Теоретично-практичний семінар «Створення умов для повноцінного, своєчасного й різнобічного розвитку дитини, виховання ініціативної, творчої креативної особистості»

Про матеріал
Неординарний, творчий підхід до виявлення творчих здібностей у дітей дошкільного віку та створення відповідних умов для їх розвитку — одне із пріоритетних завдань, що постало перед нами, і саме воно є запорукою успіху у формуванні творчо спрямованої особистості дошкільника. Використання нетрадиційних технологій малювання — це найкращий метод розвитку фантазії дітей, що сприяє розвитку творчої уяви та активності дитини, умінню гнучко й нешаблонно мислити, шукати альтернативні шляхи розв'язання проблем.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Теоретично-практичний семінар «Створення умов для повноцінного, своєчасного й різнобічного розвитку дитини, виховання ініціативної, творчої креативної особистості» Підготувала: вихователь-методист КЗДО №255 КМР Чулкова О. М.

Номер слайду 2

«Беріть в руку олівець і цінним робіть папір»Георгій Александров. Арт-терапія – це запрошення до щастя…Арт-терапія – це музика душі…«Кожна дитина — художник. Труднощі в тому, щоб залишитися ним, вийшовши з дитячого віку»Пабло Пікассо«Діти повинні жити у світі краси, гри, казки, музики, малюнка, фантазії, творчості»В. О. Сухомлинський. Те, що дитина не може виразити словами, вона може зробити руками…Вислови про арт-терапію

Номер слайду 3

1. Отримай задоволення!2. Дозволь собі бути вільним!3. Доброзичливість до себе та інших.4. Постарайся бути уважним.5. Уникай оцінок і суджень. ПАМ'ЯТКАучасника теоретично-практичного семінаруІ ВСЕ ВИЙДЕ!6. Говори тільки про власні почуття, відчуття, настрій.

Номер слайду 4

Коуч «Арт-педагогіка в дошкільному закладі». Арт-педагогіка відносно новий напрямок у педагогічній практиці, який з'явився в середині минулого століття, вона об'єднує арт-терапію та навчання. Арт-терапія — лікування мистецтвом. Одним із прикладів інноваційного педагогічного напрямку є арт-педагогіка. Арт-педагогіка відносно новий напрямок у педагогічній практиці, який з'явився в середині минулого століття, вона об'єднує арт-терапію та навчання. Артпедагогіка — синтез двох галузей наукового знання (мистецтва та педагогіки), який забезпечує розробку теорії та практики педагогічного процесу творчого розвитку дітей завдяки художньо-творчій діяльності (музичній, зображувальній, художньо-мовленнєвій, театралізовано-ігровій).

Номер слайду 5

Види арт-терапії, залежно від засобу впливу:• музика - це музикотерапія;• література, книга - це бібліотерапія;• театр, образ - це імаготерапія;• образотворче мистецтво - це ізотерапія;• танець, рух - це кінезітерапія;• казка - це казкотерапія;• гра - ігротерапія;• пісок - пісочна терапія.

Номер слайду 6

Дієва консультація: «Розвиток творчих здібностей дітей шляхом використання казок та піскотерапії».

Номер слайду 7

Майстер-клас «Форми роботи з казкотерапії»

Номер слайду 8

Релаксація. Вправа «Мій портрет у променях сонця» (Ізотерапія)

pptx
Додано
26 жовтня 2022
Переглядів
241
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку