Тест "Салати та їх харчова цінність"

Про матеріал
Салати - надзвичайно корисна страва, яка містить багато вітамінів, мінеральних солей, а також речовин, які здатні вбивати хвороботворні мікроби. Овочеві страви - є продуктами харчування, без яких не обходиться практично жодний прийом їжі: сніданок, обід або вечеря. Що ж таке салат? В чому їх харчова цінність? Відповіді на ці запитання можна спробувати знайти на уроці трудового навчання. Перевірити якість засвоєння навчального матеріалу учнями цієї теми допоможе тест - диктант, а учителю - швидко зробити аналіз успішності дітей.
Перегляд файлу

                  Диктант – тест «Салати та їх харчова цінність».  

                  Відповідати треба : «Так» (+)   або   «Ні» (-).

  1. Чи вірне твердження, що салат – це страва із дрібно покришених шматочків сирих чи варених овочів, яєць, м'яса, риби та інших продуктів з додаванням різних заправ та прянощів?
  2. Чи вірне твердження, що салати заправляють тільки олією?
  3. Чи вірне твердження, що овочі мають харчову цінність через велику кількість вітамінів та  мінеральних солей, які дуже необхідні для нормальної життєдіяльності організму людини?
  4. Чи вірне твердження, що їжа, в якій достатньо кількості вітамінів, сприятливо впливає на всі функції організму, поліпшує обмін речовин та сприяє зміцненню здоров'я?
  5. Чи вірне твердження, що вміст вітаміну С (аскорбінова кислота) найбільше у таких овочах, як цвітна капуста, цибуля зелена та кріп?
  6. Чи вірне твердження, що вміст вітаміну С (аскорбінова кислота) найменше у таких овочах, як цвітна капуста, цибуля зелена та кріп?
  7. Чи вірне твердження, що вітамін С (аскорбінова кислота) впливає на обмін речовин, підвищує опірність людського організму інфекційним захворюванням?
  8. Чи вірне твердження, що необхідно щодня включати овочі у свій раціон, особливо віддаючи перевагу свіжим овочам?
  9. Чи вірне твердження, що для обробки сирих овочів треба мати дошку з маркуванням ОС?
  10. Чи вірне твердження, що всі овочі під час приготування страв проходять первинну обробку?
  11. Чи вірне твердження, що  первинна обробка овочів включає такі операції, як сортування, миття, очищення та нарізання?
  12. Чи вірне твердження, що до первинної обробки овочів відноситься варіння та смаження?
  13. Чи вірне твердження, що при очищенні овочів треба користуватися тільки інструментами виготовленими із нержавіючої сталі?
  14. Чи вірне твердження, що очищені овочі можна тримати у воді тривалий час?
  15. Чи вірне твердження, що очищені овочі треба закладати в киплячу підсолену рідину і варити при слабкому кипінні?
  16. Чи вірне твердження, що заправляють і солять салат безпосередньо перед подаванням на стіл, бо якщо зробити це раніше – овочі в салаті пустять сік і будуть несмачними?
  17. Чи вірне твердження, що при варінні рівень води повинен перевищувати рівень овочів не більше, ніж на 1,5 см?
  18. Чи вірне твердження, що для теплової обробки овочів треба застосовувати тільки посуд з емальованим покриттям?
  19. Чи вірне твердження, що варені овочі, які входять до салату, варять не зчищаючи з них шкірку?
  20. Чи вірне твердження, що для теплової обробки овочів не можна застосовувати посуд зі пошкодженою емаллю, так як це призведе до значно збільшеної втрати вітаміну С?
  21. Чи вірне твердження, що готувати і зберігати салати необхідно в емальованому, скляному або керамічному посуді?
  22. Чи вірне твердження, що незаправлені салати повинні зберігатися в холодильнику не більше ніж 12 годин, а заправлені – 6 годин?
  23. Чи вірне твердження, що нарізають овочі для салату однакового розміру та форми?
  24. Чи вірне твердження, що варити овочі треба на помірному вогні під закритою кришкою, щоб зберегти вітаміни в овочах?
  25. Чи вірне твердження, що не варто змішувати у салаті гарячі та холодні продукти, бо салат від цього швидко зіпсується?

Відповідь:  Так – 1,3,4,5,7,8,9,10,11,15,16,17,19,20,21,22,23,24,25. 

 Ні 2,6,12,13,14,18.

docx
Додано
26 лютого 2022
Переглядів
749
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку