29 квітня о 18:00Вебінар: Використання технології «перевернутий клас» на уроках хімії

Технологія приготування салатів

Про матеріал
Салат можна приготувати з одного виду овочів (салат з огірків, томатів, білоголової капусти) або кількох видів.Продукти для салатів нарізують тоненькими скибочками, кружальцями, маленькими кубиками, деякі шаткують соломкою. Заправляють салати салатними заправами, сметаною, майонезом. Заправлені салати з варених овочів підлягають реалізації протягом 30 хв, з сирих — 15 хв. Салати подають як самостійну страву у салатниках, на закусочних тарілках, блюдах, а також у корзинках (тарталетках) або волованах з пісочного чи листко вого тіста.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Вінегрет «Класичний»Для приготування вінегрету «Класичний» потрібно запастися, в першу чергу, терпінням. Але зате в результаті у вас вийде той самий салат, знайомий вам з дитинства. Зараз всі споконвічно російські страви трансформуються і наділяються новими інгредієнтами, а деякі зовсім виключаються з приготування. Зараз ми розповімо вам рецепт того вінегрету, який можна назвати справжнім традиційним.Інгредієнти для приготування вінегрету:1. Буряк – 500 гр.2. Морква – 300 гр.3. Картопля – 400 гр.4. Квашена капуста – 200 гр.5. Солоні огірки – 200 гр.6. Цибуля ріпчаста – 2 шт.7. Консервований зелений горошок – 200 гр.(або варена квасоля)8. Сіль і перець за смаком9. Олія рослинна – 5 ст. ложок10. Оцет 3% - 1 ст. ложкаІнвентар для приготування вінегрету:1. Каструля2. Миска3. Обробна дошка3. Ножа4. Салатниця

Номер слайду 2

Приготування вінегрету «Класичний». Крок  1:  Правильно вибираємо і готуємо овочіКартопля, буряк і моркву для салату потрібно брати середніх розмірів.  Овочі в шкірці ретельно промиваються від пилу і бруду. Готувати їх краще всього в двох каструлях: окремо буряк і окремо картоплю з морквою. Воду при варінні солити не треба! З часу готування цих інгредієнтів займає від 20 до 40 хвилин, в залежності від розмірів і сорти овочів. Перевірити готовність можна виделкою або ножем: якщо бульби м'які, то їх можна виймати з води. Після цього вони повинні трохи охолонути в природних умовах при кімнатній  температурі. Іншими словами, щоб прискорити процес охолодження не потрібно овочі заливати холодною водою або поміщати в холодильник, ці дії погіршать їх смак і насиченість. Після цього картоплю, моркву і буряк потрібно очистити ножем від шкірки.

Номер слайду 3

Крок 2: Нарізка інгредієнтів. Класичний вінегрет має не тільки певний набір продуктів, але і строго однорідну нарізку. Це дозволяє салату мати збалансований смак, а також естетичний вигляд. Отже, приступимо до головного. Цибуля ріпчаста потрібно очистити від лушпиння, помити і висушити. Нарізаємо дрібними кубиками. Варто зазначити, що лише лук повинен бути дрібно покрошен. Картопля, буряк, морква і солоні огірки ріжуться однаковими кубиками середньої величини. Капусту квашену перед тим як додати в салат, потрібно трохи вивчити. По-перше, її потрібно спробувати на смак. Якщо продукт дуже солоний, то, найімовірніше, переб'є своїм сильним смаком інші інгредієнти. Для того, щоб цього уникнути, капуста промивається в теплій воді, після цього ретельно віджимається. Якщо волокна квашеної капусти занадто довгі, то їх потрібно подрібнити. Всі інгредієнти добре перемішуються в мисці, додається зелений консервований горошок. Іноді, замість нього використовується варена квасоля. Але бобові в салаті повинні бути обов'язково.

Номер слайду 4

Крок 3: Подаємо вінегрет «Класичний». Готовий вінегрет солиться і перчится за смаком. Запам'ятайте, солі потрібно використовувати зовсім трохи, так як в салаті присутні солоні огірки та квашена капуста! Деяким цього достатньо і вони зовсім не використовують додаткової солі.  Все це заправляється олією і оцтом. Все добре перемішується так, щоб заправка рівномірно просякнула всі інгредієнти страви. Далі класичний вінегрет повинен настоятися. Для цього ми накриваємо миску кришкою і поміщаємо його на нижні полиці холодильника на годину. Після цього салат готовий до вживання. Приємного апетиту!

Номер слайду 5

Поради:  Для  приготування класичного вінегрету немає інших способів приготування овочів, ніж варіння у воді. Зараз багато готують інгредієнти в духовці, загорнувши їх у фольгу або в мікрохвильовій печі, заздалегідь нарізуючи сирі овочі.  Для цього салату такі способи не прийнятні, так як вони видозмінюють їх смак і консистенцію.— В салат можна накришити пір'я зеленого лука, тоді він буде виглядати більш яскраво і апетитно.— Класичний російський вінегрет готується з використанням капусти і огірків бочкового квашення. Якщо у вас є можливість дістати такі продукти, то зробіть це. У такому вигляді салат вийде з непередаваним ароматом і смаком.

pptx
Додано
9 квітня 2020
Переглядів
1220
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку