Тематична контрольна робота "Додавання і віднімання звичайних дробів" для 6 класу

Про матеріал

Тематична контрольна робота «Додавання і віднімання звичайних дробів» для 2(5) гімназійного класу подана у 4 варіантах. Завдання передбачають перевірку учнів з тем: основна властивість дробу, скорочення дробу, порівняння, додавання і віднімання дробів з різними знаменниками та мішаних чисел, перетворення звичайних дробів у десяткові, десяткове наближення звичайного дробу, задачі «на роботу».

Перегляд файлу

Варіант – 1    ТКР – 2: Додавання і віднімання звичайних дробів

  1. Скороти дроби: )   б)  в)
  2. Порівняй дроби: а)   б)
  3. Обчисли:   
  4. Розв’яжи рівняння:  .
  5. Округли періодичні дроби до тисячних і обчисли:  1,12(3) – 0, (5) + 3,(41).
  6. Тадей витратив своїх грошей на придбання нової книжки, 20% грошей – на цукерки, грошей – на жувальну гумку, а решту – на чіпси. Яку частину своїх грошей витратив Тадей на чіпси?
  7. До басейну підведено три труби. Через першу трубу вся вода витікає за 10 год, через другу басейн наповнюється за 6 год, а через третю – за 4 год. Яка частина басейну наповниться за 1 год, якщо відкрити всі крани?

 

Варіант – 2    ТКР – 2: Додавання і віднімання звичайних дробів

  1. Скороти дроби: )   б)  в)
  2. Порівняй дроби: а)   б)
  3. Обчисли   
  4. Розв’яжи рівняння:  .
  5. Округли періодичні дроби до сотих і обчисли:  3,(72) + 2,(5) – 4,(2).
  6. До шкільної їдальні завезли фрукти. Яблука становили , апельсини – а банани – усіх завезених фруктів, а решту – виноград. Яку частину всіх фруктів становив виноград?
  7. До басейну підведено три труби. Через першу трубу басейн наповнюється за 6 год, через другу вся вода витікає за 9 год, а через третю наповнюється за 8 год. Яка частина басейну наповниться за 1 год, якщо відкрити всі крани?

 

 

Варіант – 3    ТКР – 2: Додавання і віднімання звичайних дробів

  1. Скороти дроби: )   б)   в)
  2. Порівняй дроби: а)   б)
  3. Обчисли   
  4. Розв’яжи рівняння:  .
  5. Округли періодичні дроби до тисячних і обчисли:  1,(512) + 2,(7) – 0,3(45).
  6. У туристичному поході взяли участь учні 5 – 8 класів. Восьмикласники становили  , а семикласники – 40% і п’ятикласники – кількості всіх туристів. Яку частину всіх туристів становили шестикласники?
  7. До басейну підведено три труби. Через першу трубу вся вода витікає за 7 год, через другу басейн наповнюється за 6 год, а через третю – за 8 год. Яка частина басейну наповниться за 1 год, якщо відкрити всі крани?

 

Варіант – 4    ТКР – 2: Додавання і віднімання звичайних дробів

  1. Скороти дроби: )   б)  в)
  2. Порівняй дроби: а)   б)
  3. Обчисли   
  4. Розв’яжи рівняння:  .
  5. Округли періодичні дроби до сотих і обчисли:  9, 0(3) – 7,(9) + 0,(52).
  6. Протягом першої години Юля прочитала  книжки, протягом другої – 25%, протягом третьої – , а протягом четвертої – решту. Яку частину книжки Юля прочитала протягом четвертої години?
  7. До басейну підведено три труби. Через першу трубу басейн наповнюється за 6 год, через другу – за 7 год, а через третю вся вода витікає за 10 год. Яка частина басейну наповниться за 1 год, якщо відкрити всі крани?
docx
Додано
18 жовтня 2018
Переглядів
3211
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку