Амінокислоти. Білки

Додано: 6 травня 2022
Предмет: Хімія, 10 клас
Копія з тесту: Амінокислоти. Білки
Тест виконано: 141 раз
21 запитання
Запитання 1

які БІЛКИ КРАЩЕ СПОЖИВАТИ ?

варіанти відповідей

риба

грецький йогурт

смажене м'ясо

сосиски

Запитання 2

Формула амінокислоти

варіанти відповідей

CH3OH

NH2CH2COOH

NH2CH2CH3

CH3COOH

Запитання 3

Амінокислоти добувають

варіанти відповідей

Спиртовим бродінням вуглеводів

Гідролізом білків

Гідролізу глікогену

Нітруванням алканів

Запитання 4

Органічні сполуки, до складу яких входить аміногрупа NH2

варіанти відповідей

Аміни

Алкіни

Вуглеводи

Амінокислоти

Запитання 5

Вкажіть амін, який містить в своєму складі бензенове кільце

варіанти відповідей

Анілін

Феніламін

Метанамін

Запитання 6

Амінокислоти проявляють властивасті

варіанти відповідей

Амфотерні

Кислотні

Основні

Запитання 7

Чинники, які можуть викликати денатурацію білків

варіанти відповідей

дія кислот

дія етилового спирту

дія випромінювання

дія високих температур

дія розчину кухонної солі

Запитання 8

За складом білки поділяють на:

варіанти відповідей

 фосфоліпіди


глобуліни

протеїни

протеїди

Запитання 9

У природі переважають амінокислоти, у молекулах яких карбоксильна і аміногрупа приєднані до одного атома Карбону. Такі амінокислоти називають

варіанти відповідей

 α-амінокислоти


γ-амінокислоти


β-амінокислоти

ε-амінокислоти

Запитання 10

Зв'язок між амінокислотами в молекулах білків називається

варіанти відповідей

водневий

ковалентний

пептидний

йонним

Запитання 11

Білок входить до складу:

варіанти відповідей

винограду

молока

м"яса

Картоплі

Запитання 12

Білки - це полімери, мономерами яких є вуглеводи

варіанти відповідей

так

ні

Запитання 13

Амінокислоти та білки містять такі елементи

варіанти відповідей

C, H

C, H, O, N

C, H, O

C, O, N

Запитання 14

Білки складаються з:

варіанти відповідей

амінокислот

амінів

вуглеводнів

Запитання 15

Білок, який відповідає за скорочення м'язів

варіанти відповідей

альбумін

серин

міозин

Запитання 16

Денатурація - це:

варіанти відповідей

руйнування

кумуляція

розщеплення білка

Запитання 17

Фактори, які впливають на денатурацію:

варіанти відповідей

дощ

сніг

темрява

кислота

солі ртуті

Запитання 18

У вторинній структурі білка є :

варіанти відповідей

йонні зв'язки

водневі

пектидні

Запитання 19

Біуретова реакція білка:

варіанти відповідей

з водою

Cu(OH)2

HNO3

HCl

Запитання 20

Третинна структура білка - це:

варіанти відповідей

ланцюг амінокислот

спіраль

глобула

Запитання 21

Укажіть характерну ознаку лужного розчину білка з купрум (ІІ) сульфатом





 

варіанти відповідей

поява оранжевого забарвлення

утворення осаду червоного кольору

поява фіолетового забарвлення

утворення осаду блакитного кольору

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест