Тематична лінійка приурочена дню Гідності та Свободи

Про матеріал
СЦЕНАРІЙ ДО ДНЯ ГІДНОСТІ ТА СВОБОДИ. Минув не один рік із того моменту, як загинули вони – герої, яких народила революція Майдану. Чим була революція для кожного з нас? Для когось прогулянкою, для когось війною. Але в першу чергу Майдан став випробуванням на цінність особистості людини, виміром людськості та гідності. Захід носить патріотичний характер і стимулює до любові та відданності народу до України та вольову боротьбу за незалежність та суверенітет нашої держави під назвою - УКРАЇНА!
Перегляд файлу

1

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

         Тематична   лінійка

                   до Дня

              Гідності та Свободи

                                                               Підготував

                                                                 Назарчук О.В.

               

 

                      

 

СЦЕНАРІЙ ДО ДНЯ ГІДНОСТІ ТА

СВОБОДИ

Вступне слово учителя(сл 1)

Сьогодні 21 листопада ми зібралися з нагоди відзначення п’ятої річниці Революції Гідності і Свободи. Дуже вдало сказано, що, шукаючи Європу, ми знайшли Україну.
Революція – це боротьба за людську та національну гідність громадян України і вона

відбулася не лише в політичному житті країни. Вона відбулась у нас самих, у нашій сві-домості.  «Україна – це територія гідності і свободи.

Лінійку до Дня Гідності та Свободи  оголошую відкритою.   Звучить гімн

          

Вірш (сл 2)

Для чого люди вийшли на майдан? 
Що їхні сонні душі розбудило?
Розвіявся густий-густий туман,
Що прикривав всю правду так грайливо…
сл 3

Для чого мерзнем, нащо стоїмо?
Бо хочем Україну ми підняти!
ЇЇ «Європою» ми гордо назвемо
Бо вона гідна статус такий мати.
сл 4

У всіх містах великих і малих,
У всіх куточках неньки України
Всі люди, всі від юних до старих
Пророчать позитивні й стрімкі зміни.
 

Тож не сидіть тихенько в стороні,
Не будьте ви до цих подій байдужі!
Бо знайте, ви сьогодні не одні! 
А разом ми нестримні й справді дужі!

сл 5

Майорів Майдан мільйонами вогнів,
Запал принісши у серця людей.
Ми разом. Поруч. Ти тут не один.
З тобою поруч тисячі плечей,

І ще мільйон очей горять твоїм завзяттям.
Ми – українці. Діти Кобзаря.

Ми сестри й браття.
Наш дух не розтоптати просто так, 
І наш народ не встане на коліна.
Бо перемога завжди з нами поруч йшла,
І йтиме, поки ми єдині, 
І поки майоріє прапор наш, і гімн лунає з вуст дитини.

сл 6

В 1 -Минув не один рік  із того моменту, як загинули вони – герої, яких народила революція Майдану. Чим була революція для кожного з нас? Для когось прогулянкою, для когось війною. Але в першу чергу Майдан став випробуванням на цінність особистості  людини, виміром людськості та гідності.

"Це революція гідності", якось сказав зі сцени Майдану Олег Тягнибок.                                сл 7

В2 -Я жодного разу не чув, щоб хтось із простих громадян зміг захистити свою гідність у суді.

-Що таке гідність. Чи бачили ми її? Чи маємо ми її?

В3 -Революція 2013-2014 років, на моє переконання, це не протистояння Заходу й Сходу, не протистояння України й РФ – це протистояння між тими, хто має гідність, і тими, хто не тільки не має її, а й взагалі не розуміє, що це означає.

Тільки той, хто має гідність, може знайти в собі сили робити те, що вважає за потрібне, незважаючи на страх. Страх померти.                                                                                           сл 8-9

В4-Я бачила  гідність в очах жінок, що відправляли своїх чоловіків у ніч на Майдан і плакали, бо відпускати страшно, а не відпустити ще страшніше. Бо як потім поважати чоловіка, котрий спить удома тоді, коли інші боронять свободу? Ми бачимо матерів, жінок, коханих, які відпускають своїх чоловіків на захист України. Ми бачимо жінок, які воюють. Ми бачимо волонтерів, які , завдяки своїм зусиллям, при підтримці народу, всього світу створили армію України, якої уже майже не було. Ми бачимо робітників заводів, які цілодобово ремонтують, створюють нове озброєння. Ми бачимо наших учених, медиків, артистів, які теж захищають свій народ. Ми теж своїми листами, малюнками, благодійною допомогою робимо усе можливе для збереження, відвойовування миру.

В1 Але я не бачив гідності в тих, хто, сидячи вдома, казав: "А, нічого не зміниться, все куплено, все прораховано, все вирішено за нас, навіщо витрачати сили?"                                   -Я бачив гідність у волонтерах-медиках, що виносили поранених під кулями.                Але я не бачив гідності в тих представниках "правоохоронних" органів, котрі прицільно стріляли в Червоний Хрест.

сл 10

В2-Я бачив гідність в очах хлопців, що без бронежилетів, у пластикових касках, прикриті самими тільки дерев'яними щитами, захищали барикади на Інститутській, Європейській, Прорізній. Хто, ризикуючи, лягав на залізничну колію, щоб не пустити війська в Київ.           І я не бачив гідності в тих, хто маючи на руці годинник за 600.000 доларів США, платив по 200 гривень тітушкам, що пробивали голови молотками захисникам демократії в Україні.

В3 -Я бачив гідність у людях, котрі, незважаючи на мороз і блоковане метро, несли їжу й медикаменти на Майдан і в шпиталі. Я бачив гідність українського офіцера, котрий беззбройний ішов на озброєних окупантів.

В4 -Я бачив гідність журналістів і операторів на Майдані,

Я бачив гідність кримських мусульман, котрі запропонували православним українського патріархату правити служби в своїх мечетях, я бачив гідність у священиках, які

повернули мені віру в те, що Церква може бути разом з народом.

Документальний фільм

Вірш(сл 12)  

Я пишаюсь тобою, мій рідний народе,

Бо заради Вкраїни, за гідність й свободу,

Прості люди безстрашно опліч устали,

Проти звірства і хамства влади повстали.

 

Вони кулі ловили палкими серцями,

І посмертно для інших стали взірцями,

Зупиняли автівки та потяги тілом,

Вголос думку народу сказати посміли!!!

 

Слава нашим героям – небесної сотні!

Слава тим, хто країну з пітьми та безодні

Своїм прикладом зрушив у напрямку світла,

Шанс для здійснення мрій надав заповітних!

 

Українці, прошу вас, не дайте зламати

Свою гідність і честь, не дайте топтати

Своє прагнення жити достойно в державі,

В пам’ять тих, хто загинув. Вічна їм слава!

Тому пропоную вшанувати хвилиною мовчання всіх, хто загинув, захищаючи незалежність і свободу України.  Хвилина мовчання(сл 13)-14  

В1 Революція Гідності кардинально змінила напрямок розвитку держави та суспільства, згуртувала свідомих, зрілих громадян - справжніх патріотів Батьківщини. Але шанс на зміни дістався нам дорогою ціною - ціною людських втрат. Вічною раною на серці кожного українця буде пам'ять про героїв Небесної Сотні та воїнів АТО, кожен з яких віддав за свої переконання найвищу ціну власне життя.

В2- Що є негідно?  Негідно – роздягати людину на морозі.  Негідно – викрадати людей із лікарень, вивозити в ліс і катувати.  Негідно – убивати людей тільки тому, що вони спілкуються державною мовою й носять на собі символіку країни, у якій проживають. Негідно – зневажати народ, частиною якого є ти. Подумай про це.

Україна заплатила і продовжує платити  надзвичайно високу ціну за те, щоб Гідність була першою із чеснот українців, нашої політичної еліти.

В3

Ми - українці - свідомий і відповідальний народ, здатний відстоювати свій вибір. Ми подали історичний приклад того, як солідарність, братерство і взаємоповага між сотнями тисяч людей згуртовує їх довкола спільної мети. Український народ відчув потребу в єднанні, повірив у своє майбутнє і довів, що у нації, яка вийшла на Майдан і заявила, шо спроможна на захист своєї свободи, є велике серце і високий дух.

В4 Революція відбулася не лише в політичному житті країни. Передовсім вона відбулась у нас самих, у нашій свідомості. За словами Президента Петра Порошенка «Україна – це територія гідності і свободи. Такими нас зробила не одна, а дві революції – наш Майдан 2004 року, який був святом свободи, і революція 2013 року, Революція гідності. Це був надзвичайно важкий іспит для України, коли українці продемонстрували свою євро-пейськість, гідність, своє прагнення до свободи» і демонструють її досі.

 

В1  Ми не здамося, йтиме боротьба,
В2 А ти, на всіх життєвих й світових кордонах,
В3 Ніколи не здавайся, й пам’ятай :
В4 Що там, де серце є твоє, ти завжди вдома.

Пісня.

Заключне слово вчителя

Сьогодні життя України змінюється на очах, постає стара, як ця земля держава – вільна, незалежна, осяяна сонцем Україна. Ви частинка народу. Без вас, без усіх нас немає ні народу, ні історії. І вам творити нову історію держави, що займе належне місце серед вільних і рівних країн планети. Ще в І столітті н.е. римський державний діяч, філософ Цицерон на публічному виступі сказав: «Люблять Батьківщину не за те, що вона велика, а за те, що вона твоя» - давайте ніколи про це не забувати, а завжди памятати.

Лінійку до Дня Гідності і Свободи України оголошую закритою. Гімн України
А ми вам бажаємо всім світлих днів і нехай вам щастить. Дякуємо за увагу!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

docx
Додано
31 березня 2021
Переглядів
737
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку