Тема: 10 цікавих фактів про книги.(додаток до презентації "10 цікавих фактів про книги")

Про матеріал
Якщо у Вас досі не прокинувся інтерес до читання, то не засмучуйтесь, цілком можливо він прокинеться в найближчий час, а для того щоб прискорити цей процес пропоную Вам послухати ( 3 слайд) 10 цікавих фактів про книгу
Перегляд файлу

1 слайд

Років 100 тому книги були великим дефіцитом, для того, щоб прочитати книгу потрібно було простояти у великій черзі. А зараз в 2019 році практично будь-яка, книга доступна хоч цілодобово. Бібліотеки , книжкові магазини, інтернет ресурси дають нам безліч можливостей, але не всі ними користуються.

2слайд

Якщо у Вас досі не прокинувся інтерес до читання, то не засмучуйтесь, цілком можливо він прокинеться в найближчий час, а для того щоб прискорити цей процес пропоную Вам послухати ( 3 слайд) 10 цікавих фактів про книгу:

Ну що ж почнемо!

4 слайд

  1. Всього у світі налічується близько 130-ти мільйонів книг. Але хочу звернути увагу на те що мається на увазі 130 мільйонів різних творів, а не екземплярів.

5 слайд

  1. Найбільш популярною книгою є Біблія, за все час було надруковано близько 5-ти мільярдів екземплярів.

6 слайд

  1. Якщо не враховувати священні тексти різних релігій, то безумовним лідером по кількості проданих екземплярів є трилогія «Володар перстнів», за весь час було продано близько 150-ти мільйонів екземплярів цього чудового твору.

7 слайд

  1. А найбільш популярною серією книг є звичайно ж «Гаррі Поттер» , також велику популярність мають екранізації цих книг.

8 слайд

  1. В японській мові є таке слово TSUNDOKU (цун-доку) значення цього слова перекладається «купити велику кількість книг і ніколи її не прочитати» А, ну зізнавайтесь хтось так робить?

9 слайд

  1. В середньовіччі книги коштували дуже дорого, тому в бібліотеках їх приковували ланцюгами до полиці, ланцюги були достатньо довгі, щоб з книгою можна було дійти до столу і почитати, але пройти з книгою далі столу ніяк не вийде. От такі суворі часи.

10 слайд

  1. А чи знали ви наші любі дівчатка, що 68 % всіх книг у світі купуєте саме Ви. От ви наші розумнички.

11 слайд

  1. Одна з найдорожчих книг у світі, «Лестерський кодекс» Леонардо да Вінчі, зошит записів, належить Біллу Гейтсу, який купив кодекс за 24 мільйони доларів.

12 слайд

  1. Термін «КНИЖКОВИЙ ЧЕРВ’ЯК» походить від маленьких комашок, які харчуються корінцями книг, і можуть там завестись, якщо зберігати книги в сирих підвалах.

13 слайд

  1. Одне аргентинське видавництво випускає книги, які просто змусять Вас читати . Родзинка цих книг в тому, що вони надруковані зникаючими чорнилами, вони продаються в спеціальних пластикових герметичних пакетах. І коли ти відкриваєш цю книгу , то чорнила починають взаємодію з повітрям і через 2 місяці зникають, залишається просто чистих аркуш паперу, тому відкладати читання цієї книги не найкраща ідея.

Ну що ось і всі 10 фактів.  (14 слайд)Якщо  є в залі є той хто знав всі ці 10 фактів, він сміливо може підняти руку, а всі інші думаю дізнались багато цікавого.(15 слайд)

 

docx
Додано
18 квітня 2019
Переглядів
1556
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку