Тема: Сторінки для допитливих. Журнали та газети дітям ( презентація)

Про матеріал

Дізнаємося багато цікавого про дитячі журнали та газети, які видаються для українських дітлахів, їх структуру та наповненість матеріалом. Наочніть журналів та цікаві завдання до вивченого матеріалу.

Зміст слайдів
Номер слайду 1

Песрсісосдисчснсас спсрсессас

Номер слайду 2

Періодична преса

Номер слайду 3

Читання анаграми л Ж р у н а азГеат

Номер слайду 4

Українські дитячі журнали та газети

Номер слайду 5

СТЕЖКА Пізнавальний журнал для дітей 6-10 років. Головним героєм кожного журналу є мультиплікаційний або казковий герой. Поряд із цікавими логічними завданнями тут є сторінки із вивчення англійської мови, відомості про рослинний та тваринний світ.

Номер слайду 6

Пізнавально - розважальний журнал для дітей 6 - 10 років. Багато різноманітних цікавих оповідань та казок. Можна виготовити саморобки, вивчити нові слова з англійської, пройти лабіринт, розшифрувати цікаву шифрограму, знайти помилки художника на картині, розв’язати сканворди і кросворди, пройти цікавий тест. СМАЙЛИК

Номер слайду 7

Розвиваючий пізнавальний журнал для сучасних дітей віком від 6 років. Подорожі, пригоди, логічні завдання, народознавство, конкурси з призами в кожному номері журналу, а також можливість водночас вивчати англійську і російську мови. Великі настільні ігри. ПІЗНАЙКО

Номер слайду 8

Розважально-пізнавальний журнал. Захоплюючі розповіді про таємниці природи, історії походження рослин та тварин, казки та легенди, нескладні рецепти смачних страв на "Веселій кухні", школа здоров'я та гарних манер, розфарбовки, саморобки і ще багато цікавого та корисного для дошкільнят та школярів ЯБЛУНЬКА

Номер слайду 9

БАРВІНОК Один із найстаріших в Україні дитячих журналів. Тематика рубрик : „Хто? Що? Як? Де? Коли? Чому?”, „Що в імені твоєму?”, „Роботоленд”, „Марочка від поштарочки”, „Банк усіляких цікавинок”, „Наш скарб – рідна мова”, „З торбинки дядечка запитальника”, „Це твоя Україна”, „Книга золотих казок”, „Місто ідеальних взаємин” та інші.

Номер слайду 10

Літературно-мистецький журнал, в якому друкуються казкові повісті, оповідання, п'єси, вірші. Цікаві пізнавальні матеріали - історія, досягнення науки, спорту, техніки, події сьогоднішнього дня. "Галерея мистецтв Мурзилки» знайомить з репродукціями картин - шедеврів живопису, життям і творчістю художників.

Номер слайду 11

Тішить читачів віршами, оповіданнями, загадками, саморобками, розмальовками, дитячими пісеньками з нотами. Традиційні рубрики “Малятка”: “Калинчине віконце”, “Прочитай сам”, “Маляткова пошта”, “Незабутні Маляткові друзі” МАЛЯТКО

Номер слайду 12

На сторінках газети — ілюстровані казки (народні, авторські та дитячі). Пізнавальні рубрики: «Таємниці Всесвіту», «Лапи, крила та хвости», «Справжнє диво», «Пояснючка», «Пальчики оближеш», «Невгамовний пензлик», «Спортмайданчик», «Веселинка».

Номер слайду 13

Повноколірне видання обсягом 24 сторінки. Вік читачів – від 9 до 12 років. Багато інтелектуальних та творчих конкурсів, літературних вікторин, призових сканвордів. Особлива «фішка» – величезна гра щономера, виконана професійними художниками, дизайнерами та філологами.

Номер слайду 14

Виступи учнів

Номер слайду 15

Фізкультхвилинка

Номер слайду 16

Розповідь вчителя

Номер слайду 17

Кожен номер журналу - це маленька енциклопедія на задану тему. В журналі багато казок, ігор, головоломок, кросвордів, конкурсів в таких рубриках : "А чи знаєте ви?" ,"Ерудит", "Весела англійська". А ще "Котя" навчить вас бути добрими і щедрими.

Номер слайду 18

Єдиний в Україні великий журнал для дітей віком від 6 до 14 років. "Ухтишка" - це 104 сторінки веселих історій, віршів, анекдотів і цікавих статей про все на світі. У журналі можна знайти історичні цікавинки, маловідомі факти з життя птахів і звірів, помандрувати по світу, навчитися добре малювати, готувати різні страви, вивчити правила етикету і нові ігри.

Номер слайду 19

Колосок - єдиний в Україні науково-популярний природничий журнал для дітей. У ньому ви знайдете зерна знань з різних галузей природознавства. На сторінках журналу - історія винаходів і розповіді про знаменитих , головоломки й логічні задачі. Ви дізнаєтеся про найбільші космічні тіла й найдрібніші живі організми, познайомитеся з вашими ровесниками, які досліджують природу.

Номер слайду 20

6 8 2 7 4 1 5 3 Н К А О В Б І Р 4 8 6 9 3 1 7 10 2 5 11 С І А Ш Й Н Р И А Т Й 3 5 2 6 1 4 р а у л ж н Гра “Плутанина”

Номер слайду 21

Гра “Так чи Ні”

Номер слайду 22

Буде добре Ухтишка Ліза Малятко Пізнайко Люблю готувати Казковий вечір Джміль Футбол Велика дитяча газета Барвінок Дитячі журнали Гра “Знайди зайвий?”

Номер слайду 23

Домашнє завдання Читаємо українські чарівні казки с 24 – 34, намалювати малюнок до казки, яка сподобалася найбільше.

Номер слайду 24

ppt
Додано
9 січня 2019
Переглядів
3030
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку