Тема: «Професії минулого та майбутнього»

Про матеріал
Мета: ознайомити дітей з професіями минулого та майбутнього, розвивати пізнавальний інтерес, виховувати повагу до праці людей.
Перегляд файлу

Тема: «Професії минулого та майбутнього»

Мета: ознайомити дітей з професіями минулого та майбутнього, розвивати пізнавальний інтерес, виховувати повагу до праці людей.

Обладнання: малюнки за темою.

 

Хід заняття

І.Організація дітей.

1.Привітання.

2.Вступне слово.

 

ІІ.Основня частина.

1.Бесіда за темою.

- C розвитком технологічного прогресу в багатьох професіях відпала необхідність, адже тепер їх замінюють автоматизовані пристрої і різноманітні гаджети. Але в минулому столітті ці професії були дуже корисні і затребувані. І на жаль, досить часто закінчувалися каліцтвом, або навіть смертю працівників.

(професії минулого)

Людина-будильник

Ці люди ходили по певному маршруту, стукаючи у вікна своїх клієнтів довгою палицею, кидаючи камінчики і волаючи, що є сили, до тих пір поки вони не переконаються, що розбудили людей, які не хочуть проспати роботу.Людина-будильник також втратила необхідність. Прокидатися вчасно тепер нам допомагають усіляки гаджети.Тепер таких людей називають хуліганами.

Комп'ютер

В англійському словнику Вебстера 1828 року, визначення слова комп'ютер наводиться як: «людина, яка веде розрахунки». Перш, ніж це стало машиною, це була людина, зазвичай молода жінка. Як ви вже здогадалися, вони займалися різними розрахунками та обчисленнями, адже хтось повинен був виконувати цю роботу. Тепер у цього слова зовсім інше визначення.

Сажотрус

Так, сажотруси існують й досі, але ось тільки зараз це більше примха багатих, а раніше це була необхідність. Вичищаючи сажу з димарів сажотруси рятували людей від холодної смерті. На щастя зараз з'явилися більш прості варіанти обігріву будинку.

Прослуховувачі літаків супротивника

Незабаром, після винаходу літаків, армії по всьому світу винайшли засоби визначення звуку двигунів літаків, які наближалися.

До винаходу радарів люди покладалися на чутливі вуха працівників і акустичні дзеркала. Почувши наближення ворожого літака, ці слухачі били тривогу. Тепер виявлення ворожих літаків стало повністю автоматизованим.

Напевно професійним слухачам було дуже нудно, і вони могли б користуватися послугами лекторів, але, на жаль, це суперечило особливостям їх роботи.

Щуролов

Коли Європа потерпала від масових розповсюджень щурів, ця робота була однією з найпопулярніших.

Щури часто переносили захворювання, і ці люди ризикували захворіти від укусів, але їх робота була важливою державною службою. Це була найкраща «пастка» для щурів з гарантованим результатом, але в той же час вона була і найдорожчою.

Запалювальник ліхтарів

До введення в використання електричних ламп, вуличні ліхтарі запалювалися вручну.

Спеціальні люди ходили по вулицях і в перелік їхніх обов'язків входило запалювання ліхтарів, гасіння і дозаправка.

Молочник

Без охолодження молоко зіпсується протягом одного дня. Ось чому була потрібна людина, яка робила щоденні поставки, аж до появи холодильника.

Молочники були поширені у містах, так як жителі сільської місцевості не відчували дефіциту в молоці. Незважаючи на те, що цей пункт присутній в статті, молочники досі продовжують виконувати свою роботу, наприклад в Індії.

Плювальник

Одна з найпочесніших і високооплачуваних професій. Плювальника сіяли ріпу. Так як насіннябули дуже дрібні, люди придумали, що їх можна випльовувати.

(професії майбутнього)

Сіті-фермер

Завдання людей цієї професії - вирощувати рослини та розводити тварин у межах міста — на дахах та в приміщеннях хмарочосів.

Перша комерційна вертикальна ферма з’явилася ще у 2012 році в Сингапурі. Зараз такі ферми почали будувати в США, Франції, Китаї та ОАЕ.

Проектувальник домашніх роботів

У сучасному світі без роботів — нікуди. З кожним роком підвищується попит на фахівців-робототехників, що працюють саме в побутовому напрямку.

 Наприклад, над створенням робота-прибиральника, робота-садівника чи робота для вигулювання собак.

Менеджер космотуризму

Космічний туризм вже нікого не дивує. Однак, навіть якщо польоти в космос за приватні кошти стануть звичним явищем, навряд чи звичайна людина зможе самостійно організувати тур і полетіти в космос «дикуном».

Отож виникне потреба у фахівцях, які будуть розробляти програми відвідування навколокосмічного простору, а згодом — орбітальних комплексів і місячних баз.

2.Дидактична гра. Лото «Цікаві професії»

 

ІІІ.Заключна частина.

1.Підведення підсумків.

 

 

 

 

 

1

 

docx
Пов’язані теми
Педагогіка, Виховна робота
Додано
27 лютого 2019
Переглядів
2559
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку