Тема: " Зимова подорож лісом"

Про матеріал
Мета: закріпити знання дітей про зимові зміни в природі, збагачувати знання дітей про зміни, що відбуваються в житті тварин із приходом зими, про властивості снігу. Матеріал: презентація
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Зимова прогулянка лісом

Номер слайду 2

Я розпушую сніги, Наганяю холоди, В білій шубі я сама, Хто я, дітоньки?

Номер слайду 3

Подивіться, які ялиночки у нашому лісі. Дуже гарні та чарівні. rrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr

Номер слайду 4

Добрий день, діти! Я – Сніжинка! Із зимою вас вітаю. І завдання вам загадаю.r

Номер слайду 5

- Діти, скажіть яка пора року зараз?- Правильно зима. А що таке зима?(Білий сніг, свято Новий рік, Св. Миколай).rrrrr

Номер слайду 6

Дидактична гра « Сніг який?»

Номер слайду 7

Номер слайду 8

Номер слайду 9

Номер слайду 10

- Подивіться, в мене чарівне відерце, а в ньому…(Сніг). Давайте розглянемо його уважно. Ви вже не раз брали його в руки коли гуляли на вулиці.- Який сніг? (Холодний)

Номер слайду 11

- Куди пропав сніг з ваших рук? (Розтанув).- Чому він розтанув? .- Розгляньте воду, на яку перетворився сніг в склянці. Чиста вона?- Процідимо воду через вату і марлю. Що лишилося на марлі? (Бруд).

Номер слайду 12

Тепер поясніть, чому не можна їсти сніг?Сніг, коли падає на землю, очищає все навколо, забирає бруд, і люди дихають чистим повітрям.

Номер слайду 13

Візьміть пакетики з крохмалем і помніть його в ручках. Що нагадує вам цей звук? (Скрип снігу)Правильно сніг скрипить, коли на вулиці сильний мороз.

Номер слайду 14

Рецепр штучного снігу:100-150 г. дитячої олійки (якщо немає дитячої, можна взяти рослинну),500 г картопляного крохмалю (можна також взяти кукурудзяний). Все ретельно змішуємо в невеликому контейнері або тазику і граємо.

Номер слайду 15

Мовленнєва вправа «Слова-родичі»А ви знаєте, що слово «сніг» - чарівне, від нього можуть утворюватися нові слова. Сніг – сніжинка. Сніг – сніговик. Сніг - Снігова королева. Сніг – снігур. Сніг - снігопад

Номер слайду 16

Номер слайду 17

Добрий день, малята, Любі хлопчики й дівчата! Я давно на вас чекаю. І за вами спостерігаю. Зимонька до мене заходила І щось для вас залишила.

Номер слайду 18

Номер слайду 19

Номер слайду 20

Логічна гра «Зайчик та вовк»Іду я одного разу зимовим лісом, бачу: заєць та вовк біжать. Одна тварина наздоганяє, а інша – тікає. Хто кого наздоганяв? Хто тікав?Один звір був сірого, а інший білого кольору? Хто був сірий, а хто – білий? Один швидко біг, а інший швидко стрибав. Хто біг, а хто – стрибав?

Номер слайду 21

Молодці, малята, нічого не наплутали. Ось і кінець нашої подорожі. Сподіваюсь, що ви після нашої подорожі-гри ще більше полюбите зиму. 

pptx
Додано
12 січня
Переглядів
5533
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку