Технологія приготування їжі. Бутерброди.

Про матеріал
Об’єкт проєктної діяльності: Бутерброди Основна технологія: Технологія приготування їжі
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Об’єкт проєктної діяльності: Бутерброди Основна технологія: Технологія приготування їжіучитель трудового навчання Саєнко Наталія Павлівна. Комунальний заклад «Загальноосвітня школа I-III ступенів №33 Вінницької міської ради»

Номер слайду 2

Завдання «Склади слово» Із запропонованих літер в кружечки - кульки впишіть літери, щоб отримати слова-підказки, по'вязані з темою уроку Д У Б Т Р Б О Р ЕБУТЕРБРОД

Номер слайду 3

Бутербро́д у перекладі з німецької мови від Butterbrot — буттер – масло, брад – хліб «хліб з маслом», іноді кана́пка (фр. canapé, канапе́), накладанець вид холодної закуски. Являє собою скибочку хліба або булки, на яку покладені додаткові харчові продукти

Номер слайду 4

Номер слайду 5

Розрізняють бутерброди залежно від технології їх приготування. БУТЕРБРОДИВІДКРИТІЗАКРИТІЗАКУСОЧНІПРОСТІСКЛАДНІСАНДВІЧГАМБУРГЕРКАНАПЕТАРТИНКА

Номер слайду 6

Прості відкриті бутерброди готують з одного виду продуктів, наприклад хліба з маслом, ковбасою, сиром. Прості відкриті бутерброди

Номер слайду 7

Складні відкриті бутерброди асорті готують з набору кількох продуктів, які поєднуються за кольором і смаком. Продукти укладають так, щоб вони повністю покривали хліб. Для відкритих бутербродів продукти слід розміщувати таким чином, щоб було зручно їсти, основний продукт у поєднанні із супутним повинен виділятися. Складні відкриті бутерброди

Номер слайду 8

Це дві скибочки хліба завширшки 5-10 см та 0,5 см завтовшки. Вони також можуть мати форму круга, трикутника, ромба, квадрата, прямокутника. Закриті бутерброди (сандвічі)

Номер слайду 9

Га́мбурґер — вид сендвіча, що складається з рубаної котлети, поданої всередині розрізаної булки. На додаток до м'яса гамбурґер може мати велику кількість різноманітних приправ, наприклад: кетчуп і майонез, листя салату, маринований огірок, сир або смажену цибулю, помідор. Закриті бутерброди (гамбургер)

Номер слайду 10

Готують на маленьких шматочках підсушеного чи обсмаженого на маслі хліба або на спеціально випечених виробах з листкового чи пісочного тіста. Закусочні бутерброди (канапе)

Номер слайду 11

Тартинка - різновид бутерброда з підсмаженого хліба з гарячим гарніром Закусочні бутерброди (тартинка)

Номер слайду 12

Для приготування гарячих бутербродів використовують половинки булочок або змащені з обох боків вершковим маслом скибки пшеничного хліба, на які накладають нарізані продукти заправляючи їх майонезом та посипаючи тертим сиром. Після цього їх запікають у духовці або печіГарячі бутерброди

Номер слайду 13

Під час приготування бутербродів необхідно дотримуватися таких правил безпеки та санітарно-гігієнічних вимог: Оглянути та розсортувати продукти, призначені для приготування страв. Промити продукти, видалити недоброякісні їх частини, ополоснути в холодній проточній воді. У разі потреби на коренеплодах зняти шкірку й ополоснути їх у проточній воді. У разі потреби м’ясо, рибу, гриби перед приготуванням вимочити. Напівфабрикати й готові продукти скласти у відповідний посуд. Накрити посуд кришкою або серветкою (у разі потреби змоченою в розчині солі чи оцтовому розчині). Після закінчення роботи посуд вимити, старанно ополоснути спочатку теплою, а потім холодною водою і витерти сухим рушником. Залишки продуктів заховати у відповідне місце, а відходи викинути в бак для сміття, прибрати робоче місце.

Номер слайду 14

Вимоги перед подачею на стіл. Готують бутерброди безпосередньо перед подачею на стіл. Гарячі бутерброди подають з певною температурою. Всі продукти для приготування бутербродів повинні бути свіжими. Хліб має бути одної довжини. Термін зберігання не більше 4-5 годин. Бутерброди розкладають на блюдо в один ряд. Гарячі та великі бутерброди їдять за допомогою ножа і виделки.

Номер слайду 15

Техніка безпеки під час роботи з ріжучими приладамипри роботі з ножем тримати його лезом від себепри нарізанні пальці тримати на відстані від леза ножапередавати ніж один одному тільки ручкою від себенарізку харчових продуктів виконувати на обробній дошці

Номер слайду 16

Технологічна карткаприготування бутерброду. Підготувати робоче місце. Одягнути рукавички Змажте шматочок хліба маслом. Зверху покладіть шматочок ковбаси чи сиру. Прикрасьте бутерброд

Номер слайду 17

Цікаві факти про хліб Майже всі їдять хліб кожен день - в якості сандвіча, з медом або варенням на тості або навіть у складі смачного десерту. Але скільки ми насправді знаємо про продукт, який їдять тисячі років практично у всіх країнах світу? 1. Ми з'їдаємо більше 9 000 000 буханок хліба щодня. Цього достатньо, щоб зробити 90 мільйонів бутербродів2. Найбільший у світі хліб був випечений в пекарні в Акапулько, Мексико Буханець довжиною 9200 метрів був спечений у  січні 1996 року3. Близько 50% усього хліба йде на бутерброди - в Англії найпопулярніший бутерброд з сиром, а в Америці - з шинкою4. "Сендвічі" названі на честь Графа Сендвіча - відомого картяра. Саме він придумав класти м'ясо між двома шматками хліба, щоб не забруднити руки за грою

Номер слайду 18

Цікаві факти про хліб 5. Хліб винайшли помилково більше 7500 років тому. Перший буханець зробив древній єгиптянин, який випадково залишив суміш борошна та води в теплій печі на ніч. Коли він повернувся, він виявив м'яке тісто, набагато більш апетитне, ніж тверді коржики, які він намагався готувати6. Древнє марновірство говорить, що перевернутий кіркою вниз хліб призведе до невдачі. Також не можна залишати один шматок не з’їденим. Крім того кажуть, що хліб, спечений на Різдво, ніколи не запліснявіє7. У хлібі є всі необхідні для харчування людини речовини: білки, крохмалі, жири8. Лаври приготування найшвидшої булочки належать пекарям з Wheat Montana Farms and Bakery, рекорд яких був занесений в книгу рекордів Гіннеса в 1995 році. Вони потиснули пшеницю в полі, змололи її в борошно, а потім замісили, сформували буханець і спекли її за 8 хвилин 13 секунд

Номер слайду 19

Цікаві факти про хліб 9. За законом Мерфі хліб завжди буде падати маслом вниз10. Скандинавська легенда свідчить, що якщо молода людина та дівчина відкусять від одного буханця, вони приречені закохатися один в одного11. Археологи різних країн після численних розкопок підтвердили, що першим "хлібною рослиною" треба вважати не сучасні злаки - жито і пшеницю, а ... звичайний дуб. Саме врожаї жолудів люди давнину використовували для приготування хліба. Вітчизняними археологами при розкопках на території сучасної Кіровоградської області були знайдені висушені і розтерті в муку жолуді, з яких тут пекли хліб більше 5000 років тому12. Спочатку заможні верстви середньовічного суспільства їли білий хліб, а чорний хліб вважався долею бідняків. Цікаво, що зараз ситуація докорінно змінилася. Більш забезпечені люди в турботі про здоров'я купують чорний хліб і хліб з висівками, а менш забезпечені люди - білий, як найбільш калорійний

Номер слайду 20

Цікаві факти про хліб 13.  До речі, існує думка, що від хліба і аналогічних продуктів харчування люди неминуче товстіють. У той же самий час існує чимало «хлібних дієт», спрямованих на зниження ваги. Воістину вся справа - в розумному підході до харчування!14. Французи споживають до 67 кг хліба на рік на душу населення. Це найбільший показник по Європі. Тим часом французів ніяк не назвеш «нацією товстунів»15. Хліб досить швидко черствіє. Можливо, тому багато господинь вважають за краще зберігати його в холодильнику, здійснюючи велику помилку! Саме при температурі 0 +2 за Цельсієм, як це не дивно, хліб черствіє швидше за все! Найкраще зберігати хліб у морозильнику, або при кімнатній температурі, в перфорованому пластиковому пакеті. Підійде також паперовий пакет або полотняний мішок16. До речі, саме через швидкого черствіння хліба довгий час не приживався готовий хліб в нарізці, машина для виробництва якого з'явилася ще в 1912 році! Тільки коли доопрацьований агрегат навчився автоматично упаковувати нарізаний хліб у спеціальну оболонку, цей продукт почали з задоволенням набувати ресторани і кафе

Номер слайду 21

Цікаві факти з преси про бутерброди В Книзі рекордів появився самий довгий бутерброд Бутерброд виявився і самим солодким – його начинка зроблена із шоколадної маси, посипаної мингдальною крихтою. Цілий день 520 волонтерів начиняли цією пастою 21 тисячу булочок. На рекорд пішло 10 тон шоколадного крему, три тони мигдальної крихти і тисяча столиків, на яких і помістився гігант

Номер слайду 22

Домашня робота. Зробіть бутерброди за власним смаком Сфотографуйте або зніміть відео. Результат надіслати в Google Клас

Номер слайду 23

Дякую за увагу!

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
5.0
Всього відгуків: 2
Оцінки та відгуки
  1. Мараренко Валентина Миколаївна
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
  2. Саєнко Наталія Павлівна
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
pptx
Додано
16 січня 2021
Переглядів
6699
Оцінка розробки
5.0 (2 відгука)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку