Тест на тему макаронні вироби

Про матеріал
Тема макаронних виробів є однією з ключових у вивченні технологій харчової промисловості. Макаронні вироби користуються великою популярністю в усьому світі завдяки їх поживності, зручності у приготуванні та тривалому зберіганню. Важливо розуміти, як правильно виготовляти макарони, які технологічні процеси використовуються, та які вимоги пред'являються до якості кінцевого продукту.
Перегляд файлу

Тести. Технологія макаронних виробів

 

  1.               В якому варіанті правильно приведений порядок щорічної виробки макаронних виробів (млн. т на рік), від більшої до меншої?
  1. США, Італія, Бразилія
  2. Італія, Бразилія, США
  3. Італія, США, Бразилія
  1.               В якому році у Римі з’явилися перші кулінарні книги в яких згадувалися стави з макарон?
  1. Близько 600 року нашої ери
  2. Близько 200 року до нашої ери
  3. Близько 500 року нашої ери
  1.               Якого року датуються знайдені в Китаї миски з окам’янілі миски з локшиною?
  1. 2000 року до нашої ери
  2. 4000 року до нашої ери
  3. 6000 року до нашої ери
  1.               В якому році та країні було винайдено першу машину для виробництва макарон?
  1. 1789р. в Америці
  2. 1798р. в Британії
  3. 1791р. в Франції
  1.               До макаронних виробів групи Б належать…
  1. Із борошна пшеничного хлібопекарського
  2. Із борошна твердої пшениці (durum)
  3. Із борошна м’якої склоподібної пшениці
  1.               Трубчасті макаронні вироби за формою і довжиною поділяють на..
  1. Макарони, ріжки та пера
  2. Соломка, пера, ріжки
  3. Обидва варіанти вірні
  1.               Види вермішелі за довжиною бувають
  1. Обидва варіанти вірні
  2. Довга (подвійна гнута чи одинарна), не менше ніж 100мм
  3. Коротка (короткорізана), не більше ніж 100мм
  1.               На скільки груп прийнято поділяти пасту?
  1. 8 груп
  2. 5 груп
  3. 6 груп
  1.               До довгої групи паст відносять…
  1. Ротіні, капеліні, спагеті
  2. Спагеті, лазанья, макарони
  3. Фетччине, папарделе, анелі
  1.          Яким нормативним документом нормують макаронні вироби
  1. ДСТУ 7045-2013
  2. ДСТУ 7045-2020
  3. ДСТУ 7043-2009

 

Відповіді до тестів

Номер питання

Правильна відповідь

Номер питання

Правильна відповідь

1

С

6

А

2

А

7

С

3

В

8

В

4

А

9

В

5

С

10

С

 

docx
Додав(-ла)
Ліхачов Роман
До підручника
Технології. Деревообробка (профільний рівень) 10 клас (Тимків Б.М., Туранов Ю.О., Понятишин В.В.)
Додано
3 червня
Переглядів
40
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку