Телебачення: погляд у світ

Про матеріал
Телебачення — це розмаїття каналів, телепрограм і телепередач, які створюють за особливими законами екранних мистецтв. Своїми специфічними художніми засобами воно впливає на наші думки і почуття, сприяє формуванню життєвих, зокрема мистецьких орієнтацій.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Телебачення: погляд у світ

Номер слайду 2

Телебачення. Слово «телебачення» походить від грецького слова tele – «далеко» і латинського visio – «бачення». З одного боку це екранне мистецтво, а з іншого – засіб масової інформації. Телебачення є могутнім засобом комунікації. Воно є послідовником попередніх видів ЗМІ (засобів масової інформації): преси, фотографії, радіо. Телебачення є одним із основних джерел пізнання художніх цінностей та інструментом популяризації мистецтва в різних регіонах. Не виходячи з дому, ми можемо віртуально відвідати музей і театр, послухати музику, переглянути улюблений кінофільм.

Номер слайду 3

Медіа (від лат. media — засіб) — синонім засобів масової комунікації та інформації, до яких належать друковані видання, фотографія, преса, кінематограф, відео, радіо, телебачення, звукозапис та Інтернет. Телебачення Медіа всебічно впливають на всі сфери діяльності людини — від пізнання до дозвілля. До медіа зараховують друковані видання, фотографію, пресу, кінематограф, відео, радіо, телебачення, звукозаписта Інтернет.

Номер слайду 4

Відповідно до суспільних потреб телебачення виконує такі основні функції:хронікальна (оперативне подання інформації — соціально-політичної, економічної, культурної, спортивної тощо);1просвітницька та освітньо-виховна (поширення знань із різних галузей науки, культури; залучення до загальнолюдських цінностей);23рекламна (повідомлення, оголошення, довідки, інформація).4розважальна (забезпечення змістовного і цікавого дозвілля, отримання насолоди від інформації, що сприймають);Телебачення

Номер слайду 5

Телебачення1223 Програма на телебаченні — це об’ єднана творчою ідеєю сукупність передач, яка має постійну назву і транслюється в ефірі з певною періодичністю. Передачею називають змістовно завершену частину телепрограми,що має відповідну назву, обсяг трансляції, авторський знак і може бути використана незалежно від інших частин програми. Телерадіотрансляція здійснюється наземними передавачами, за допомогоюкабельного телебачення або супутниками.

Номер слайду 6

Телебачення Телебачення разом з кіно і відео належать до так званих екранних мистецтв, яким притаманні спільні засоби художнього вираження. Телебачення як вид художньої творчості має специфічну мову: зображально-виражальні засоби і сукупність технічних прийомів, за допомогою яких автор втілює свій задум.

Номер слайду 7

Програма Програма на телебаченні — це об’ єднана творчою ідеєю сукупність передач, яка має постійну назву і транслюється в ефірі з певною періодичністю.

Номер слайду 8

Передача. Передачею називають змістовно завершену частину телепрограми, що має відповідну назву, обсяг трансляції, авторський знак і може бути використана незалежно від інших частин програми.

Номер слайду 9

Телерадіотрансляція. Телерадіотрансляція здійснюється наземними передавачами, за допомогоюкабельного телебачення або супутниками..

Номер слайду 10

Телебачення. Телебачення разом з кіно і відео належать до так званих екранних мистецтв, яким притаманні спільні засоби художнього вираження.

Номер слайду 11

Оформлення залу пісенного конкурсу «Євробачення-2017», м. Київ, Україна. Дизайн телебачення

Номер слайду 12

Оформлення залу пісенного конкурсу «Євробачення-2017», м. Київ, Україна

Номер слайду 13

Телепередача «Мистецькі історії» на телеканалі «UA: ПЕРШИЙ» Загальна композиція і плановість, ракурси зйомки і розміщення атрибутики, телемонтаж — все це увиразнює телепередачу і впливає на естетичне сприймання її глядачами. Тому так важливі професіоналізм і художній смак режисерів і телеоператорів, усієї знімальної групи.

Номер слайду 14

Телепередача «Танці з зірками» - на телеканалі каналі "1+1"Важливі умови оформлення телестудії: колір, світло, організація простору. Кольорове рішення тісно пов’язане з характером телепередачі.

Номер слайду 15

Жанрова система сучасного телебачення Жанрова система сучасного телебачення достатньо різноманітна. Окремі жанри мають мистецьку природу (телевистава, телефільм, мультфільм,серіал, музичний відеокліп, талант-шоу, трансляції концертів і вистав тощо).

Номер слайду 16

Телебачення. Телевізійне кіно. Відеомистецтво. Музичні відеокліпи. Телебачення

Номер слайду 17

Телевізійне кіно Невід’ємною складовою сучасного телебачення є телевізійне кіно: анімаційні, неігрові та ігрові короткометражні фільми, телевізійні фільми, серіали. Ці екранні твори знімають спеціально для телебачення, а не для прокату в кінотеатрах, тому у процесі їх створення враховуються технічні можливості телемистецтва і особливості його сприймання телеглядачами. Кадри з телесеріалу «Роксолана», 1997

Номер слайду 18

Телевізійне кіно Кадри з телесеріалу «Альф», 1968-1990 Велику групу сучасного телевізійного кіно складають телесеріали.

Номер слайду 19

Відеомистецтво Відеомистецтво, що виникло наприкінці минулого століття, насправді стало поєднанням кінематографа й телебачення. Адже для вираження художнього задуму в ньому застосовують можливості відеотехніки, комп’ютерного і телевізійного зображень. Реклама на телеекрані

Номер слайду 20

Музичні відеокліпи Музичні відеокліпи — це ілюстрація пісні. їх створюють за всіма законами фільму: драматургії, режисури, монтажу. Режисер-постановник розповідає історію, втілює ідею завдяки миттєвим зоровим образам. Існують сюжетні та безсюжетні відеокліпи, мультиплікаційні, яким притаманне поєднання реального, мальованого і комп’ютерного зображень. Тіна Кароль та Голос Діти «Україна - це ти» (реж. М. Делієргієв)

Номер слайду 21

Музичні відеокліпи. Кадри з відеокліпу на пісню «Таке On Ме» групи «А-ha» (реж. Є. Філатов);

Номер слайду 22

Ток-шоу Сучасне телебачення орієнтується на виробництво різноманітних розважальних телешоу, а саме: дискусії та дебати, ігри та лотереї, змагання та конкурси тощо. Вельми популярними стали ток-шоу — екранна форма розмовної журналістики, яка поєднує ознаки інтерв’ю, дискусії, діалогу. Ток-шоу Опри Уінфрі

Номер слайду 23

Реаліті-шоу У реаліті-шоу на екрані транслюють все з реального життя. Завдяки інтерактивним засобам (телефонам, смс-повідомленням, Інтернету тощо) глядач відчуває себе причетним до екранного дійства, може впливати на перебіг подій, висловлювати свої думки, втручатись у процес вибору переможців, брати особисту участь у проекті в тій чи тій ролі.

Номер слайду 24

Мистецька скарбничка. Медіа (від лат. media — засіб) — синонім засобів масової комунікації та інформації, до яких належать друковані видання, фотографія, преса, кінематограф, відео, радіо, телебачення, звукозапис та Інтернет. Телебачення — виробництво аудіовізуальних програм і передач або комплектування придбаних аудіовізуальних продуктів та їх поширення незалежно від технічних засобів.

Номер слайду 25

Підсумок уроку. Які особливості художньої мови телемистецтва?Назвіть основні телевізійні жанри та схарактеризуйте їх на конкретних прикладах. Дослідіть коло творчих професій, задіяних у сучасному телебаченні. Які є відмінності зі сферою кіномистецтва? Створіть рейтинг телепередач, проведіть конкурс телерецензій на них.

Номер слайду 26

Домашнє завдання Професійні випробування (колективна робота). Розділіться на міні-групи відповідно до телепрофесій (сценарист, режисер, актор, оператор, художник-постановник тощо). Використовуючи сучасні технології, створіть музичний відеокліп і продемонструйте його учням вашої школи.

Номер слайду 27

Телебачення — це розмаїття каналів, телепрограм і телепередач, які створюють за особливими законами екранних мистецтв. Своїми специфічними художніми засобами воно впливає на наші думки і почуття, сприяє формуванню життєвих, зокрема мистецьких орієнтацій. Висновок.www.themegallery.com

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
4.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
4.7
Всього відгуків: 1
Оцінки та відгуки
  1. Дурнова Ірина Григорівна
    Загальна:
    4.7
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    4.0
    Відповідність темі
    5.0
pptx
До підручника
Мистецтво 9 клас (Масол Л.М.)
Додано
8 квітня 2020
Переглядів
7851
Оцінка розробки
4.7 (1 відгук)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку