Тема : Національна кухня . Урок узагальнення

Про матеріал
Тема : Національна кухня . Урок узагальнення . Мета: вчити використовувати вивчену лексику на практиці, граматичні структури та мовні структури,використовувати їх під час мовлення , узагальнити знання учнів ,отриманий з теми, підсумувати вивчений матеріал.
Перегляд файлу

Тема :  Національна кухня . Урок узагальнення .

Мета: вчити використовувати вивчену лексику на практиці, граматичні структури та мовні структури,використовувати їх під час мовлення , узагальнити знання учнів ,отриманий з теми, підсумувати вивчений матеріал.

Задачі:

Освітні :

Розвиваючі: розвивати мислення  і мовлення учнів ,пам'ять,культуру спілкування.

Виховні: виховувати  зацікавленість предметом,дружні стосунки в колективі.

Тип уроку: узагальнюючий .

Обладнання: підручник,картки,відеозапис.

Хід уроку

I Introduction

1 Greetings

T. Good morning. I’m glad to see you . How are you today?   I think you’re well. Let’s begin our lesson.  .”  The theme of our lesson is summary. What theme had  we learn? This  lesson is the last in  it  , so we summarize all information.

2 Warm-up

Make up more words

T. Ask students to make up more words from the letter of the word.

Horseradish

(red, radio, hi, horse , dish , heads ,dear,  air ,hair , era, his , radish , sarise, hid, dash )  ect.

Main part

1 Let’s check your homework.

2 Work with riddles

T. Now try to guess, what fruit or vegetable  is  it?

1)Name a vegetable that is green

on the outside and  white on the inside.

It starts with “C.” (CUCUMBER)

2)Name a vegetable that is

brown on the outside and

white on the inside.

And it grows underground.

(POTATO)

3)Name a big orange vegetable

that you use for decoration

on Halloween.

(PUMPKINS)

4)Red and round.

Grows underground.

I always taste hot,

Even when I’m not.

What am I?

(RADISH)

5) Green and round,

rabbits like it.

(CABBAGE)

3  Watching video

T. And now I want to show you  a video  . Then  try to answer some of the question  .

4 Grammar  practice

If I …..(be) Bukovyna , I…… help  myself  to  brynza.

If I ……(have) some dried fruit, I…. (make) uzvar or kysil.

I……(can make) kvas  if  I …..(have) some dried bread .

If you ….(ask)  me what dessert  I had like  to have  , I …..(mention)  an apple pie  first.

If you……. (be) in Poltava , you ….(be invited) to taste  Ukrainian  borshch with halushky.

5 Listening

Listen to the interview

Read  statements below and put  true or false.

1 George opened up a restaurant in Canada .

2 They mainly serve international dishes.

3 The chef of the restaurant is Argentinian .

4 English dishes are not much  popular in Argentina.

5 Stilton is English blue  cheese.

6 Read the recipe and put the steps below in the correct  order .

Borshch.

Put the chopped  beetroot , carrots  and green beans into a saucepan  with about 2 litres of water and cook for a while. Then add the  rest  of the vegetables,dilol and salt  and cook until vegetable are tender ,adding  more water if necessary. Fry the finally chopped onion  in oil in a small frying  and add flour .Stir until  smooth . You use this  to thicken the soup  , add this to the borshch when the vegetables  are cooked .Add some cream  and the freshly chopped garlic  and cook for about 5 minutes more. Adjust  seasoning  if necessary .Serve

Prepare the thickener

Taste ,add salt

Add the  rest  of  cabbage , potatoes  ,  tomatoes ,onion,  and dill, let them cook.

Serve

Add the thickener  to borshch

Add cream and garlic  and cook

Cook the beetroot , carrots  and  green  beans in 2 l of water.

 

III Заключна частина.

  1. Підсумок уроку

Our lesson is coming to the end and it’s time that you made some conclusions. Look at the board, there are the beginnings of the sentences. Continue the sentences.

  1. Now I know how …
  2. Now I can …
  3. I would like to …
  1. Оцінювання.

Your marks are ….. Thank you for your work.

  1. Домашнє завдання.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

р

docx
До підручника
Англійська мова (9-й рік навчання, рівень стандарту) 10 клас (Карпюк О.Д.)
Додано
13 лютого 2023
Переглядів
647
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку