Тестові завдання
з природознавства
для поточного
контролю знань
учнів у 3 класі
з теми
«Травна система. Харчування»
Розробила:
вчитель початкових класів
СЗШ №84 м. Львова
ім. Блаженної Йосафати Гордашевської
Вікторова Тамара Олександрівна
Львів – 2020 рік
Перетворення їжі в організмі людини на поживні речовини називають:
А жуванням; Б подрібненням; В травленням; Г всмоктуванням.
А органами живлення; Б органами травлення; В органами дихання.
Стравохід, серце, печінка, шлунок, ротова порожнина, легені, товста кишка, ребра, глотка, тонка кишка, головний мозок, пряма кишка, гортань.
А Ротова порожнина, стравохід, глотка, шлунок, товста кишка, тонка кишка, пряма кишка.
Б Ротова порожнина, глотка, стравохід, шлунок, тонка кишка, товста кишка, пряма кишка.
В Ротова порожнина, глотка, стравохід, тонка кишка, шлунок, товста кишка, пряма кишка.
Г Ротова порожнина, стравохід, глотка, товста кишка, шлунок, пряма кишка. тонка кишка.
А Під дією слини їжа починає перетравлюватись.
Б Слина визначає смак їжі. В Слина охолоджує їжу.
А Губи; Б зуби; В язик; Г піднебіння.
А Слина; Б шлунковий сік; В кров; Г жовч.
А У шлунок; Б у тонку кишку; В у стравохід; Г у товсту кишку.
9. Познач хибне (неправильне) твердження.
А Із рота їжа стравоходом потрапляє в тонку кишку.
Б У шлунку їжу частково перетравлює шлунковий сік.
В Перетравлення їжі закінчується в тонкій кишці.
10. Поживні речовини на які їжа перетворюється в організмі, це:
А м'ясо, риба, молочні продукти;
Б овочі, фрукти, борошняні вироби;
В білки, жири, вуглеводи.
11. Познач хибне (неправильне) твердження.
А Білки і жири використовуються для побудови органів тіла, їх росту і
розвитку.
Б Білки дають організму енергію.
В Вуглеводи – основне джерело енергії для роботи нашого організму.
12. Для чого людині потрібні вітаміни?
А Для збереження і зміцнення здоров’я.
Б Для покращення апетиту. В Щоб був міцний і глибокий сон.
Відповіді