Презентація "Самообслуговування. Одяг і взуття. Практична робота. Виготовлення помпона з кольорових ниток"

Про матеріал
Презентацію використовувати для проведення уроків трудового навчання та уроків дизайн і технології у класах НУШ
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Трудове навчання 4 клас

Номер слайду 2

Самообслуговування. Одяг і взуття

Номер слайду 3

Що таке одяг? Що таке взуття?Одяг — виріб або сукупність виробів для захисту тіла людини від зовнішнього впливу (холоду та спеки), який має практичні та естетичні функції. Взуття — вироби, які призначені захищати ноги людини від холоду і спеки, від твердого покриття і бруду різного походження.

Номер слайду 4

Взуття, як і одяг, також прикрашають: вишивкою, аплікацією, намистинками чи лелітками. Особливість взуття у тому, що воно парне, отож і прикраси мають бути однаковими.

Номер слайду 5

Хто ж створює одяг і взуття?Модельєр — це спеціаліст зі створення моделей одягу та взуття, що відповідають модним тенденціям, побажанням замовника і можливостям виробництва. Модельєр добирає потрібні матеріали й аксесуари (те, що додає образу завершеності — від сережок до сумки) і визначає стиль і образ — уявлення людини про себе, про те, як вона бачить себе на роботі, у товаристві тощо. Робота модельєра розпочинається з ознайомлення із асортиментом тканин.

Номер слайду 6

Робота модельєра розпочинається з ознайомлення із асортиментом тканин. Тканина — текстильний виріб, виготовлений на ткацькому верстаті шляхом переплетення ниток. волокно —► нитка —► тканина —► одяг тавзуття

Номер слайду 7

Чи декоровані ваш одяг і взуття?Декор (від фр. прикрашаю) — це система, сукупність декоративних елементів (прикрас)Декор може бути постійним (пришитим, приклеєним) та знімним (приколотим, прив’язаним). Сьогодення диктує нові тенденції у створенні моделей одягу. Частіше почали зустрічатися у декоруванні одягу національні мотиви.

Номер слайду 8

Як декоровано національний одяг?Національний одяг — прикметні речі кожного народу. Повага до нього — це повага до свого роду, до історичних традицій минулих поколінь. Наші предки вважали, що нехтування національним вбранням призводить до втрати духовності. Із прадавніх часів одяг українців мав бути світлим і оздобленим вишивкою.

Номер слайду 9

Практична робота. УНІВЕРСАЛЬНИЙ ДЕКОР ДЛЯ ОДЯГУ ТА ВЗУТТЯ. ПОМПОНДля роботи потрібні: різнокольорові нитки, картон, ножиці. Виготов картонне пристосування за поданим зображенням. Намотай нитки бажаного кольору. Перев’яжи ниткою «намотку»Зніми з картону. Розріж. Розправ та, за потреби, підріж краї, що виступають

Номер слайду 10

pptx
Додано
17 січня 2021
Переглядів
1869
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку