Тема уроку: «Сімейний бюджет. Структура доходів і видатків сімї»

Про матеріал
Очікувані результати: Після уроку учні зможуть: - пояснити, що таке сімейний бюджет; - набудуть навичок групової роботи; - визначати свою роль у формуванні сімейного бюджету; - розрізняти види бюджету в залежності від співвідношення доходів і витрат.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Бертольд Авербах «Нажити багато грошей – хоробрість, зберегти їх – мудрість, а вміло витратити – мистецтво»

Номер слайду 2

Девіз: «Душу і серце в роботу вклади, кожну хвилину в труді бережи». У – увага Р - розум О – організованість К – кмітливість

Номер слайду 3

Тема уроку: «Сімейний бюджет. Структура доходів і видатків сімї» Мета уроку: навчальна – навчити планувати бюджет родини, раціонально розраховувати витрати і співставляти їх з доходами; розвиваюча – усвідомити свою роль у формуванні сімейного бюджету; виховна –виховати грамотного споживача та дбайливого господаря.

Номер слайду 4

Очікувані результати: Після уроку учні зможуть: пояснити, що таке сімейний бюджет; набудуть навичок групової роботи; визначати свою роль у формуванні сімейного бюджету; розрізняти види бюджету в залежності від співвідношення доходів і витрат.

Номер слайду 5

ІІІ. ВИВЧЕННЯ НОВОГО МАТЕРІАЛУ Сімейний бюджет. Структура доходів і видатків сімї.

Номер слайду 6

1.Сімейний бюджет. – це люди об’єднані родинними обов’язками та сімейним бюджетом, які проживають разом.

Номер слайду 7

Саме слово бюджет у перекладі з англійської означає «грошова сумка». Сімейний бюджет – це співвідношення доходів і витрат родини.

Номер слайду 8

Види бюджету Доходи Витрати Доходи Витрати Доходи Бюджет, у якому витрати дорівнюють доходам – збалансований Бюджет, у якому витрати перевищують доходи – дефіцитний Бюджет, у якому доходи перевищують витрати – надлишковий Витрати

Номер слайду 9

Секрет достатнього сімейного бюджету не в тому, що ви багато заробляєте, а в тому, що правильно і раціонально розподіляєте свої доходи, вмієте себе контролювати і не піддаєтеся миттєвим бажанням і поривам, що створює дірку у вашому сімейному бюджеті.

Номер слайду 10

Кластер «Сімейний бюджет» Сімейний бюджет

Номер слайду 11

Доходи Сімейний гаманець Пенсії Заробітна плата Стипендії Премії Грошові винагороди Відсотки за вкладами Виграші Доходи від користування земельною ділянкою Грошова допомога (субсидії)

Номер слайду 12

Витрати Сімейний гаманець Одяг Відпочинок Навчання Їжа Побутове обслуговування Комунальні послуги, податки   Ремонт Придбання цінних речей Медичне обслуговування

Номер слайду 13

Структура сімейного бюджету.

Номер слайду 14

Номер слайду 15

Номер слайду 16

Поради: Плануйте разом!  Визначайте свої фінансові цілі!  Не приступайте до складання бюджету до того, як дізнаєтесь, скільки ви витрачаєте грошей кожен день і на що!  Всі статті бюджету мають бути чітко визначені!  Витрачайте гроші відповідно до потреб вашої родини!  Перш за все, думайте!  Плануйте великі витрати!  Не стежите строго за кожним рублем, призначеним на кишенькові витрати! Не намагайтеся перехитрити власний бюджет! 

Номер слайду 17

Під час уроку учні були: У – уважні Ч – чемні Н – наполегливі І - інтелектуальні

Номер слайду 18

Мудрі Притчі Соломона: 6 головних принципів фінансового і життєвого успіху Богу – віддавай Боже Шукай мудрості, а не грошей Допомагай людям Будь вірним Не лінись Вчися!

Номер слайду 19

ДОМАШНЄ ЗАВДАННЯ Скориставшись допомогою батьків, підрахувати витрати своєї сім′ї (взяти конкретний день).

Номер слайду 20

Успіхів вам у плануванні свого сімейного бюджету.

Середня оцінка розробки
Структурованість
4.0
Оригінальність викладу
4.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
4.3
Всього відгуків: 1
Оцінки та відгуки
  1. Василенко Катерина Сергіївна
    Загальна:
    4.3
    Структурованість
    4.0
    Оригінальність викладу
    4.0
    Відповідність темі
    5.0
ppt
Додано
20 січня 2019
Переглядів
3913
Оцінка розробки
4.3 (1 відгук)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку