Тема: «На санчатах з гірки весело летіти»

Про матеріал
Конспект заняття з Художньо-продуктивної діяльності. Малювання. Тема: «На санчатах з гірки весело летіти» Мета: Закріпити вміння дітей в опануванні елементарних навичок малювання гуашшю білого кольору та пензликом малюючи прямі горизонтальні лінії; розвивати окомір, дрібну моторику, увагу, мислення, мову дітей; виховувати бажання малювати. Словникова робота: санчата, доріжка, біла, котитися. Матеріали для заняття: зразок, мольберт, аркуш із зображенням санчат на синьому фоні, пензлики, гуаш білого кольору, вода, сухі та вологі серветки, п.г «Ми йдемо гуляти», спокійна музика, вірш «Кращої немає від зими пори», «Сніжинки в повітрі літають» Індивідуальна робота: активізувати малоактивних дітей. Попередня робота: малювання «Дорога до машинки», «Дорога для зайчика». Хід заняття (До діток в дитсадок завітала лялька та запитує, на чому діти люблять кататися взимку) (відповіді дітей) Вихователь: Кращої немає від зими пори , Сядем на санчата, з’їдемо з гори, Всюди мерехтить снігова пороша , А зима весела, а зима хороша! Вихователь: Лялька хоче покататися на санчатах, намалюємо снігову доріжку для санчат, ось таку. (діти розглядають зразок) Вихователь розповідає послідовність малювання та показує як малювати, закріпи послідовність малювання. П.Г «Ми йдемо гуляти» Вихователь: Ось так ми будемо гуляти на грати. Ми йдемо гуляти (крокують пальцями по руці) В сніжки весело грати (імітація ліплення сніжки) В сніжку повалялись (перевертання рук показуючи долоні) На санчатах з гірки катались (тремо долоньку об долоньку) (самостійна робота дітей під музику) (розгляд дитячих малюнків) Вихователь: На чому лялька буде кататися? - Що ми малювали? - Якого кольору доріжки для санчат? Вихователь: Сніжки в повітрі літають На землю килимом лягають А діти в хаті не сидять На санчатах з гірки летять Вихователь: І ми і лялька зможемо гуляти та весело кататися на санчатах та радіти зимі та зимовим розвагам. (будемо збиратися на прогулянку)
Перегляд файлу

Конспект заняття з

Художньо-продуктивної діяльності. Малювання. 

Тема: «На санчатах з гірки весело летіти»

Мета: Закріпити вміння дітей в опануванні елементарних навичок малювання  гуашшю білого кольору та пензликом малюючи прямі горизонтальні лінії; розвивати окомір, дрібну моторику, увагу, мислення, мову дітей; виховувати бажання малювати.

Словникова робота: санчата, доріжка, біла, котитися.

Матеріали для заняття: зразок, мольберт, аркуш із зображенням санчат на синьому фоні, пензлики, гуаш білого кольору, вода, сухі та вологі серветки, п.г «Ми йдемо гуляти», спокійна музика, вірш «Кращої немає від зими пори», «Сніжинки в повітрі літають»

Індивідуальна робота: активізувати малоактивних дітей.

Попередня робота: малювання «Дорога до машинки», «Дорога для зайчика».

Хід заняття

(До діток в дитсадок завітала лялька та запитує, на чому діти люблять кататися взимку)

(відповіді дітей)

Вихователь: Кращої немає від зими пори ,

Сядем на санчата, з’їдемо з гори,

Всюди мерехтить снігова пороша ,

А зима весела, а зима хороша! 

Вихователь: Лялька хоче покататися на санчатах, намалюємо снігову доріжку для санчат, ось таку. (діти розглядають зразок)

Вихователь розповідає послідовність малювання та показує як малювати, закріпи послідовність малювання.

П.Г «Ми йдемо гуляти»

Вихователь: Ось так ми будемо гуляти на грати.

Ми йдемо гуляти (крокують пальцями по руці)

В сніжки весело грати (імітація ліплення сніжки)

В сніжку повалялись (перевертання рук показуючи долоні)

На санчатах з гірки катались (тремо долоньку об долоньку)

(самостійна робота дітей під музику)

(розгляд дитячих малюнків)

Вихователь: На чому лялька буде кататися?

  • Що ми малювали?
  • Якого кольору доріжки для санчат?

Вихователь: Сніжки в повітрі літають

 На землю килимом лягають

А діти в хаті не сидять

На санчатах з гірки летять

Вихователь: І ми і лялька зможемо гуляти та весело кататися на санчатах та радіти зимі та зимовим розвагам.

(будемо збиратися на прогулянку) 

 

 

 

docx
Додано
9 грудня 2021
Переглядів
2214
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку