Тема: Національна економіка

Про матеріал
Економіка у перекладі з грецької означає мистецтво ведення господарства. Уперше цей термін використав у ІV ст. до н. е. давньогрецький історик і письменник Ксенофонт для позначення науки про господарство, управління домом і майном.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Тема: Національна економіка

Номер слайду 2

Економіка у перекладі з грецької означає мистецтво ведення господарства. Упер-ше цей термін використав у ІV ст. до н. е. давньогрецький історик і письменник Ксе-нофонт для позначення науки про господарство, управління домом і майном. Сукупність усіх видівгосподарської діяльності суспільства на певній території творить її господарство. Господарство разом із суспільнимивідносинами, що складаються в процесі виробництва, розподілу, обміну й спожи-вання продукції, називають економікою.

Номер слайду 3

ІСТОРИЧНИЙ РОЗВИТОК ЕКОНОМІКИІ етап - натуральне господарствоІІ етап - товарне господарствотериторіальний поділпраці

Номер слайду 4

Національна економіка — це сукупність видів господарської діяльності та відносин, що складаються в суспільстві у процесі цієї діяльності в межах окремої держави (країни). Національна економіка будь-якої держави має тісні внутрішні зв’язки (виражені взаємними потоками палива, енергії, сировини, матеріалів, готової продукції, послуг, інформації між їх виробниками й споживачами), а також зв’язки з іншими національними економіками.

Номер слайду 5

Номер слайду 6

Номер слайду 7

ПОКАЗНИКИ ЕКОНОМІЧНОЇ МОГУТНОСТІ КРАЇНИВаловий внутрішній продукт (ВВП) — це сукупна вартість за ринковими цінами усього обсягу товарів і послуг, вироблених і реалізованих у країні за рік, враховуючи надходження від їх експорту (вивезення за кордон) та імпорту (ввезення із-за кордону). Валовий національний дохід (ВНД), який визначають загалом подібно до ВВП, відрізняється від нього тим, що враховує доходи фірм і громадян країни, які отримані за кордоном, проте виключає доходи зарубіжних компаній та осіб, які займаються діяльністю в цій країні.

Номер слайду 8

у 2021 році, за даними та оцінками Міжнародного валютного фонду (МВФ), лише в номінальному вираженні лідерами з валового внутрішнього продукту стали чотири країни - США, Китай, Японія та Німеччина. Реальний валовий внутрішній продукт (ВВП) України у 2021 році зріс на 3,4% після спаду на 3,8% у 2020 році – дані Державної служби статистики 

pptx
Додано
10 січня 2023
Переглядів
2502
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку