Тест "Видобувна промисловість"

Про матеріал

ОБУВНА́ ПРОМИСЛО́ВІСТЬ – сукупність галузей і виробництв з добування корисних копалин у вигляді твердих порід (вугілля, руда та мінерали), в рідкому (нафта) та газоподібному (природний газ) станах. Добування здійснюють розробленням родовищ підземним і відкритим способами або бурінням свердловин. Діяльність підпр-в Д. п. включає також додатк. процеси: подрібнен-ня, сортування, осушення, очищення, збагачення та агломерацію вугілля і руд, зневоднення та знесолення нафти, зрідження природ. газу тощо

Перегляд файлу

imageimage Добыча рудных и нерудных полезных ископаемых.                   10:00

Україна дуже багата на корисні копалини. Є поклади залізних і марганцевих руд, на основі яких розвивається чорна металургія. Також є родовища кольорових металів, хрому, титанових руд, кобальту, нікелю та багатьох інших металів, а також родовища коштовного каміння і золота .Ц І К А В И Н К А:

           imageКолись по сіль пішки аж у Крим ходили... Частували нею лише знатних гостей. Ще й до наших часів зберігається звичайпригощати званих гостей "хлібом-сіллю". Цікаво буде дізнатись і про історію такого вислову, як "пішов, несолоно поївши". Без кухонної солі їжа була б не такою смачною, а тому, кого не поважали і не любили, їжу не солили. А хіба з‘їси багато несмачного ? Хоча і пересолювати дуже шкідливо.

           Раніше сіль дуже дорого цінувалась, і за один кілограм солі платили сріблом. Слово «солдат» утворилось від сполучення «сольдавать», так називались озброєні люди, що охороняли каравани з сіллю.

           Саме тому і з‘явилась в народі прикмета: «Сіль розсипати – до сварки», бо занадто дорогою була на той час сіль…

Вниматедьно читайте вопросы. Время прохождения ограничено - 10 минут

Представлены тесты на установление соответствия и свыбором одного правильного ответа. Успехов!

image


 

imageДобыча рудных и нерудных полезных ископаемых.

image

image

pdf
Додано
15 січня 2021
Переглядів
523
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку