Тест Травна система. Харчування

Про матеріал
Тестові завдання з теми "Травна система. Харчування" містять 12 завдань для перевірки знань учнів з теми.
Перегляд файлу

 

Тестові завдання

з природознавства

для поточного

контролю знань

 учнів у 3 класі

з теми

 «Травна система. Харчування»

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

                 Розробила:

                                                          вчитель початкових класів

                            СЗШ №84 м. Львова

                                                      ім. Блаженної Йосафати Гордашевської

                                                      Вікторова Тамара Олександрівна

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Львів – 2020 рік

 

 

 

  1. Доповни речення.

Перетворення їжі в організмі людини на поживні речовини називають:

   А   жуванням;            Б  подрібненням;           В  травленням;      Г всмоктуванням.

  1. Органи тіла, в яких відбувається перетравлювання їжі, називають:

А  органами живлення;     Б  органами травлення;      В  органами дихання.

  1. Підкресли назви  органів, які утворюють травну систему.

Стравохід, серце, печінка, шлунок, ротова порожнина, легені, товста кишка, ребра, глотка, тонка кишка, головний мозок, пряма кишка, гортань.

  1. Який шлях проходить їжа в організмі людини?

А  Ротова порожнина, стравохід, глотка, шлунок, товста кишка, тонка кишка, пряма кишка.

Б  Ротова порожнина, глотка, стравохід, шлунок, тонка кишка, товста кишка, пряма кишка.

В  Ротова порожнина, глотка, стравохід, тонка кишка, шлунок,  товста кишка, пряма кишка.

Г Ротова порожнина, стравохід, глотка, товста кишка, шлунок, пряма кишка. тонка кишка.

  1. Яка роль слини в ротовій порожнині? Вибери істинне (правильне) твердження.

А Під дією слини їжа починає перетравлюватись.          

 Б Слина визначає смак їжі.                    В  Слина охолоджує їжу.

  1. Який орган у ротовій порожнині визначає смак їжі?

      А  Губи;             Б  зуби;                   В  язик;             Г піднебіння.

  1. Як називається особлива рідина, дуже важлива для травлення, яку виділяє печінка?

А  Слина;            Б  шлунковий сік;                  В  кров;                           Г жовч.

  1. Куди потрапляє жовч, яку виділяє печінка?

А   У шлунок;       Б   у тонку кишку;       В   у стравохід;         Г у товсту кишку.

9. Познач хибне (неправильне) твердження.

    А  Із рота їжа стравоходом потрапляє в тонку кишку.

    Б  У шлунку їжу частково перетравлює шлунковий сік.

    В  Перетравлення їжі закінчується в тонкій кишці.

10. Поживні речовини на які їжа перетворюється в організмі, це:

    А  м'ясо, риба, молочні продукти;

    Б  овочі, фрукти, борошняні вироби;

    В  білки, жири, вуглеводи.

11.  Познач хибне (неправильне) твердження.

    А  Білки і жири використовуються для побудови органів тіла, їх росту і

        розвитку.

    Б  Білки дають організму енергію.

    В  Вуглеводи – основне джерело енергії для роботи нашого організму.

12. Для чого людині потрібні вітаміни? 

  А  Для збереження і зміцнення здоровя.

  Б  Для покращення апетиту.          В  Щоб був міцний і глибокий сон.

 

 

 

 

 

Відповіді

  1. В
  2. Б
  1. Б
  2. А
  3. В
  4. Г
  5. Б
  6. А
  7.  В
  8.  Б
  9.  А

 

docx
Додано
23 квітня 2020
Переглядів
1207
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку