Тема : "Харчова промисловість України" (презентація)

Про матеріал
Харчова промисловість України Мета уроку :Дати визначення харчова промисловість ; з'ясувати чинники розміщення промисловості познайомити із структурою галузі розглянути найвідоміші торгівельні марки продуктів харчування визначити проблеми галузі розвивати допитливість та цікавість до вивчення теми виховувати дбайливе ставлення до продуктів харчування
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Вчитель ОЗОШ № 41 Семенісова О.П.

Номер слайду 2

Дати визначення харчова промисловість ; з'ясувати чинники розміщення промисловості познайомити із структурою галузі розглянути найвідоміші торгівельні марки продуктів харчування визначити проблеми галузі розвивати допитливість та цікавість до вивчення теми виховувати дбайливе ставлення до продуктів харчування

Номер слайду 3

Номер слайду 4

Вона об'єднує близько 40 галузей, які виробляють продукти харчування, а також мило, тютюнові вироби. В основному підприємства галузі переробляють сільськогосподарську сировину, а також добувають кухонну сіль, мінеральні води.  Галузь тісно пов’язана із сіль- ським господарством, тому що одержує від нього зерно, картоплю, цукровий буряк, овочі, молоко, м’ясо та іншу сировину, а постачає комбікорми та відходи.

Номер слайду 5

Номер слайду 6

Номер слайду 7

Номер слайду 8

Номер слайду 9

Цукрова: Павлів, Ходорів, Первомайськ, Губиниха, Орілька. Хлібопекарська: Київ, Кривий Ріг, Миколаїв. Олійно-жирова: Вінниця, Слов’янськ, Пологи. Плодоовочева: Херсон, Джанкой, Ізмаїл, Бар. М’ясна: Прилуки, Тростянець, Новоград-Волинський, Вінниця. Маслосироробна та молочна: Хмельницький, Шостка, Балта. Рибна: Одеса, Севастополь, Керч. Борошномельно-круп’яна: Охтирка, Стрий. Інші галузі: Солотвино, Миколаїв, Дніпродзерджинськ, Харків, Київ, Дніпропетровськ, Донецьк.

Номер слайду 10

Кондитерскі підприємства : "Рошен"(Київ,Вінниця,Кремкнчук) "Бісквіт - Шоколад"(Харків ) "АВК"(Дніпро) "Світоч"(Львів) Олійна галузь: "Олейна"(Дніпро) "Стожар"(Харківська обл) "Чумак "(Черсонська обл) "Щедрий дар"(Полтава) "Олком"(Київ) Пивоварна Оболонь Чернігівське Львівське...

Номер слайду 11

Основні проблеми харчової промисловості: ·  Низька купівельна спроможність населення ·  Технічне забезпечення ·  Сировинний фактор ·  Екологічні проблеми ·  Генно-модифіковані організми ·  Система фаст-фудів ·  Значні  витрати   на  переробку  сировини Перспективи розвитку  ·    Гармонізація системи сертифікації та стандартизації за міжнародними вимогами. ·     Створення умов для формування сприятливого інвестиційного клімату. ·     Консолідування всіх бюджетних та позабюджетних джерел фінансування АПК. ·     Модернізація і реконструкція діючих підприємств. ·     Впровадження нових технологій. ·        Популяризація вітчизняного виробника

Номер слайду 12

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
5.0
Всього відгуків: 2
Оцінки та відгуки
  1. Ралко Валентина Василівна
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
  2. Ралко Валентина Василівна
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
ppt
Додано
23 березня 2020
Переглядів
6470
Оцінка розробки
5.0 (2 відгука)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку