Текст презентації "Славить державу не влада, славить державу спорт"

Про матеріал

Після розпаду Радянського союзу у 1991 році саме українські спортсменки, долаючи неймовірні труднощі і перемагаючи у змаганнях різного рівня, прославили Україну, про яку тепер знає увесь світ. Можна з впевненістю сказати, що славить державу не влада, славить державу спорт!

Перегляд файлу

 Славить державу не влада, славить державу спорт!

 

Ведуча 1. З класичної  літератури відомо, що жінки – істоти тендітні й ніжні. Здавна місія жінки в чоловічому суспільстві була визначена: охоронниця вогнища, господарка, супутниця життя, мати. Але жінка завжди прагнула бути: сміливою, мужньою, викликати повагу навколишніх, у першу чергу, чоловіків. І жінка змінилася.

Ведуча 2. Після розпаду Радянського союзу у 1991 році саме українські спортсменки, долаючи неймовірні труднощі і перемагаючи у змаганнях різного рівня,  прославили Україну, про яку тепер знає увесь світ. Можна з впевненістю сказати, що славить державу не влада, славить державу спорт!

Ведуча 1. Сьогодні, напередодні жіночого свята, ви почуєте імена та історії видатних спортсменок, які досягли найвищої висоти у спорті, стали призерами або переможцями олімпійських ігор. Вони є справжніми патріотами, що принесли славу Україні і визнання в усьому світі.

Ведуча 2. Тож розпочинаємо.

Ведуча 1. XVIІ зимова Олімпіада 1994 року в Норвегії стала дебютом вже окремої олімпійської збірної незалежної України. І перше «золото»: його здобула фігуристка Оксана Баюл. Володарка першого в історії незалежної України олімпійського «золота» не була серед фаворитів у суддів, їй було лише 16 років. Однак Оксана сплутала всі карти. І таки здолала суперниць.

Ведуча 2.  Багато хто навіть країни такої не знав, як Україна. Ніхто не очікував, що її представниця здатна перемогти. Тож організатори не приготували українського прапора – навіть не знали, який він на вигляд. Та й почепили його, зрештою, догори дригом. А Гімн України шукали хвилин 45. Всі чекали, доки керівник української команди збігає до олімпійського селища і принесе касету… Такою була чи не найперша серйозна заявка спортивної України на міжнародній арені.  Увага на екран!

Ведуча 1. Лілія Подкопаєва. виділяється серед безлічі спортсменів. Народилася вона в Донецьку. Спортивною гімнастикою почала займатися з самого раннього дитинства.. З п'яти до восьми років проводила по три обов'язкові щоденні тренування. Завдяки таланту і винятковій працьовитості Подкопаєва стала володаркою 45 золотих, 21 срібної та 14 бронзових медалей тільки на міжнародних змаганнях, не рахуючи національних першостей. У 1995 році в Японії вона стала абсолютною чемпіонкою світу, в 1996 році - абсолютною чемпіонкою Європи, а в 1996 - абсолютною чемпіонкою Олімпійських ігор в Атланті.

Ведуча 2. Катерина Серебрянська - абсолютна олімпійська чемпіонка з художньої гімнастики, 8-кратна чемпіонка світу, 9-кратна чемпіонка Європи, кандидат наук, автор 7 фітнес DVD «Ранкова гімнастика» і книги «Жіночі секрети Катерини Серебрянської, або Будь у формі», ведуча телепрограм  «Будь у формі» і «Ранкова гімнастика», експерт по здоровому способу життя.  Увага на екран.

Ведуча 1. Інга Бабакова украинська легкоатлетка, бронзовий призер Олімпійских игор 1996 рік в стрибках у висоту,. Заслужений майстер спорту. .Займала треті місця на чемпіонаті світу в Токіо (1991), Бронзовий призер "Гран-прі" у Барселоні (1991), Торонто (1992), Ґетеборзі (1995). перше місце на "Гран-прі" у Монако (1995). У 1995 на міжнародних змаганнях у Токіо узяла висоту 205 см. За підсумками міжнародних стартів визнана кращою стрибункою світу 1995р. Успішно виступала на міжнародних змаганнях в Англії, Бельгії, Німеччині, Польщі, США, Франції, Швейцарії, Югославії. Чемпіонка світу 1999 року. И. А. Бабакова - майор міліції.

 

Ведуча 2. Іне́са  Краве́ць – з  Дніпропетровська — українська легкоатлетка, заслужений майстер спорту України. Олімпійська чемпіонка 1996 року в потрійному стрибку. Срібна призерка Олімпійських ігор 1992 року в стрибках в довжину. Чемпіонка світу (1991, 1993, 1995), володар Кубка світу (1994), чемпіонка Європи (1992). Багаторазова призерка чемпіонатів Європи та світу. Неодноразова рекордсменка світу.

Її світовий рекорд у потрійному стрибку (15,50 м), встановлений 10 серпня 1995 року, не побитий до сьогодні.

Ведуча 1. Олена Петрова українська біатлоністка. Заслужений майстер спорту України. Срібна призерка XVIІІ Зимових Олімпійських ігор 1998 року в Нагано (Японія).

Ведуча 2. Яна Клочкова - заслужений майстер спорту, дворазовий чемпіон і срібний призер XXVII Олімпійських ігор  2000 р, дворазовий чемпіон світу, шестиразовий чемпіон Європи 1999-2000 рр. з плавання, кавалер ордена Княгині Ольги І ступеня, Герой України. 

Ведуча 1. ХXVIІ Олімпійські ігри 2000 року проходили в австралійському Сіднеї. Вони принесли Україні 3 золоті, 20 срібних та 12 бронзових нагород. Уперше на весь світ стає відомою українська «золота рибка» Яна Клочкова, котра виборює 2 золоті та 1 срібну медалі...Увага на екран.

Ведуча 2. Ганна Безсонова - українська гімнастка, абсолютна чемпіонка світу з художньої гімнастики 2007 року, дворазова бронзова призерка Олімпійських ігор 2004 і 2008 років, дворазова чемпіонка світу в окремих видах, володарка золотих нагород на етапах Кубку світу, триразова чемпіонка Європи, а також багаторазова срібна призерка чемпіонатів Європи і світу. Ганна Безсонова запам'яталась глядачам елегантністю, грацією, виразністю та експресивністю своїх виступів, вболівальники називали її Королева Елегантності. Увага на екран.

Ведуча 1. Наталія Добринська. Українська легкоатлетка, майстер спорту міжнародного класу з багатоборства, заслужений майстер спорту України, олімпійська чемпіонка 2008 року,  на чемпіонаті світу-2012 у приміщенні Добринська встановила світовий рекорд з п’ятиборства, який автоматично став і рекордом континенту.

Ведуча 2. Ольга Харлан – з Миколаїва українська фехтувальниця (шабля), олімпійська чемпіонка 2008 року, бронзова призерка Олімпіади 2012 року, чотириразова чемпіонка світу, семиразова чемпіонка Європи, ЗМСУ з фехтування.

Ведуча 1. Ірина Мерлені -  з Камянець-Подільського,  заслужений майстер спорту з вільної боротьби, олімпійська чемпіонка (Афіни, 2004), бронзова призерка Олімпіади (Пекін, 2008); чемпіон світу (2000, 2001, 2003, 2007), чемпіон Європи (2004, 2005), вагова категорія — до 48 кг. здобуває чемпіонський титул на світовому чемпіонаті з вільної та греко-римської боротьби у Будапешті.

Ведуча 2. Українка Олена Костевич з Чернігова на світовій першості зі стрільби, в Іспанії, Олімпійська чемпіонка Афін-2004 та дворазова призерка Лондона-2012 виборює срібну медаль та здобуває першу олімпійську ліцензію для України на Олімпійські ігри-2016 в Ріо-де-Жанейро.

Ведуча 1. Ірина Ліщинська - Заслужений майстер спорту України з Макєєвки Донецької обл.. багаторазова чемпіонка України, переможниця Кубка Європи, срібна призерка Чемпіонату світу 2007 року і XXIX Олімпійських ігор 2008 року в Пекіні в бігу на дистанції 1500 метрів.

Ведуча 2. Українка Юлія Каліна(важка атлетика) з Маріуполя виграла бронзову медаль у вазі до 58 кг на Олімпійськіх іграх в Лондоні. Увага на екран.

У серпні 2014 року відбувся Чемпіонат Європи з легкої атлетики у Цюріху.

Синьо-жовті стрічки у волоссі наших легкоатлеток, «Слава Україні!» в кінці жіночої естафети — Це чув и бачив весь світ! Найголовніше — їхні очі — сповнені гордості и щастя, коли у небі Цюріху майорів наш прапор! Це було незабутньо!
Ольга Саладуха нас порадувала третьою поспіль золотою медаллю в потрійному стрибку. (Саладу́ха О́льга з Донецька) — українська легкоатлетка, що спеціалізується в потрійному стрибку та стрибках у довжину, чемпіонка світу, бронзова призерка Олімпійських ігор 2012 року, триразова чемпіонка Європи, заслужений майстер спорту України. Вона увійшла в десятку кращих спортсменів в Європі у 2013  році. Увага на екран.

У Донецьку під час обстрілів снаряд влучив у квартиру легкоатлетки Ольги Саладухи. Тому вона зараз живе і тренується у Києві.

Ведуча 1. Яна Шемякіна львівська шпажистка, ім'я якої облетіло увесь світ. Вона стала справжнім відкриттям Ігор-2012 у Лондоні. В Україні це відкриття стало подвійним: "нефаворитка" змагань Яна Шемякіна здобула золото, причому перше серед спортсменів усієї збірної. Яна вважає, що у принципі, фехтування - це дуже різнобічний вид спорту. Тут неважливо, якого ти росту чи комплекції. Головне - бажання і праця. Коли в тебе горять очі, то не існує жодних перешкод, аби досягти успіху у цьому виді спорту.

 

Ведуча 2. Здійснилося! Жіноча збірна України з біатлону виграла естафету 4х6 км на ХХІІ зимовій Олімпіаді-2014! Сестри Віта і Валя Семеренко із Сум, киянка Юлія Джима та тернополянка, аспірантка Львівського державного університету фізичної культури Олена Підгрушна! Їм не було рівних на Білих Іграх-2014 у Сочі!. Переконлива і красива перемога.       Позаду залишилися збірні Росії та Норвегії! Увага на екран

Ведуча 1. Оле́на Підгру́шна — українська біатлоністка зі Львова. майстер спорту міжнародного класу, чемпіонка Олімпійських ігор в Сочі, 2014 року, чемпіонка світу, 5-разова чемпіонка Європи, переможниця і призерка етапів Кубка світу з біатлону.

Ведуча 2. Юлія Джима українська біатлоністка з Києва, чемпіонка Олімпійських ігор в Сочі, срібна призерка чемпіонату світу, переможниця та призерка етапів кубка світу з біатлону, триразова чемпіонка Європи в естафеті, призерка Кубка Європи з біатлону. 8 грудня 2013 року 23-х річна українська біатлоністка  Юлія Джима посіла 2-е місце на етапі Кубку світу.

Ведуча 1. Віта Семере́нко— українська біатлоністка з Сум. майстер спорту, член національної збірної команди України, чемпіонка та бронзова призерка Олімпійських ігор в Сочі, п'ятиразова призерка чемпіонатів світу, переможниця й призерка етапів Кубка світу, п'ятиразова чемпіонка Європи з біатлону. Учасниця Олімпійських ігор 2010 року у Ванкувері.

Ведуча 2. Семере́нко Валенти́на — українська біатлоністка з Сум,  майстер спорту, член національної збірної команди України. Чемпіонка Олімпійських ігор в Сочі 2014 року, триразова призерка чемпіонатів світу з біатлону, переможниця та призерка етапів кубка світу з біатлону, чемпіонка світу серед юніорів у 2004 році, семиразова чемпіонка Європи, чемпіонка світу з літнього біатлону 2011 року в спринті, неодноразова чемпіонка першостей та Чемпіонатів України, на XXIII Всесвітній зимовій універсіаді виборола 4 медалі. Учасниця Олімпійських ігор 2006 року в Туріні, 2010 року у Ванкувері та 2014 року в Сочі.

Ведуча 1. Харківська область славиться своїми успішними боксерами, причому не тільки чоловіками, а й жінками. Їх список нещодавно поповнила красива юна зірочка – майбутня олімпійська чемпіонка, чемпіонка Європи серед молоді Валерія Манчак, яка у свої 17 років вчиться вже на другому курсі юридичної академії ім. Ярослава Мудрого в Харкові (закінчила гімназію екстерном достроково), перекладає Шекспіра з оригіналу і є переможницею всеукраїнських олімпіад з правознавства.

Ведуча 2. Увага!, це особливо важлива інформація для тих батьків, котрі вважають, що інтенсивне заняття спортом відволікає від навчання, репетиторства і т.п. Приклад Валерії Манчак ще раз доводить, що спорт лише дисциплінує, і той, хто старанно тренується в залі, так само відповідально ставиться і до навчання та є кращим в школі, коледжі, університеті. Бо той, хто хоче, шукає можливості, а той, хто не хоче, шукає причини.

Ось такі вони українські жінки – спортсменки: прекрасні, тендітні, ніжні і водночас сильні, мужні, цілеспрямовані, з незламною волею та стійким характером, якому можуть позаздрити чоловіки.

Спасибі нашим спортсменам, які в жорсткій боротьбі принесли

нашій країні медалі, їх тренерам за професіоналізм і терпіння, їх батькам,

які подарували нашій країні  таких чудових спортсменів,

справжніх патріотів !!!! Слава нашим героям!!!

Слава спортсменам України!!!

Дякуємо вам за увагу!!!

docx
Додано
8 грудня 2018
Переглядів
561
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку