ТЕСТ. Навчальний модуль «Кулінарія». 10-11 класи
І варіант
1. До кулінарних страв відносять:
А) холодні страви й закуски;
Б) перші страви;
В) борошняні й кондитерські вироби;
Г) всі перераховані вище
2. За температурою подачі перші страви класифікуються (декілька варіантів):
А) холодні (температура подачі не вище 14°С) — окрошка, холодний борщ, юшка;
Б) на бульйонах (кістковому, м’ясному, м’ясо-кістковому, з птиці, рибному) та на відварах (овочевому, з бобових, грибів тощо);
В) на фруктових і ягідних відварах;
Г) гарячі (температура подачі не менше 75°С) — прозорі супи, борщі, розсольники, молочні, круп’яні й овочеві супи, супи-пюре.
3. Як умовно класифікуються другі страви (декілька варіантів)?
А) м’ясні, рибні та овочеві;
Б) желе, муси, креми, морозиво, шоколадні вироби, фрукти, ягоди й горіхи тощо);
В) борошняні кулінарні вироби — пиріжки, пончики, ватрушки тощо;;
Г) варені, смажені, запечені, тушковані.
4. На якому малюнку зображено різновиди других страв?
А
Б
5. Які є способи первинної обробки продуктів?
А) варіння, смаження;
Б) сортування, миття, очищення;
В) тушкування, запікання
6. На якому етапі ставлять цілі, визначають завдання та обирають стиль оформлення проєкту?
А) організаційно-підготовчому;
Б) конструкторському;
В) технологічному;
Г) заключному (завершальному)
КЛЮЧ до тестів:
1 – Г; 2 – А,Г; 3 – А,Г; 4 – А; 5 – Б; 6 - А