажені з обох боків, без тріщин на поверхні. Запах смаженого виробу з каші. Смак відповідає смаку каші, солоний або солодкуватий з приємним присмаком підсмаженої кірочки.
Правила відпуску
При подаванні сластьони поливають сметаною, медом або варенням, джемом, повидлом.