Тема: Земля – наш спільний дім. День Землі!

Про матеріал

Дана методична розробка подана у формі презентації. Стосується актуальної теми "Земля - наш спільний дім", також ця тема поєднана зі святом "День Землі". Може бути використана вчителями під час проведення уроку з основ здоров'я в 5 класі

Зміст слайдів
Номер слайду 1

Люби природу не для себе,Люби для неї! М. Рильський. Основи здоров’я 5 клас. Остапенко Людмили Юріївни

Номер слайду 2

Тема: Земля – наш спільний дім. Земля – дім тих, хто сьогодні живе й буде жити завтра.

Номер слайду 3

Земля – спільний дім народів,які її населяють. Земля – спільний дім людей, рослин, тварин

Номер слайду 4

Як чудово, прокинутися вранці і поглянути на ясне небо, чисту річку за вікном, і насолодитися ковтком свіжого повітря. Але скоро цього всього може і не бути через наше недбале ставлення до своєї планети та її багатств.

Номер слайду 5

Номер слайду 6

Забруднення довкілля. Людина, як і будь-яка жива істота, створює відходи. У природному середовищі відходи живих істот переробляються комахами і бактеріями. Відмерлі рослини, екскременти тварин перетворюються на родючий шар ґрунту, і забруднення довкілля не відбувається. На відміну від інших живих істот, люди створюють штучні відходи, які природа не здатна переробити. Пластикова пляшка чи поліетиленовий пакет не перегниють навіть через багато років. Тому люди мають ретельно прибирати за собою.

Номер слайду 7

ЗАБРУДНЕННЯ ДОВКІЛЛЯВсе живе на Землі має одну колиску, ім’я якій природа. То ж пам’ятаймо, що людина – частина природи. Знищуємо природу – значить знищуємо самі себе.

Номер слайду 8

Довкілля та технічний прогрес{69 CF1 AB2-1976-4502-BF36-3 FF5 EA218861}ТЕХНІЧНИЙ ПРОГРЕСНАСЛІДКИ ПОЗИТИВІНІНАСЛІДКИ НЕГАТИВНІСтворення двигунів внутрішнього згоряння вирішення проблеми швидкого пересуванняпідвищення травматизму на дорогах, токсичними автомобільними вихлопами забруднюється довкілля. Застосування добрив і отрутохімікатів підвищили врожайність, знешкоджуємо паразитів, гризунівшкодить здоров’ю людини, викликає захворювання. Добування нафти та використання нафтопродуктів розвиток енергетики й транспортупорушується природна рівновага шкідливими викидами в повітря та воду забруднюється оточуюче середовище. Виробництво пластикових пляшок і пакунківвирішення проблеми пакування, зручність у користуванніпакунки не переробляються, вони токсичні, забруднюється оточуюче середовище

Номер слайду 9

Номер слайду 10

Для чого потрібне сортування сміття???

Номер слайду 11

ПЕРЕРОБКА ВІДХОДІВЗдійснення будь-яких технологічних операцій, пов'язаних зі зміною фізичних, хімічних або біологічних властивостей відходів, з метою підготовки їх до екологічно безпечного зберігання, перевезення, утилізації чи видалення. Повторне використання або повернення в обіг відходів виробництва чи сміття.

Номер слайду 12

22 квітня. Сьогодні люди у різних куточках Землі відзначають 🌿50 – ювілейний День Землі!

Номер слайду 13

Засновником дня землі вважається Джон Стерлінг Мортон, який запропонував у 1872 році призначити щорічний день, присвячений озелененню навколишньої території. Пропозиція була схвалена і отримала широку підтримку жителів штату. У 1882 році день Дерева був оголошений урядом Небраска офіційним святом штату, дата його припадала на 22 квітня. Через 100 років у 1970 році день Дерева був перейменований у день Землі і став проводитися по всій території США.

Номер слайду 14

Саме ж свято, іменоване зараз Міжнародним днем Землі, в 1970 році придумав американський сенатор Гейлорд Нельсон. Спочатку свято відзначалося лише в США, але дуже швидко його популярність стала планетарною. У 2009 році Генеральною асамблеєю ООН 22 квітня було проголошено Міжнародним днем Матері-Землі.

Номер слайду 15

Дзвін Миру в День ЗемліУ День Землі в різних країнах, за традицією, лунає Дзвін миру, закликаючи людей Землі відчути всепланетну спільність і докласти зусиль для захисту миру на планеті та збереження краси нашого спільного дому. Дзвін миру — символ спокою, мирного життя та дружби, вічного братерства і солідарності народів. І водночас — це заклик до дії в ім'я збереження миру і життя на Землі, збереження людини і культури.

Номер слайду 16

Символ Дня ЗемліСимволом Дня є зелена грецька буква Θ (тета) на білому тлі

Номер слайду 17

Головна мета - привернути увагу до проблем нашої планети, спричинених неправомірними діями людства. Традиційно в цей день небайдужі люди висаджують дерева, облаштовують нові місця для утилізації сміття і влаштовують тематичні заходи, спрямовані на захист і покращення екології. ВСЕСВІТНІЙ ДЕНЬ ЗЕМЛІ!

Номер слайду 18

ПАМЯТАЙТЕ! Піклування про таку різну , але таку рідну домівку за нами.! Земля –наш спільний дім!Людино, люби і насолоджуйся природою, зігрій теплом свого серця, цінуй і бережи! Природі потрібна твоя допомога . Надай її! Роби все для збереження життя на нашій планеті, адже вона така прекрасна!Життям і добробутом людина зобов'язана насамперед землі-матінці.

Номер слайду 19

ПРАВИЛА обережного поводження з природою Споживати багатства Землі раціонально. Відновлювати багатства Землі. Не ставити себе над іншими живими істотами і поводитись так, щоб вони не зникали. За вами наше майбутнє!

Номер слайду 20

Стародавня народна мудрість учить:«Держімося землі, бо земля держить нас».

Номер слайду 21

Теми для міні-проектів (1 на вибір, виконання в зручному форматі):1) Роздільне збирання сміття.2) Повторне використання матеріалів.3) Екологічна казка «І у сміття є будинок»

Номер слайду 22

Дякую за увагу!Що привернуло увагу? Що змусило задуматися? Що викликало нові питання?Що я виніс з уроку, чи був він мені зрозумілий і цікавий, як я зможу використовувати свої знання в подальшому?

pptx
Додано
8 травня 2020
Переглядів
1790
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку