Текст: Фізична карта Світу

Про матеріал

Карта світу це мапа більшої частини чи всієї поверхні Землі. Мапи світу створюють своєрідну категорію карт через проблеми проекції. Мапи через необхідність спотворюють зображення земної поверхні. Ці спотворення сягають максимуму на карті світу. Багато шляхів проекції Землі відображають різноманітність технік і естетичних завдань для карт світу.

Перегляд файлу

Карта світу це мапа більшої частини чи всієї поверхні Землі. Мапи світу створюють своєрідну категорію карт через проблеми проекції. Мапи через необхідність спотворюють зображення земної поверхні. Ці спотворення сягають максимуму на карті світу. Багато шляхів проекції Землі відображають різноманітність технік і естетичних завдань для карт світу.

Карти світу також потребують знання навколишнього світу, для того щоб їх побудувати. Свідома карта світу не могла бути побудована до Європейського Відродження, оскільки це не менше половини світової берегової лінії, не кажучи вже про внутрішні райони, відомі для всіх культур. З тих пір по сьогодні продовжують накопичуватися знання про земну поверхню.

Мапи світу в основному фокусуються на політичних чи фізичних особливостях. Політичні карти відображають міжнародні кордони і людські поселення. Фізичні мапи показують географічніособливості, такі як гори, типи ґрунтів чи землеустрій. Геологічні карти показують не тільки поверхню, але й характеристики підстильної породи, скидові лінії і підземні структури. Фонова картограма використовує відтінок кольору та інтенсивність для відображення різниць між регіонами, таких як демографічна чи економічна статистика.

 

docx
Додано
24 грудня 2018
Переглядів
13142
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку