Тема: «Нове життя старим речам». Проєкт "Свічник"

Про матеріал

Проєкт "Свічник" - цей матеріал допоможе краще і докладніше розкрити тему уроку: «Нове життя старим речам» для учнів 9-х класів.

Зміст слайдів
Номер слайду 1

Свічни́к, заст. шанда́л (від фр. chandelier), світоч — підставка для встановлення свічки. Творчий проєкт. Тема: «Нове життя старим речам»

Номер слайду 2

1.1. Розробка технічного завдання:1.1.1. Призначення виробу. Підсвічник – це підставка для встановлення свічки. Цей виріб має як функціональне, так і практичне призначення.1) Функціональне (частина декору у будинку, прикраса для створення романтичного настрою,святкового мікроклімату, подарунок).2) Практичне (гарячий віск при запаленій свічці не залишає слідів на меблях та підлозі). І. ОРГАНІЗАЦІЙНО - ПІДГОТОВЧИЙ ЕТАП

Номер слайду 3

1.1.2. Вимоги до конструкції виробу У кожну епоху оформлення свічника відповідало принципам та смакам, що домінували в мистецтві. Сьогодні підсвічник, як і свічки,- частіше є частиною декору оселі. Тому цей виріб повинен мати оригінальну конструкцію; певний стиль та дизайн-форму; гарний естетичний вигляд; бути екологічно-чистим, для виготовлення використовувати дешеві конструкційні матеріали.

Номер слайду 4

1. Кований підсвічник - виготовлений із заліза, використана біоформа рослини. Цей чудовий виріб можна використати для створення атмосфери затишку та романтики або ж як оберег для дому.1.2. Розробка технічної пропозиції:1.2.1. Аналіз моделей – аналогів У виборі підсвічників важливо керуватися загальними правилами оформлення інтер’єру. У значній мірі форму та стиль підсвічника визначає матеріал, з якого він виготовлений. Окремо виділяють ажурні підсвічники і підсвічники для ароматизації приміщень.

Номер слайду 5

2. Креативний підсвічник зі скляних баничок На зображенні приклади креативних підсвічників зі скляних баночок, оздоблених тематичними композиціями зі свічками.

Номер слайду 6

3. Декоративний підсвічник з дерева, має біоформу листочка. З давніх часів вироби з дерева були не тільки предметом побуту, а й оберегом для кожної сім'ї. Тож кленовий лист символ любові та миру; дубовий лист – символ благородності та сили волі.

Номер слайду 7

Популярним в наш час стало виготовлення підсвічників власними руками. Для втілення власного задуму можна використовувати різні матеріали. На представлених зображе-ннях ми побачили приклади креативних підсвічників з різних конструкційних матеріалів, що і визначило ідею вибору виго-товлення нашого виробу. Стало зрозумілим, що копіюючи ін-ший виріб, можна навчитися його виготовляти. Але цінність виготовленого виробу буде набагато більшою, якщо в його конструкцію або оздоблення внести щось своє. Тому наш підсвічник буде зроблений із жестяної пляшки. Ідеї, запозичені у виробах – аналогах, а саме,- ажурний візерунок, символіка, прикраса для інтер’єру, - ляжуть в основу виготовлення нашого підсвічника. Таким чином ми подаруємо «нове» життя старій речі.1.2.2 Висновки по технічній пропозиції

Номер слайду 8

Матеріали: жестяна пляшка, нитки.Інструменти: канцелярський ніж, ножиці. Пристосування: дерев’яна паличка або спиця.1.2.3 Вибір матеріалів та інструментів

Номер слайду 9

2.1 Ескіз виробу2.2. Креслення виробу. II. КОНСТРУКТОРСЬКИЙ ЕТАП

Номер слайду 10

2.3. Розрахунок вартості матеріалів{5 C22544 A-7 EE6-4342-B048-85 BDC9 FD1 C3 A}Матеріали. Кількість. Ціна за одиницю вимірювання(грн.)Вартість (грн.)1. Жестяна пляшка1 шт50 коп.50 коп.2. Нитки1 шт8 грн.50 коп. Всього: 1 грн. Отже, загальна вартість матеріалу становить 1 грн.

Номер слайду 11

3.1. Технологічна карта виготовлення виробуІІІ. ТЕХНОЛОГІЧНИЙ ЕТАП{5 C22544 A-7 EE6-4342-B048-85 BDC9 FD1 C3 A}№п.п. Послідовність виготовленняроботи. Фото етапу процесуІнструменти1. Взяти жестяну пляшку, вимити її, зрізати верхню частину, щоб вона була гладенькою. Канцелярський ніж, ножиці2. Розрізати пляшку вздовж. Нарізати 8 смужок шириною 2 мм. Ножиці

Номер слайду 12

{5 C22544 A-7 EE6-4342-B048-85 BDC9 FD1 C3 A}№п.п. Послідовність виготовленняробіт. Фото етапу процесуІнструменти3. Вісім смужок розвернути, щоб їх зручно було з’єднати. Зав'язуємо ниткою (бажано такого кольору, як банка)Ножиці4. За допомогою тоненької палички або спиці закручуємо смужки за візерунком. Дерев’яна паличка (спиця)

Номер слайду 13

Ось такий вийшов підсвічник!!!

Номер слайду 14

4.1. Критерії оцінки проєкту:4.1.1. Технологічні критерії:* оригінальність застосування матеріалів, їх довговічність, витрати- мінімальні.* складність та об’єм виконаних робіт – середній.* доцільність виробу –( використовується за призначенням.4.1.2. Конструктивні критерії:* зручність використання, міцність, надійність – висока.* відповідність конструкції призначення виробу – відповідає всім технологічним вимогам.4.1.3. Естетичні критерії:* оригінальність форм – форма оригінальна.* складність форми — форма складна.4.1.4. Економічні та маркетингові критерії:* собівартість проекту – низька.4.1.5. Екологічні критерії:* забруднення навколишнього середовища — відсутнє* шкідливість складу виробу -низька* шкідливість виробництва матеріалів – середня. ІV ЗАКЛЮЧНИЙ ЕТАП

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
5.0
Всього відгуків: 1
Оцінки та відгуки
  1. Шевченко Наталя Борисівна
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
pptx
Додано
24 вересня 2021
Переглядів
3179
Оцінка розробки
5.0 (1 відгук)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку