Тест "Кулінарія. І варіант"

Про матеріал
Даний матеріал можна використати для контролю знань при захисті проєктів з даного модуля
Перегляд файлу

ТЕСТ. Навчальний модуль «Кулінарія». 10-11 класи

І варіант

1. До кулінарних страв відносять:

А) холодні страви й закуски;

Б) перші страви;

В) борошняні й кондитерські вироби;

Г) всі перераховані вище

2. За температурою подачі перші страви класифікуються (декілька варіантів):

А) холодні (температура подачі не вище 14°С) — окрошка, холодний борщ, юшка;

Б) на бульйонах (кістковому, м’ясному, м’ясо-кістковому, з птиці, рибному) та на відварах (овочевому, з бобових, грибів тощо);

В) на фруктових і ягідних відварах;

Г) гарячі (температура подачі не менше 75°С) — прозорі супи, борщі, розсольники, молочні, круп’яні й овочеві супи, супи-пюре.

3. Як умовно класифікуються другі страви (декілька варіантів)?

А) м’ясні, рибні та овочеві;

Б) желе, муси, креми, морозиво, шоколадні вироби, фрукти, ягоди й горіхи тощо);

В) борошняні кулінарні вироби — пиріжки, пончики, ватрушки тощо;;

Г) варені, смажені, запечені, тушковані.

 

 

 

4. На якому малюнку зображено різновиди других страв?

А

 

Б

5. Які є способи первинної обробки продуктів?

А) варіння, смаження;

Б) сортування, миття, очищення;

В) тушкування, запікання

6. На якому етапі ставлять цілі, визначають завдання та обирають стиль оформлення проєкту?

А) організаційно-підготовчому;

Б) конструкторському;

В) технологічному;

Г) заключному (завершальному)

 

КЛЮЧ до тестів:

1 – Г; 2 – А,Г; 3 – А,Г; 4 – А; 5 – Б; 6 - А

 

 

docx
Додано
29 грудня 2020
Переглядів
1646
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку