Технологічна карта Сластьони з манної крупи

Про матеріал

Сировина

Брутто

Нетто

Крупа манна

50

Молоко

95

Вода

40

Яйця

20

Цукор

8

Масло вершкове

6

Маса напівфабрикату

222

Борошно пшеничне

8

Маса смажених сластьон

200

Сметана

20

Олія

8

Варення, джем або мед

20

чи повидло

30

Вихід

220 або 230

Перегляд файлу

Технологічна карта

Сластьони з манної крупи

Сировина

Брутто

Нетто

Крупа манна

 

50

Молоко

 

95

Вода

 

40

Яйця

 

20

Цукор

 

8

Масло вершкове

 

6

Маса напівфабрикату

 

222

Борошно пшеничне

 

8

Маса смажених сластьон

 

200

Сметана

 

20

Олія

 

8

Варення, джем або мед

 

20

чи повидло

 

30

Вихід

 

220 або 230

 

Технологія приготування

  Варять густу в'язку манну кашу на суміші молока і води з виходом з 1 кг круп 4 кг каші. Охолоджують до температури                60-70 °С, додають жовтки яєць, цукор, масло вершкове, сіль, збиті білки й обережно перемішують. Масу розподіляють на порції, надаючи виробам округлої форми, обкачують у борошні і смажать на жирі 7-10 хв.

 

Вимоги до якості

 Сластьони мають правильну форму, рівномірно обсмажені з обох боків, без тріщин на поверхні. Запах смаженого виробу з каші. Смак відповідає смаку каші, солоний або солодкуватий з приємним присмаком підсмаженої кірочки.

 

Правила відпуску

 При подаванні сластьони поливають сметаною, медом або варенням, джемом, повидлом.

 

 

 

 

docx
Додано
10 серпня 2018
Переглядів
4258
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку