Тест "Природні зони України: степ".

Про матеріал
Матеріал створено для перевірки виконання домашнього завдання. А також його доречно використовувати на уроці при вивченні даного матеріалу (у формі флеш -карток)
Перегляд файлу

image

1.                                                                                                                                                        0

Яку площу займає природна зона степу? ( /0 від площі України)

image              а) 20                                                                                           image     б) 40

в) 12

2.                                                                                                                                                        Де розташована зона степу?

image                 а) На півночі України                                                     image             б) На південь від лісостепу до берегів

Чорного та Азовського морів

в) На захід від зони широколистяних лісів

3.                                                                                                                                                        В межах яких низовин розташована зона степу?

image                а) Подільської                                                                     image       б) Причорноморської

в) Північнокримської

4.                                                                                                                                                        Які типи антропогенних ландшафтів переважають у зоні степу?

image               а) Кар"єри                                                                             image      б) Терикони

в) Заплавні луки

5.                                                                                                                                                        Які височини виділяють на півночі та сході зони степу?

imageimageа) Придніпровська височинаб) Приазовська височина

в) Відроги Подільської височинаг) Середньоросійська височина

6.                                                                                                                                                        Як проходять ізотерми в зоні степу?

image                     а) З південного заходу на північний схід image              б) З півночі на південь

в) З заходу на схід

7.                                                                                                                                                        Яка кількість опадів випадає в степу?

image      а) 350-450 мм                                                                      image     б) 450-500 мм

image       в) 400-600 мм

8.                                                                                                                                                        Які великі річки протікають по території степу?

imageimageа) Інгулб) Дніпро

в) Дунайг) Дністер

д) Південний Буг

9.                                                                                                                                                        Які підзони розрізняють в межах степової природної зони?

imageimageа) Західностеповаб) Північностепова

в) Середньостеповаг) Південностепова

10.                                                                                                                                                    В якій частині степової зони збереглося 12 видів ковили?

image                  а) Луганський природний заповідник                 image      б) Хомутівський степ

в) Дунайський біосферний заповідник

11.                                                                                                                                                    Які грунти переважають у природній зоні степу?

imageimageа) Чорноземи звичайніб) Чорноземи південні

в) Каштанові грунтиг) Дерново-підзолисті

12.                                                                                                                                                    Типові представники тваринного світу у степу?

imageimageа) Гризуниб) Гадюка степова

в) Лосіг) Зубри

Ключ до тесту

1. б (1 балів)

2. б (1 балів)

3. б в (2 балів)

4. а б (2 балів)

5. а б в (3 балів)

6. а (1 балів)

7. а (1 балів)

8. б в г д (4 балів)

9. б в г (3 балів)

10. б (1 балів)

11. а б в (3 балів)

12. а б (2 балів)

 

pdf
Додано
1 жовтня 2020
Переглядів
507
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку